تحلیلگر برجسته عراقی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان بررسی کرد؛

چشم انداز تحولات عراق؛ تشکیل دولت جدید یا تغییر قانون اساسی و انتخابات زودهنگام؟!

اسامه السعیدی چند احتمال را برای تحولات روزها و ماه های آینده عراق مطرح کرد.

پس از چندماه رایزنی و گفتگوی سیاسی بین گروه های مختلف عراقی برای رسیدن به توافق در مورد نامزد نخست وزیری و تشکیل دولت جدید، اما بلافاصله بعد از معرفی «محمد شیاع السودانی» به عنوان نامزد نهایی ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعه برای نخست وزیری، طرفداران مقتدا صدر، رهبر جریان صدر که چندی پیش نمایندگان آن در پارلمان استعفا کرده بودند، با برپایی تظاهرات و یورش به ساختمان پارلمان نسبت به معرفی او اعتراض کردند و اکنون چند روزی است که اعتراضات و تحصن آنها ادامه دارد.

پس از این تحول در صحنه سیاسی عراق، گروه های سیاسی خواستار برگزاری گفتگوی ملی و حل اختلافات برای برون رفت از بحران موجود شدند، اما مقتدا صدر از این مسئله استقبال نکرده و در آخرین اظهارات خود با تأکید بر اینکه گفتگو فایده ای ندارد خواستار انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام مجدد شد که البته این درخواست او از جانب ائتلاف چارچوب هماهنگی مورد استقبال قرار گرفته است.

در تحلیل اوضاع کنونی عراق و راه های برون رفت از این بحران، کارشناسان معتقدند رسیدن به راه حل برای تشکیل دولت جدید در عراق بعید به نظر می رسد و به احتمال زیاد مردم و گروه های سیاسی باید خود را برای برگزاری انتخابات جدید و یا تغییر در قانون اساسی و نظام سیاسی آماده کنند.

«اسامه السعیدی» تحلیلگر عراقی مسائل سیاسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در ارتباط با دلایل تحولات اخیر در این کشور گفت: تحولات و اعتراضات اخیر در نتیجه اختلاف بین جریان صدر و ائتلاف چارچوب هماهنگی و نیز فقدان چشم انداز دقیق پس از خروج نمایندگان صدر از پارلمان شکل گرفت و باعث شد تا مقتدا صدر از طرفداران خود بخواهد که در منطقه سبز تظاهرات و تحصن کنند تا مانع از برگزاری جلسه انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر شوند.

اسامه السعیدی در توضیح اهداف این تظاهرات افزود: جریان صدر می‌گوید که می‌خواهد خواسته‌ها و چشم انداز‌های مردم را از طریق تغییر نظام فاسد سیاسی و تغییر قانون اساسی محقق کند؛ اما مردم می‌دانند که بین جریان صدر و ائتلاف چارچوب هماهنگی اختلاف وجود دارد.

چشم انداز تحولات عراق؛ تشکیل دولت جدید یا تغییر قانون اساسی و انتخابات جدید؟!

این تحلیلگر عراقی در ادامه به تبیین پیامدهای تحولات اخیر پرداخت و گفت: طبیعتا مهمترین پیامد این اعتراضات متوقف کردن روند تشکیل دولت جدید و بقای دولت مصطفی الکاظمی است که بسیاری از مردم به دلیل سیاست‌های اشتباه او، افزایش بهای دلار و عدم اجرای هیچگونه اقدام اصلاحی خواهان آن نیستند؛ با این وجود مصلحت اکنون بقای همین دولت با امید به انجام اصلاحات واقعی است. گزینه‌های دیگر نیز وجود دارد که مثلا مقتدا صدر از خواسته‌های خود بازگردد و شیاع السودانی به عنوان نامزد نخست وزیری معرفی شود که بسیار بعید است. گزینه دوم انصراف ائتلاف چارچوب هماهنگی از تشکیل کابینه و واگذاری آن به نمایندگان مستقل است و گزینه سوم و محتمل‌ترین گزینه انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات مجدد است.

او در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط موجود آیا احتمال درگیری داخلی بین گروه های شیعه وجود دارد یا خیر تصریح کرد: درگیری بین گروه‌های شیعی بسیار بعید است؛ اما با این وجود اگر سیاستمداران هوشیار نباشند و شرایط به سمتی پیش رود که دخالت‌های خارجی زمینه این درگیری را فراهم کند، احتمال آن وجود دارد.

اسامه السعیدی در پایان به نقش طرف های خارجی در تحولات اخیر اشاره کرد و گفت: طرف‌های بین المللی و منطقه‌ای به نظر من می‌خواهند که مصطفی الکاظمی همچنان در قدرت باقی مانده و به مانند «قیس سعید» رئیس جمهور تونس که برای قانون اساسی این کشور همه پرسی برگزار کرد، او نیز تلاش‌هایی را برای تغییر و تعدیل قانون اساسی به پیش ببرد؛ این چیزی بود که در پیام توئیتری امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در حمایت از مصطفی الکاظمی واضح بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس دوم
۱۶:۱۱ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
آقای ناشناس اخیر خودت هم از حرفهای خودت خنده‌ات نمی‌گیره ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۸ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
کاملا مشخصه که تحولات عراق اون هم در آستانه اربعین فقط برای ایجاد مشکل برای پیاده روی اربعین هست اوج گیری ناگهانی کرونا به بهانه ورود سویه جدید کرونا اون هم در شرایطی که برای مدتها آمار فوتیها صفر ونزدیک صفر بود نشانه اهمیت پیاده روی اربعین برای دشمنان وتلاش لحظه به لحظه برای کم شور کردن این حرکت بزرگ هست ،کدوم عاقلی هست که نفهمه این پیاده روی بیشتر یک حرکت سیاسی هست به نفع منافع ملی ایران،ایران قدرت خودش وهواداران در کشورهای مسلمان رو به رخ عربستان واسرائیل میکشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۲ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
مصدر صدر به رسمیت نشناسید به ضرر عراق و ایران است عروس خیمه شب بازی می‌کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۲ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
عراق نظامی شبیه ایران احتیاج دارد .
نخست وزیر باید حذف شود و رئیس جمهور با رای مستقیم مردم انتخاب شود .
اگر در ایران هم پست نخست وزیری ادامه پیدا می کرد دچار این مشکلات
می شدیم .
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۳:۴۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
اتفاقا کامل اشتباه گفتی
Iran (Islamic Republic of)
7891
۱۵:۵۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
صدر میل دارد صدام عراق شود و با کودتا و ایجاد رعب و وحشت مثل صدام اعدام شده حکومت را در عراق به دست بگیرد ولی کور خوانده. مردم عراق منفجرش میکنند. هم خودش را و هم هم منقلی هایش را.
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۵:۴۴ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
شاید اینگونه شود و تقدیر الهی اینگونه باشد که عراق مرکزیت شیعه را بدست بگیرد
#عراق _مرکز_ شیعه
#عراق _مرکز_ شیعه
#عراق _مرکز_ شیعه
#عراق _مرکز_ شیعه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
اعتراض!!! هرچیزی به نفع شما باشه اعراض و وقتی به نفعتون نباشه اغتشاش واقعا منطق زیر صفر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
به شما هیچ ربطی نداره که مثل مگس همه جا وز وز میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۱ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
۱۴:۵۶ خیلی هم ربط داره تو آلبانی نشین را چه به این حرفا،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
درود بر امریکا
Iran (Islamic Republic of)
7891
۱۴:۵۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
درود بر مادرت.
Iran (Islamic Republic of)
جانم فدای ایران
۱۵:۴۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
مرگ بر آمریکا
آمریکا مرده باد
الموت لامریکا
Down white us
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
درود بر امام حسین
درود بر ایرانیهای امام حسینی
مرگ بر امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
توکه نوشتی درودبرآمریکا شریک جنایتهای اوهستی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۵ ۱۵ مرداد ۱۴۰۱
مرگ بر آمریکا و مزدورانش
مرگ بر آمریکا و مزدورانش
مرگ بر آمریکا و مزدورانش
مرگ بر آمریکا و مزدورانش
مرگ بر آمریکا و مزدورانش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
اگر هدف جلب رضای خدا و خدمت به مردم و منافع م مصالح کشور ، هیچ کدام از این درگیری ها پیش نمی آید هر جا اختلاف و درگیری وجود دارد همانگونه که امام عزیز ما فرمودند یا هر دو طرف دنبال خواسته ای نفسانی خود هستند و یا حتماً یک طرف بر باطل بوده و دنبال خواسته های نفسانی خود است ، در عراق به نظر می رسد که آمریکا و ایادیش می خواهند نگذارند در آنجا یک دولت مردمی و اسلامی بر محور منافع م مصالح مردم عراق در آنجا شکل گیرد که متاسفانه بعضی از رهبران عراق از جمله متوجه حساسیت موضوع نیستند و اگر بیدار نشوند نام بدی از خود بجای خواهند گذاشت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۱
دولت های مردمی ما چه گلی یه سرمون زدند اونا بزنن؟! با اتم مزدنمون جنگ میشد انقدر بدبختی نمیکشیدیم واقعامنطق چیز خوبیه که به برکت ربا نزول بانکی و حق و ناحق و نون حرام باعث شده عقل از سرمون بره جهالت و نادانی جاشو بگیره
آخرین اخبار