آش ماست، غذای محلی مردم غرب خراسان

آش ماستی یکی از غذاهای سنتی سبزوار است که معمولا سبزواری ها آن را همراه با غذاهای دیگری نظیر کوکو سبزواری میل می کنند.

آش ماست سبزوار از آن دسته غذاهاست که در مناسبت‌های مذهبی به عنوان یک غذای نذری هم طبخ و توزیع می‌شود.

تهیه و مصرف آش ماست در سبزوار به فصل و موقعیت خاصی از سال اختصاص ندارد و از آنجایی که مواد اولیه آن، نظیر سبزی، ماست و رشته، تقریبا همیشه دردسترس است، تهیه این غذا نیز در تمام ایام سال برای علاقه‌مندان میسر است.

روش تهیه آش ماستی سبزوار به شرح زیر است:


مواد لازم برای آشپزی برای ۴ تا ۶ نفر:

ماست پُرچرب ۵۰۰ گرم

رشته ۲۰۰ گرم

اسفناج یا برگ چغندر ۵۰۰ گرم

تره ۱۵۰ گرم

نعنا ۵۰ گرم

نمک و فلفل به ‏میزان لازم

طرز تهیه:

اسفناج خرد کرده را با مقداری آب جوش نیم‏ پز کنید.

سپس رشته را به آن اضافه کنید.

بعد از آن که رشته نرم شد، تره و نعنا تازه را داخل مخلوط کن بریزید و برای آن که بهتر مخلوط شود چند قاشق ماست اضافه کنید.

سپس مخلوط سبزی و ماست را به آش اضافه نموده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید و در همین لحظه شعله را خاموش کنید تا آش سرد شود.

این آش به ‏صورت سرد سرو می ‏شود و معمولا کنار آن، سر سفره، کوکوسبزی هم گذاشته می‌شود.

 انرژی کل: ۱۲۵۰ کیلو کالری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار