کمربندی که نارسایی قلبی را رصد می کند

اگر فردی در معرض نارسایی قلبی باشد، باید علائم حیاتی وی به طور مداوم بررسی شود.

گروهی از محققان دانشگاه آتلانتیک فلوریدا این دستگاه را ابداع کرده اند که روی کمر بسته می‌شود و همراه آن الکترود‌هایی روی سینه و شکم نیز چسبانده می‌شود.

کمربند مذکور به عنوان یک الکتروکاردیوگرام، رصدکننده ضربان قلب، ردیاب حرکات و حسگر امپدانس قفسه سینه عمل می‌کند. امپدانس قفسه سینه به ممانعت از جریان الکتریکی اشاره دارد که توسط یون‌ها در سراسر قفسه سینه منتقل می‌شود و یک سیگنال زیستی حیاتی برای تشخیص نارسایی قلبی است.

داده‌هایی که این حسگر‌ها جمع آوری می‌کنند به طور بی سیم و از طریق بلوتوث به یک موبایل منتقل می‌شوند و بنابراین می‌توان آن‌ها را به سرعت به کادر درمان اطلاع رسانی کرد.

دستگاه در تست‌های آزمایشگاهی در کنار تکنیک‌های سنتی رصد قلب به کار گرفته و مشخص شد تمام پارامتر‌های مورد نظر را با دقت اندازه می‌گیرد. از آن مهم تر، کمربند تاثیر بدی روی حالت بدن یا فعالیت‌های آن مانند نشستن، ایستادن، دراز کشیدن یا راه رفتن نداشت.

هرچند روش‌های مختلفی برای رصد بیماران وجود دارد، اما محققان معتقدند گزینه‌های موجود این تعداد پارامتر را به طور همزمان ردیابی نمی‌کنند یا مجهز به حسگر‌هایی هستند که باید با جراحی در بدن فرد نصب شود. نمونه اولیه کمربند اکنون روی طیف وسیعی از داوطلبان آزمایش شده تا الگوریتمی ساخته شود که نارسایی قلب را براساس داده‌های جمع آوری شده، پیش بینی می‌کند.

وسیم اصغر استادیار و مولف ارشد پژوهش در این باره می‌گوید: تمام حسگر‌هایی که در کمربند یکپارچه شده اند را می‌توان به راحتی برای مدتی طولانی بدون تاثیر روی فعالیت‌های روزانه استفاده کرد.

این تحقیق در ژورنال «ساینتیفیک ریپورتز» منتشر شده است.

منبع: نیواطلس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار