کرمانشاه از تکنولوژی فرآوری سقز محروم است

رئیس اداره بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت : استان از تکنولوژی فرآوری سقز برخوردار نیست .

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ وحید عزیزی رئیس اداره بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به برخوردار نبودن استان از تکنولوژی فرآوری سقز، گفت : همه سقز برداشت شده در استان به صورت خام و گاهی پخته به بهای ناچیزی فروخته می‌شود.

او با بیان اینکه سقز در کشور‌های اروپایی در تولید دارو، صنعت عطرسازی و ... کاربرد دارد، گفت : شیره درخت بنه ارزش اقتصادی بالایی دارد و اگرچه با قیمت قابل‌قبولی از استحصال کنندگان خریداری شده و به کشور‌های اروپایی صادر می‌شود، اما در نهایت محصول فرآوری شده با قیمت گزافی به کشور برگردانده می‌شود.

رئیس اداره بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در زمینه فرآوری سقز در استان، افزود: سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند با بازدهی بالایی همراه بوده و بهره‌برداران استان را از ارزش افزوده بالای ناشی از فراوری سقز برخوردار کند.

عزیزی سطح رویشگاه‌های بنه در استان کرمانشاه را ۲۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: برداشت سقز از بنه‌زار‌های استان به صورت چندسال یکبار انجام می‌شود و امسال ۵۰ تن سقز در منابع طبیعی استان کرمانشاه برداشت شد.

او با بیان اینکه امسال برداشت سقز از بنه‌زار‌های تمامی شهرستان‌های استان بجز شهرستان‌های قصرشیرین، سنقروکلیایی، هرسین، کنگاور و صحنه انجام شد، ادامه داد: امسال در ۱۱۷ سامان از مجموع حدود ۲۴۰ سامان استان قرارداد منعقد و کار بهره برداری از درختان بنه انجام شد.

عزیزی با بیان اینکه امسال هر کیلوگرم سقز استحصالی از درختان بنه در استان کرمانشاه به بهای بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان از بهره‌برداران خریداری شد، گفت: سقز برداشت شده در بنه‌زار‌های استان متقاضیانی از تاجر‌های محلی منطقه اورامانات گرفته تا تاجر‌های کویتی و اماراتی و دیگر کشور‌های اروپایی به شکل خام و پخته دارد.

او با تاکید بر اینکه بهره‌برداران استان کرمانشاه به ویژه در منطقه اورامانات متخصصان برداشت سقز از بنه‌زار‌ها هستند، گفت: این بهره‌برداران برداشت سقز را از اجداد خود آموخته‌اند و به جرات می‌توان گفت که علی رغم وجود بنه زار‌هایی در مناطق مختلف زاگرس از آذربایجان تا شیراز، تنها کسانی که کار بهره برداری از سقز را بلد هستند، کرمانشاهی‌ها و کردستانی‌ها هستند.

عزیزی اشاره‌ای هم به تولید محصولات جانبی بنه‌زار‌ها داشت و گفت: علاوه بر سقز، بهره‌برداران می‌توانند میوه‌تر و خشک گیاه بنه را برداشت کرده و با قیمتی قابل قبول به فروش برسانند که این محصولات فرعی علاوه بر اینکه آسیبی را متوجه درختان بنه نمی‌کند، در صنایع شیرینی پزی، روغن گیری و... کاربرد داشته و مشتریان خوبی هم دارد.

او با بیان اینکه میوه خشک درختان بنه در کویت و دبی متقاضی دارد، افزود: امسال ۱۵ تن میوه خشک برداشت شده از درختان بنه استان صادر شده است.

او گفت: برداشت میوه از بنه‌زار‌ها به صورت‌تر در اوایل بهار و برداشت آن به صورت خشک در فصل پاییز انجام می‌شود. ضمنا برداشت سقز از بنه‌زار‌ها در فصل تابستان و پاییز انجام می‌شود و هم‌اکنون کار برداشت سقز هم به اتمام رسیده است .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.