باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

دستگاه قضا در جستجوی ۴.۸ میلیارد دلار/ قانون به دنبال ۲۶ مدیر دانه درشت

پس از انتشار گزارش دیوان محاسبات کشور درباره ۴ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار گمشده دستگاه قضا به دنبال پیدا کردن آنها برآمد.

دستگاه قضا به دنبال پیدا کردن ۴ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار گمشده/ قانون به دنبال ۲۶مدیر دانه درشت بانک مرکزیبه گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از گزارش دیوان محاسبات کشور درباره تامین ارز به نرخ دولتی ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا‌های اساسی و غیر اساسی در سال ۹۷ ،مشخص شد که بیش از ۴ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار بلاتکلیف مانده است.

دیوان محاسبات کشور به عنوان نهاد نظارتی که وظیفه  رسیدگی  به موضوعات مختلف را برعهده دارد  نهادی است که با توجه به وظیفه ذاتی خود بر بخش‌های مختلف نظارت می‌کند که نظارت بر بودجه و ارزهای تخصیص یافته به بخش‌های مختلف بودجه هم یکی از جمله وظایف عمده او است.

عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور بیست و ششم فروردین ماه گزارش تفریغ بودجه ۱۳۹۷ کل کشور را در صحن علنی مجلس قرائت کرد و از گم شدن ۴ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار خبر داد که البته پس از آن بانک مرکزی اعلام کرد گروهی از این ارز‌ها به کالا‌ها اختصاص پیدا کردند و کالا‌ها وارد کشور شده‌اند، اما گروهی که کالاهایشان زمان‌بر بوده هنوز وارد نشده و  به سال بعد موکول شده اند و آن‌هایی هم که تخلف کرده‌اند به تعزیرات ارجاع شده اند.


بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت رسیدگی به تخلفات ارزی از زبان دادستان تهران


پس از انتشار این اخبار درباره گم شدن ارز‌های دولتی، رئیس دستگاه قضا در جلسه شورای عالی قضایی از نظارت و شفافیت سخن گفت و با اشاره به گزارش دیوان محاسبات کشور اعلام کرد که وضعیت دلار‌های پرداختی باید شفاف شود و گزارش مبارزه با فساد و بازگشت پول بیت‌المال به مردم داده شود.

گزارش دیوان محاسبات را با جدیت رسیدگی  می‌کنیم

البته به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضاییه پرونده برخی از دریافت کنندگان دلار‌های ۴۲۰۰ تومانی در دادسرا در حال رسیدگی است و به دنبال این خبر هم  سخنگوی دستگاه قضا در بیست و چهارمین نشست خبری خود با تایید تشکیل  پرونده گفت:گزارش مربوط به دیوان محاسبات کشور را ریاست مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای رسمی برای قوه قضائیه ارسال کرد و با وصول نامه دستور ارجاع این پرونده به دادسرای تهران صادر شد و در همین زمان کوتاه به این نتیجه رسیدیم که بخش اندکی از محتوای گزارش دیوان محاسبات قبلا با گزارش سازمان بازرسی و گزارش ضابطین قضائی در دادسرای تهران تشکیل پرونده شده و درباره تعدادی از دریافت کنندگان ارز، مراجع قضایی رسیدگی‌هایی را انجام داده‌اند که برای آنها  رای صادر شده و متهمین در حال تحمل محکومیت هستند.

دیوان محاسبات کشور

وی افزود: بخش دیگری از گزارش را نیز قبلا مطلع شده بودیم که پرونده تشکیل شده، اما هنوز منتهی به تصمیم قضائی نشده است. بخش قابل توجهی از گزارش دیوان نیز بخش‌هایی است که باید از الان پرونده تشکیل شود و گزارش دیوان محاسبات را با جدیت و تمام توان رسیدگی و نتیجه را به مردم اعلام می‌کنیم.

دادستانی به دنبال تعقیب ۲۶مدیر بانک مرکزی

به دنبال دستور حجت الاسلام والمسلمین رئیسی به دادستان تهران دادستانی بیانیه‌ای را صادر کرد و  علی القاصی دادستان تهران از تعقیب ۲۶مدیر بانک مرکزی خبر داد.

دادستان تهران در جلسه شورای عالی قوه قضائیه ضمن ارائه گزارشی درباره تخلفات ارزی گفت: تاکنون درخصوص تخلفات ارزی علاوه بر دریافت کنندگان متخلف ارزی ۲۶نفر از کارکنان بانک مرکزی تاسطح مدیرکل و تعدادی از افراد متخلف در بانک‌های عامل تحت تعقیب قرار گرفته اند.

همچنین به گفته دادستان تهران کارگروهی متشکل از دیوان محاسبات ، بانک مرکزی ،گمرک، وزارت صمت و ضابطین زیرنظر بازپرس ویژه پرونده جهت رسیدگی کارشناسانه به ابعاد مختلف گزارش دیوان محاسبات تشکیل شده است.


بیشتر بخوانید: با تمام توان به گزارش دیوان محاسبات رسیدگی می‌شود


اما پرونده‌های تشکیل شده در حوزه ارز دولتی کم نبودند و شعبات دادگاه‌های ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی در سال گذشته میزبان متهمان متعددی بودند که با دریافت ارز دولتی پول‌های هنگفتی را به جیب زده بودند و از این طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور را مرتکب شده بودند.

مهدی و محمد خرمی پور، تیمور عامری برکی، علیرضا عامری برکی، قربانعلی فرخزاد، مرتضی فلاح اشتری، حمیدرضا مرادی، یوسف جنت‌مکان، علی زرنانی و بسیاری از متهمان دیگر از جمله مجرمانی بودند که با دریافت ارز دولتی به جای وارد کردن کالا‌های مورد نیاز مردم اقدام به تحصیل مال نامشروع و اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه بانکی در حد کلان دریافت ارز دولتی از بانک مرکزی کرده بودند  و به دنبال آن درآمد‌های نامشروع را به دست آورده بودند.

دیوان محاسبات کشور

بازگرداندن پول‌های بیت المال مهمترین موضوع قابل پیگیری

قوه قضاییه هم که به دنبال پیگیری این موضوع از نهاد‌های مختلف است بازگرداندن پول‌های بیت المال را یکی از مهمترین موضوعاتی می‌داند که باید پیگیری شود.

در همین راستا حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضایی خطاب به مقامات قضایی گفت: تا امروز هیچ گزارشی از دیوان محاسبات که حاکی از تردید یا اشتباه در گزارش تفریغ بودجه سال ۹۷ باشد واصل نشده بلکه بر اتقان گزارش تاکید هم شده است؛ نظارت و شفافیت دو رکن اساسی در حکمرانی خوب است  دستگاه‌ها باید از نظارت استقبال کنند، چون مساله بیت‌المال است و دستگاه‌های اداری به روشن شدن موضوع کمک کنند پرونده‌های متعدد ارزی در دادسرای تهران محرمانه  نیست باید نتایج رسیدگی‌ها به اطلاع مردم برسد.

رسیدگی به پرونده‌های متعدد مالی و ارزی از طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور رخ داد و در تازه‌ترین پرونده دادستانی تهران به دنبال پیگیری سرنوشت ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری است و باید دید که آیا جز  این ۲۶مدیر بانک مرکزی  رد پای چه افراد دیگری در این پرونده دیده می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۱
United States of America
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
درود خدا بر حاج آقا رئیسی
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۶:۴۱ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
مشکل کشور ما عدم نظارت هست، عدم نظارت صحیح و رانت و فامیل بازی و... بیداد میکنه در رده های بالا و میانی مسئولین در کشور
در کشوری که واسه 5 میلیون تومان وام برای مردم عادی اینقدر سخت میگیری میشه که نباید اصلا این حجم اختلاس و فساد و...وجود داشته باشه، پس این نشون میده یه جای کار میلنگه و خواص کشور به بیراهه دارن میرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
گشتم نبود نگرد نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
تا بوده همین بوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۳ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
از لوله کشی بی سواد تا مجتمع تجاری اوپال تنها با تفکر و فرشتگان
مجتبی مقیم امانی و پسر تازه به دوران رسیده اش علیرضا مقیم امانی رو سرچ کنید.

فقط بالای ۳۰ فقره سند بنام خودش در سعادت آباد تهران دارد بغیر از اسنادی که بنام پسر و همسرش و وابستگان افراد ذی نفوذ در دستگاههای مختلف بعنوان رشوه از طریق تفکر و طبری انتقال داده ، حسابهای بانکی خود را در داخل کشور خالی و به ارز و سکه تبدیل کرده و در خارج از کشور و در کانادا با پول مردم سرمایه گذاری کرده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
مسخرست
این همه دنباله وام 5 میلیارد دلاری هستیم اونوقت 4.8 میلیارد دلار دزدیدن
وام نخواستیم
دزدی نکنید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
مسخرست
این همه دنباله وام 5 میلیارد دلاری هستیم اونوقت 4.8 میلیارد دلار دزدیدن
وام نخواستیم
دزدی نکنید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
فسادمالی ازبالاتاپایین این نظام بیدادمیکندواین وسط مردم بایدجورفسادراباگرانی وتورم بکشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
جلوی قاچاق کالا را بگیرید به ولله اجناسی که داره با مجوز شورای تامین استان‌های ساحلی وارد کشور میشه در داخل با کیفیت بالا تولید می‌شود، متاسفانه برخی افراد بازیرکی می‌خواهند وانمود کنن تنها درآمدشان از راه وارد کردن این کالاهای در صورتی که برعکس باشگردهای مختلف دست به قاچاق سوخت میزنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
4/8میلیارد دلار گم شده از یابنده تقاضا میشود با شماره شماره موبایل ذیل تماس گرفته و مژدگانی دریافت نماید.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
این ها همش بازیه برادر، متاسفانه این قیل و غال بجز سهم خواهی قدرتمندان از یکدیگر نیست. مردم بیچاره و گرفتار چه میدانند چه خبره؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
آقای روحانی باید جوابگو باشد..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
:)
Iran (Islamic Republic of)
محمود عسکری
۱۱:۳۶ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرادستگاه های اجرایی قبل ازاینکه دادستان ویاقوه قضائیه ورودکنه خودشان بامعرفی متخلفین ازطریق حراست هاوبازرسی های داخلی اقدام نمی‌کنند.کارحراست وباز سی های درون ارگانی وسازمان چیست؟؟ ازقوه قضائیه التماس میکنیم بادقت وباسرعت زیادمتخلفین هرکی که هست علنی وپخش مستقیم رسیدگی به سزای عملشان برسانید. برای اینکه کمی اعتمادمان برگرده مثل دادگاه کرباسچی علنی باشه.
Germany
امید
۱۱:۲۵ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
فقط اعدام در ملا عام و آویزان کردن اجساد انها در مقابل خود بانک مرکزی در مقابل چشم بقیه مدیران و مصادره کلیه اموال وابستگان درجه اول و دوم انها می تواند باعث آرامش خشم ملت شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
کو عدالت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
اره پیدا میکنن همونطور که سه هزار میلیارد رو پیدا کردن دوازده هزار میلیارد رو پیدا کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیال باطل ..
۴.۸ میلیاد دلار . خدایا این بود اون چیزی که فکرشو می کردیم؟
Canada
Gol
۱۱:۱۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
یه بار دزدی شد، دوبار خطا شد، سه بار اعمال نفوذ شد ، اما وقتی هر روز شاهد این حجم از غارتگری هستیم باید دید مشکل کجاست . مشکل هم جائیه که کسی قادر به حلش نیست چون جزئی از بدنه نظامه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
اینا شاخ و برگ فساد هستند .باید ریشه اصلی فساد قطع شود تا شاخ و برگش هم خشک شود....ریشه اصلی فساد کجاست؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
قوه قضائیه در این خصوص اطلاع رسانی مناسب انجام دهد برای مردم ایجاد ابهام شده و نوع برخورد بسیار مهم است
آخرین اخبار