بلای جان رانندگان خواب‌آلودگی؛

خواب‌آلودگی خطری بزرگ و پنهان

رئیس پلیس‌راه لرستان گفت: خواب‌آلودگی خطری بزرگ و پنهان است که با کوچک‌ترین غفلت، بلای جان رانندگان می‌شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ سرهنگ مرتضی چغلوندرئیس پلیس‌راه لرستان بابیان اینکه خواب‌آلودگی خطری بزرگ و پنهان است که با کوچک‌ترین غفلت، بلای جان رانندگان می‌شود، گفت: خواب‌آلودگی در مورد رانندگان حرفه‌ای که بسیار به خود اعتماد دارند نیز مصداق دارد.

وی بابیان اینکه در حالت ایده ال هر فرد در شبانه‌روز نیاز به ۷ الی ۸ ساعت خواب دارد، ادامه داد: اوج خستگی و خواب‌آلودگی در رانندگان جوان در ساعات اولیه صبح و پایانی شب، بروز می‌کند و این حالت در رانندگان میان‌سال، ساعت‌های میانی روز، ۱۳ تا ۱۵ بعدازظهر است.

رئیس پلیس‌راه لرستان گفت: اگر راننده‌ای به دلایل مختلف دچار خواب کوچک یا اصطلاحاً چرت به مدت ۴ ثانیه شود در صورت داشتن ۱۰۰ کیلومتر در ساعت مسافت ۱۱۱ متر را بدون هیچ‌گونه کنترل و راهبری خواهد پیمود یعنی وسیله نقلیه، راننده در این طول مدت ندارد.

وی با اعلام اینکه در سفر‌های تابستانی میانگین طول سفر از یک‌سو و یکنواختی محیط و سرعت وسیله نقلیه از سوی دیگر از دلایل خستگی و خواب‌آلودگی به شمار می‌رود، اضافه کرد: خستگی و خواب‌آلودگی دارای اثرات منفی هست که می‌توان از دیدگاه کارشناسان تصادف، کاهش تمرکز راننده، خواب‌آلودگی و انحراف از مسیر، عبور بی‌توجه از علائم راه و کندی عکس‌العمل‌ها، سنگین شدن پلک‌ها، احساس بی‌قراری، زودرنجی و تندمزاجی، مشکل در حفظ خودرو بین خطوط جاده، شتاب و ترمز گیری غیرمعمول و چرت زدن‌های کوتاه را نام برد.

سرهنگ چغلوند علل اصلی خواب‌آلودگی رانندگان خستگی و رانندگی طولانی، تغییر شیفت کاری، بی‌خوابی و بدخوابی، مصرف الکل و مواد مخدر، ابتلا به بیماری‌های جسمی و هوای گرم و آلوده اعلام کرد و بیان داشت: وسیله‌ای که با آن رانندگی می‌کنیم باید دارای سیستم تهویه مناسبی تا از خواب‌آلودگی جلوگیری شود.

وی بابیان اینکه هوای تازه بهترین راهکار برای مقابله با خواب‌آلودگی است، بیان داشت: با ظهور اولین علائم خواب‌آلودگی، اتومبیل را در اولین توقفگاه مناسب متوقف کرده و با پیاده شدن از آن و استنشاق هوای تازه، از یک فاجعه پیشگیری و پس از به دست آوردن آمادگی و رفع خستگی، مجدداً شروع به رانندگی کنیم.

رئیس پلیس‌راه لرستان گفت: باز کردن پنجره، توقف خودرو، اقدام به قدم زدن و صحبت کردن با مسافران، صرف چای یا قهوه و توقف‌های منظم در هنگام رانندگی، ازجمله تدابیر لازم برای جلوگیری از خواب‌آلودگی است.

انتهای پیام/م

خواب‌آلودگی بلای جان رانندگان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.