تسهیل ضوابط پذیرش شرکت‌های دانش بنیان در بازار سرمایه

رئیس سازمان بورس گفت: در برنامه داریم ضوابط پذیرش شرکت‌های دانش بنیان را در بازار سرمایه سهل‌تر کنیم.

مجید عشقی رئیس سازمان بورس در اولین همایش تامین مالی غرب کشور که امروز (سوم آذر) به میزبانی کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه یکی از ماموریت‌های اصلی بازار سرمایه تامین مالی و کمک به تشکیل سرمایه است، گفت : در کشور ما به صورت سنتی رسم بر این بوده که عمده بار تامین مالی بر عهده سیستم بانکی بوده و بیش از ۹۰ درصد تامین مالی طرح‌های اقتصادی با سیستم بانکی بوده که البته این نقش در سال‌های اخیر مقداری به سمت بازار سرمایه انتقال یافته است.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر بین ۲۰ تا ۲۵ درصد تامین مالی به سمت بازار سرمایه منتقل شده، عنوان کرد: امیدواریم با طراحی نهاد‌ها و ابزار‌های مالی مناسب این نقش را افزایش دهیم تا بازار سرمایه نقش موثرتری در تشکیل سرمایه در کشور داشته باشد.

عشقی با اعلام اینکه از یک سال پیش تاکید بر ابزارسازی و نهادسازی و گسترش نهاد‌های مالی بوده، عنوان کرد: طی این مدت راه اندازی صندوق‌های سرمایه گذاری را پیگیری کردیم تا نیاز‌های بخش‌های مهم اقتصادی را برآورده کنند و اکنون تنوع خوبی در بحث صندوق‌های سرمایه گذاری داریم.

عشقی با بیان اینکه در گذشته حضور شرکت‌های دانش بنیان در بازار سرمایه حداقلی بود، گفت: با توجه به اینکه این شرکت‌ها می‌توانند نقش بسیار مهمی در اقتصاد ایفا کنند به این نتیجه رسیدیم که باید راهکاری در نظر گرفت که شرکت‌های دانش بنیان خصوصا شرکت‌هایی که کسب و کارشان در حوزه دیجیتال است بتوانند نقش موثرتری در بازار سرمایه ایفا کنند، لذا ضوابط پذیرش این شرکت‌ها در سازمان مصوب و ابلاغ شد و اولین شرکت مورد پذیرش قرار گرفت و در برنامه داریم ضوابط پذیرش این شرکت‌ها را سهل‌تر کنیم.

رئیس سازمان بورس ادامه داد: قدم بعدی که برداشته شد تامین مالی جمعی است که برای طرح‌های دانش بنیان خصوصا طرح‌های کوچک و متوسط بسیار راهگشاست و تاکنون ۳۴ طرح از این طریق تامین مالی شده و امیدواریم با معرفی درست این ابزار مالی طرح‌های بیشتری را تامین مالی کنیم.

وی به وجود صندوق‌های سرمایه گذاری جسورانه هم که می‌تواند شرکت‌های دانش بنیان را تامین مالی کند اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰ صندوق جسورانه در کشور راه اندازی شده که منابع خوبی هم دارند، اما یکی از معضلاتی که در این زمینه وجود دارد این است که ارتباط خوبی بین مدیران و گردانندگان این صندوق‌ها با طرح‌های حوزه اقتصاد دانش بنیان ایجاد نشده و اگر مدیران این صندوق‌ها با فضای سرمایه گذاری حوزه دانش بنیان آشنایی بیشتری پیدا کنند و این تعامل بیشتر شود، می‌توانند به راحتی شرکت‌های دانش بنیان را تامین مالی کنند.

عشقی افزود: در حال حاضر منابع خوبی در صندوق‌های جسورانه وجود دارد که کمتر سراغ طرح‌های دانش بنیان ما رفته و باید این تعامل بیشتر شکل گیرد .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار