به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛نهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده 2 متهم نفتی(همدستان بابک زنجانی) به نامهای مهدی شمس(متهم ردیف دوم) و حمید فلاح هروی(مهتم ردیف سوم) دقایقی پیش در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه با قرائت آیاتی از قران کریم آغاز شد.
قاضی مقیسه در ابتدای جلسه به بیان اتهامات متهم ردیف سوم این پرونده که از سوی نماینده دادستان قرائت شده بود پرداخت و گفت:حمید فلاح هروی، فرزند علی، چهل ساله، متولد مشهد، مقیم تهران شهرک غرب، فاقد هر گونه سابقه کیفری و مدیرعامل شرکت هلدینگ سورینت کیش است که به فساد فیالارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور با علم ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی و مشارکت عامدانه و عالمانه نسبت به تشکیل شبکه کلاهبرداری و پولشویی و مشارکت در کلاهبرداری از شرکت نفت و شرکت اچ کی به مبلغ 1 میلیارد و 200 میلیون یورو و کلاهبرداری از سازمان تامین اجتماعی با استفاده از 5 فقره چک به مبلغ 444 میلیارد 2524 میلیون ین ژاپن و استفاده از عواید حاصل از جرم به مبلغ 148 میلیارد یورو پول متهم است.
قاضی مقیسه بر طبق ماده 354 قانون آیین دادرسی کیفری به حاضران در جلسه از باب حفظ نظم دادگاه تذکر داد.
قاضی در ادامه از متهم ردیف سوم در خواست کرد تا در جایگاه قرار بگیرد و برابر با کیفر خواست از خود دفاع کند.
حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم با قرار گیری در جایگاه دفاع گفت: ریاست محترم دادگاه ادعا شده است بنده در تاسیس و راهاندازی بانک اف آیآی بی نقش داشتم در صورتی که این بانک قبل از آشنایی بنده با بابک زنجانی ثبت شده و ارز از طریق فردی به نام هاشمی منتقل شده بود.
وی افزود: شما گفتید که در بانک اف آی آی بی چه نقشی داشتم؟ بنده فقط همراه زنجانی بودم و هیچ نقشی در خرید بانک نداشتم برای تایید صحبتهایم میتوانید از دیگران هم سوال کنید بنابراین این ادعا کذب است بنده سهامدار بانک اف آی آی بی نبودم و برگهای که از سوی دادستانی تهران ارائه شده که در آن نشان میدهد من سهامدار بانک اف آی آی بی بودم به اشتباه ترجمه شده است و کلمه دایرکتور در آن سند به معنی عضو هیئت مدیره است که ترجمه این سند کاملا اشتباه است.
وی ادامه داد: سهام بانک اف آی آی بی متعلق به شخص خاصی نیست، صد درصد سهام اف آی آی بی متعلق به ارزش بانک و متعلق به بانک زنجانی است.
قاضی مقیسه در پاسخ به حمید فلاح هروی گفت: بابک زنجانی اقرار کرده شما از بدو تاسیس بانک اف آی آی بی همراه وی بودید و در تمام مجموعه هلدینگ فعالیت داشتید و قرار بود از سود حاصله دو درصد سهم ببرید، همچنین در جلد 13 ،صفحه 350 پرونده، به اختصاص 5 میلیون یورو از محل فروش بانک اف آی آی بی به شما در حد اقرارهای خودتان آمده است چرا باید به شما 5 میلیون یورو داده شود آیا این پول فقط به خاطر همراهی شما و بابک زنجانی بوده است؟
قاضی مقیسه ادامه داد: امضای فروش 60 درصد سهام بانک اف آی آی بی به بانک ملت و استرداد مجدد آن توسط شما انجام شده، شما در آن زمان نقش هیئت مدیره پوششی را در بانک اف آی آی بی داشتید همچنین در جلد 69 شما اقرار کردید که دو سفر برای پیگیری کارهای بانک اف آی آی بی به مالزی داشتید.
قاضی پرونده نفتی گفت: شما در جلد 60 صفحه 255 اقرار کردید که تمام جلسات هیئت مدیره بانک اف آی آی بی با حضور شما برگزار میشد و تمام این مطالب را با هوش و درایتی که داشتید اقرار کردید آیا این مواردی که خواندم شما قبول دارید یا نه؟
فلاح هروی گفت: چیزهایی که نوشتم را قبول دارم اما همراهی به معنی شریک بودن نیست.
قاضی گفت: شما سند خرید بانک ملت را امضا کردید.
متهم ردیف سوم پاسخ داد: شما اثبات کنید که بنده 5 میلیون یورو را گرفتم بنده هیچ پولی نگرفتم.
نجفی نماینده دادستان در پاسخ به حمید فلاح هروی گفت: این پول در حساب شما تهاتر و درج شده شما ادعا میکنید کلمه دایرکتور اشتباه ترجمه شده در صورتی که ما چیزی را ترجمه نکردیم و عین سند را به دادگاه ارائه دادیم اما باید تاکید کنم شما سهامدار بودید.
نماینده دادستان ادامه داد: شما و بانک زنجانی شرایط بانکداری در مالزی را نداشتید و نمیتوانستید به عنوان یک ایرانی در مالزی سهامدار باشید به همین دلیل خود را به عنوان عضو هیئت مدیره معرفی کردید.
فلاح هروی پاسخ داد: هیچ سندی وجود ندارد که بنده سهامدار باشم زیرا برای آن نیاز به داشتن تابعیت و اقامت در مالزی است و باید تابعیت مضاعف داشته باشیم که بنده هیچ کدام از این شرایط را نداشتم همچنین نیاز به داشتن رزومه بانکی در کارنامه شمس وجود دارد که باز هم بنده آن را نداشتم بنابراین گزارشی که بانک مرکزی مبنی بر مسئولیت بنده در مورد امنیت سوئیفت ارزش بانک ارائه کرده درست نیست و من هیچ سابقه و آشنایی با انجام این کارها ندارم.
قاضی مقیسه پاسخ داد: باز شما عضویت در هیئت مدیره اف آی آی بی را نقض میکنید.
فلاح هروی پاسخ داد: شما مجدد به عضویت هیئت مدیره پوششی اشاره میکنید.
قاضی مقیسه گفت: در جلد 30 صفحه 60 شما اقرار کردید چون عضو هیئت مدیره گروه بودم حضور من برای دیگران چشمگیر بوده شما با عقل و هوشی که داشتید این اقرارها را کردید همچنین گفتهاید زنجانی برای اینکه به دیگران بگوید تنها نیست من را علم کرد.
قاضی گفت: چون سی سال در وزارت اطلاعات بودید و هر جا که میرفتید شما را به عنوان فلاح وزارت اطلاعات میشناختند بابک زنجانی شما را هر جا میرفت همراه خود میبرد.
فلاح هروی گفت: شما به صحبتهای من توجه نکردید، اجازه بدهید امروز از خودم دفاع کنم آنچه که نوشتم با صداقت بوده و برای آن دلیل دارم.
قاضی پاسخ داد: بله با صداقت بود اما چرا آن را در جمع رسانهها رد میکنید.
فلاح هروی گفت: چرا شما یک برداشت اشتباه را به موارد دیگر تعمیم میدهید و از یک شاخه به شاخه دیگر میپرید جایی که بنده را به عنوان مسئول سوئیفت معرفی کرده به معنی اطلاع از جزئیات نیست چرا که من از شرایط ارسال سوئیفت اطلاعی نداشتم و امضای من جعلی بوده است.
قاضی پاسخ داد: هیچ امضای جعلی وجود ندارد که زنجانی آن را به شما اطلاع نداده باشد و اگر هم جعلی است چرا شکایت نکردید.
فلاح هروی گفت: این سند در تاریخ 96/2/9 در اختیار من قرار گرفت و بعد از اینکه فهمیدم جعلی است شکایت کردم،یک سند پیدا کنید که بنده سوئیفتها را امضا کرده باشم.
قاضی گفت: برحسب اطلاعات بانک مرکزی تمام سوئیفتها از تهران امضا میشد.
نجفی نماینده دادستان در ادامه دفاع از کیفرخواست گفت: بحثی که درباره گزارش بانک مرکزی در کیفرخواست مطرح شده بر اساس سند و مدرک است. در آن گزارش آمده که در فرم درخواست سوئیفت اعلام شده است که آقای فلاح فرد هماهنگ کننده محسوب می شود که از نیروهای امنیتی هستند.
وی گفت: موضوع دیگری که شما در جلسه امروز مطرح میکنید بحث جعل امضا است. چطور شما در دادگاه بدوی ادعای جعل نکردید، اما امروز ادعا میکنید که امضای شما جعل شده است.
فلاح هروی متهم ردیف سوم در دفاع از خود بیان کرد: بنده در دادگاه بدوی هم این موضوع را اعلام کردم که امضا جعلی است اما متاسفانه کسی توجه نکرد. البته بنده درباره آن جعل شکایت کردهام.
وی افزود: بحثی که درباره هیئت مدیره پوششی مطرح میشود صرفا در راستای یک نامه از طرف زنجانی به بانک خارجی بوده است. این نامه که اصل آن موجود است مبنای هیئت مدیره پوششی شده است.
قاضی مقیسه در ادامه رسیدگی به این پرونده در واکنش به اظهارات متهم ردیف سوم گفت: آقای فلاح شما یک انسان زیرک و باهوش بودهاید و برای کسب منفعت دور هم جمع شدهاید پس نگویید که نامهها صوری و امضاها جعلی بوده است. شما در اظهارات خود گفتهاید که در چند جلسه از معامله بانک خارجی حضور داشتهاید. شما از جمله افرادی بودید که از آغاز عملیات اجرای خرید و فروشها در جلسات حضور داشتهاید. شما در جلسه مورخه 7/4/91 در جلسهای که با حضور چند تن از وزرا و رئیس بانک مرکزی بر گزار شده است شرکت کردهاید.
قاضی مقیسه ادامه داد: تمام جزء جزء هزینههای زندگی شما توسط زنجانی از پول بیت المال پرداخت شده است، مثلا هزینه بلیط سفرهای مالزی، خرید بلیط به سفر مالزی برای دختر و داماد شما، هزینه پول ماساژور و حتی هزینه خرید روکش صندلی خودروی شما توسط زنجانی از پول بیت المال پرداخت شده است. اینها نشان میدهد که شما برای زنجانی آدم مهمی بودهاید. پس چطور میشود که شما نقش صرفاً همراه کننده داشته باشید اما این همه هزینه برای شما صرف شده باشد. چطور کسی که در جلسات وزیران شرکت میکند ادعا میکند که نامه ها و امضاها صوری بوده است.
هروی گفت: اگر اجازه دهید بنده تک تک این موارد را توضیح میدهم. بنده در جلسات به درخواست و دعوت آقای زنجانی شرکت میکردم.
قاضی مقیسه پرسید: مگر میشود کسی که سمتی ندارد در این جلسات مهم شرکت کند. مگر می شود که یک شخص همراه مثلاً محافظ حق امضا داشته باشد.
هروی پاسخ داد: من در آن جلسات همراه آقای زنجانی به عنوان مشاور حضور پیدا میکردم. همراه بودن من صرفاً به معنی داشتن حق در اظهار نظر بوده است چون من کارشناس بورس و سرمایه گذاری بودهام.
قاضی مقیسه در واکنش به اظهارات متهم گفت: اینکه میگویید که صرفا همراه بوده ام و حق امضا هم داشتهاید قابل درک نیست. مثلا در این دادگاه قاضی دوم همراه من است که در مسیر پرونده در جلسه حضور دارد. این به این معنی است که چون نقش مهمی در رسیدگی دارد صاحب امضا است و با وجود قاضی دوم دادگاه رسمیت پیدا میکند. بنابراین من نمیتوانم بگویم که قاضی دوم صرفا همراه من در این جلسه بوده است چون او در رسیدگی به پرونده نقش مهمی در دادگاه دارد.
قاضی مقیسه خطاب به فلاح هروی بیان کرد: شما مگر کارشناس نفت یا امور بانکی بودهاید که در آن جلسات حاضر میشدید. حرف من این است که شما در آن جلسات نقشی مشارکتی داشتهاید و صرفا عنوان همراه کننده نداشتهاید.
قاضی مقیسه از این متهم پرسید: اصلا مگر شما مدرک تحصیلی تان چیست که به عنوان کارشناس در آن جلسات حضور پیدا میکردید؟
هروی گفت: من دکترای صنعت دارم و کارشناس بورس هستم و برای اظهار نظر در این موارد همراه زنجانی بودهام.
وی افزود: جلسه ای که در تاریخ 7/4/91 تشکیل شده بود درباره نفت و واگذاری نفت نبوده بلکه درباره خرید غذا و دارو بوده است.
وی بیان کرد: من در جلسه قبل هم گفته ام که نقشی در خرید و فروش بانک FIIB نداشته ام. بنده به عنوان مشاور در آن جلسات حضور داشتم و در محتویات جلسات دخالت نمیکردم از این رو امضای من در آن جلسه مبنای خرید بانک FIIB نبوده است.
رئیس شعبه 28 دادگاه انقلاب گفت: بر اساس اسناد، شما 60 درصد از سهام بانک مذکور را فروخته و دوباره خریداری کردهاید. در این خصوص توضیح دهید.
نجفی نماینده دادستان در تشریح خرید و فروش 60 درصد سهام بانک FIIB توضیح داد و گفت: در ابتدا این افراد 60 درصد از سهام بانک 4 میلیون دلاری FIIB را به بانک ملت به قیمت 90 میلیون یورو میفروشند. براساس اظهارات مسئولان وقت، بانک ملت وقتی می بیند که سهامشان افزایشی ندارد می گویند که ما این سهام را نمیخواهیم از این رو این افراد مجددا آن سهام را بعد از یکسال از بانک ملت به قیمت 160 میلیون دلار میخرند که البته این مبلغ از پول شرکت نیکو توسط زنجانی پرداخت شده است.
متهم ردیف سوم فساد نفتی در این رابطه اظهار کرد: میگویید سهام خرید و فروش شده اصلا صحت ندارد چون سهام اصلا جا به جا نشده بلکه یک تفاهم نامه بین بانک ملت با آقای زنجانی بوده است. یعنی بانک ملت در این خصوص سهمی نگرفته است چون سهام باید از طریق ترکیه به بانک ملت منتقل میشد که البته این کار صورت نگرفت از این رو سهامی در واقعیت جا به جا نشده است.
وی درباره اینکه عضو هیئت مدیره بوده است، عنوان کرد: لفط هیئت مدیره در جایی کاربرد دارد که شرکت ثبت شده باشد اما سندی وجود ندارد که نشان دهد شرکت ثبت شده است از این رو هیئت مدیره برای شرکتی که ثبت نشده وجود نداشته است پس وقتی که هیئت مدیره ای وجود نداشته است لفظ پوششی هم برای آن صادق نیست.
وی گفت: ساده ترین و قویترین استدلال برای اینکه نقش من در بانک FIIB مشخص شود مراجعه به دوایر و جاهایی است که من در آن سمت داشتهام.
قاضی مقیسه گفت: شما در جلد 30 و در صفحه 60 آن اقرار کردهاید که عضو هیئت مدیره گروه بودهاید و زنجانی به خاطر اینکه به طرف مقابل بگوید تنها نیست من را مطرح کرده است، شما بگویید گروه به چه معنی است.
فلاح گفت: من عضو شرکت اس سی تی بنکرز بودهام که کارش شرکت وسرمایه گذاری درحوزههای مختلفی مثل املاک و کارخانه است.
نجفی با کسب اجازه از ریاست دادگاه درجهت دفاع از کیفرخواست در جایگاه قرار گرفت و گفت: من متاسفم که به خاطر کتمان شدن حقایق باید بیایم و درجایگاه توضیح بدهم.
وی افزد: شرکت اس سی تی بنکرز شرکتی بود که تمام عملیات های بانکی و صدور ال سی ها را انجام می داد. در آنجا آقای هروی نایب رئیس هیئت مدیره بوده است همچنین این فرد نایب رئیس شرکت هواپیمایی قشم، نایب رئیس شرکت هتلهای سورینت بوده است.
نجفی ادامه داد: حرف این است که شما این همه سمت داشتهاید اما می گویید که من سمتی نداشتهام. شما در اقرارهای خود گفته اید که بانک FIIB عملا کار خاصی نداشت. نماینده بانک ملت هم عملا کارهای نبود و عملیاتهای شرکت اس سی تی بنکرز در تهران انجام میشد. براساس اظهارات هر حوالهای که منتقل می شد اول در کارگروه مستقر در تهران تست شده سپس انجام می شد. همه اینها بر اساس اظهارات شما بوده است. باید پرسید شما که این همه اطلاعات دقیق داشتید چطور میگویید که من فقط یک مشاوره دهنده بودهام.
نجفی گفت: آقای زنجانی در خصوص عضویت شما به عنوان عضو پوششی هیئت مدیره اعلام کرده است که به حساب شما 5 میلیون یورو از محل فروش بانک خارجی به شما پرداخت شده است و این نشان می دهد که شما دارای منافع و سهم در آن شرکت بودهاید.
نجفی ادامه داد: شما در خصوص امضای قراردادها حرف های متفاوتی بیان کرده اید، یک بار گفتهاید که مشاوره بوده ام یک بار گفتهاید که کارشناس بودهام و یک بار هم می گویید که فقط همراه کننده بودهام اما واقعیت این است که شما دارای سمت بودهاید. شما اقرار کردهاید که همه جلسات با حضور شما شکل گرفته است.
نجفی گفت: بابک زنجانی در اظهارات خود میگوید که آقای د.د توسط فلاح معرفی شده است. درست است که صرف معرفی فرد جرم نیست اما وقتی که این موارد در کنار هم جمع میشوند فعل مجرمانه صورت می گیرد.
وی گفت: کارمند بانک FIIB میگوید که من در این بانک آنقدر بیکار بودم که گلها را آب می دادم یعنی بانک کار اجرایی واقعی انجام نداده است. مگر میشود سه درصد از سودها توسط زنجانی به شما پرداخت شودو شما بگویید که من فقط یک همراه بودهام.
متهم ردیف سوم پرونده پس از صبحتهای نماینده دادستان خطاب به قاضی گفت: من سهامدار نبودم نماینده بانک ملت بیان کرده که بنده 30 درصد سهامدار بودهام اما وقتی ارزش بانک میگوید 100 درصد سهام متعلق به آن است بنابراین اینکه من دارای 30 درصد سهام بودم را چه کسی میتواند ثابت کند؟
قاضی مقیسه گفت: شما همراه بودهاید.
فلاح هروی پاسخ داد: من در چه چیزی مؤثر بودهام؟ در جذب منابع مالی، جذب مشتری، کارهای عملیاتی و توسعه بانک نقشی نداشتم.
قاضی مقیسه گفت:وزرات نفت 10 کشتی نفت را به شما تحویل میدهند که ببرید غارت کنید؟ امضای شما وجود دارد آنوقت میگویید نه مشتری جذب کردهاید و نه در فروش دخالت داشتهاید؟
نجفی نماینده دادستان اظهار کرد: طبق اظهارات معاون امور بینالملل بانک ملت در جلد 42،صفحه 94 پرونده آمده است که ارائه سیستم آی وان توسط شرکت استیتی بنکرز، فلاح و بابک زنجانی به بانک ملت صورت گرفته است. بنابراین آقای فلاح چگونه میشود که می گویید نقشی نداشتم؟ ما حرفمان مستند است.
نجفی در دفاع از کیفرخواست گفت: بانک ملت در دوران تحریم در شرایطی بود که نمی توانست کارکرد عادی خود را داشته باشداز این رو به دنبال ارتباط با کارگزاران غیر رسمی و سرمایه گذاری در بانکهای خارجی منطقه بود لذا با برگزاری جلساتی خرید بانک مالزیایی انجام شد اما عملا در مدت کوتاهی به دلیل نحوه مدیریت ومالکیت بانک خارجی تصمیم گرفته شد که سهام خریداری شده به فروش برسد چون دراین مدت حتی یک اقدام مثبت از سوی بانک FIIB برای بانک ملت انجام نشده بود.
وی گفت: پس از سه چهارماه که از خرید این بانک گذشته بود تصمیم به فروش سهام آن گرفتیم اما به دلیل اینکه بابک زنجانی پول آن را پرداخت نمی کرد مشارکت ما با این بانک حدود یکسال طول کشید تا توانستیم پول خود را پس بگیریم.
فلاح هروی پاسخ داد: سیستم آی وان را اولین بار فردی در بانک ملت در ترکیه توضیح داد و حال آن را به اسم من میگذارید. من هیچ دخالتی در امور عملیاتی بانک ندارم و هیچ سندی در این زمینه وجود ندارد. بگویید کدام السی، کدام سوئیفت و کدام دستور جزء عملکرد من در این بانک بوده است؟
وی افزود: آقای ح.ش امین بابک زنجانی بوده است و در خصوص عملیات بانک بینالمللی میگوید که یک خانم مسئولیت تمام امور استیتی بنکرز را بر عهده داشته است و بعد از مأموریت این خانم به تاجیکستان آقای "د" و "ص" مسئولیت آن را بر عهده گرفتند، زنجانی حدود 70 شرکت داشت و بنده در همه آنها عضویت نداشتم.
نماینده تأمین اجتماعی با کسب اجازه از رئیس دادگاه اظهار کرد: فلاح هروی در جلسهای اعلام کرده که اولاً من کارمند شما نبودم که من را اخراج کنید بلکه رئیس هئیت مدیره بودم بنابراین آقای فلاح اقرار کرده که عضو هیئت مدیره و سهامدار است.
قاضی مقیسه خطاب به وکیل فلاح هروی گفت: شما چندمین بار است که نظم دادگاه را به هم میزنید دادگاه را به تمسخر نگیرید چون شوهرخواهر فلاح هستید اجازه ندارید هر حرفی بزنید.
قاضی مقیسه ادامه داد: شما پولی را به غارت بردهاید که کسانی محتاج یارانه هستند و امید آنها تأمین اجتماعی است که هزینه درمانشان تأمین شود، 5 فقره چک را گرفتهاید بدون اینکه چیزی بگویید.
فلاح هروی ادامه داد: یکی از استدلالهای نماینده دادستان پیرامون خرید بانک ملت مطرح شد که در این زمینه باید بگویم بنده تا کنون به مؤسسه اعتباری توسعه نرفتهام و کسی را آنجا نمیشناختم، در تاریخ 18/3/92 بابک زنجانی بنده را از شرکت خود خارج کرد و 8 ماه بعد بازداشت شد، زنجانی در 26/8/94 گفته که من فلاح را به بانک ملت معرفی کردم. اما در زمان دادگاههای علنی گفت که فلاح من را به بانک ملت معرفی کرده است.
فلاح هروی در مورد تفاهمنامه امضاشده بانک ملت گفت: هیچ نقشی در این رابطه نداشتم بهعنوان نماینده استیتی بنکرز بودم که سپس یک مورد حقوقی پیش آمد و کنار رفتم.
قاضی مقیسه گفت: شما چه عضو هیئت مدیره اس تیتی بنکرز باشید و چه نباشید این شرکت السیهای جعلی صادر کرد و کلاهبرداری از آنجا شروع شد و امضای شما نیز موجود است.
مهدوی وکیل نفت گفت: آقای هروی آیا اطلاع داشتید که بابک زنجانی بانک FIIB را چه مقدار خریده است؟قبلا گفته شد که 4 میلیون دلار بوده است و شما 160 میلیون دلار از پول نفت را به بانک ملت دادید. چرا این سند را امضا کردید که 160 میلیون دلار پول نفت غارت شود؟
وی ادامه داد: شما در استیتی بنکرز مسئولیت داشتید و این شرکت با 1 میلیون تومان تأسیس شده است بنابراین با آن سابقه چطور آمدید و السیهای 1 میلیون دلاری به مسئولین نفت دادید؟ در حالی که روشن شد 1 دلار هم در بانک FIIB نبوده و حسابی وجود نداشته است.
هروی پاسخ داد: بنده چیزی را امضا نکردم.
قاضی مقیسه گفت: شما طبق کیفرخواست آمدید و بانکی را که ارزش مالی آن 4 میلیون دلار بوده 60 درصد آن را به ارزش 90 میلیون یورو به بانک ملت فروختید و دوباره ازپول نفت 60 میلیون دلار به بانک ملت دادید و بعد پس گرفتید شما چه کاره بودید که امضا کردید؟ آیا قرارداد را نخوانده امضا کردید؟ آیا اجبارتان کردند؟
فلاح هروی پاسخ داد: من به اعتماد یکی از مدیران بانک ملت بدون مطالعه امضا کردم.
قاضی مقیسه گفت: خودتان میدانید که این حرف کذب است امکان ندارد مسئله به این مهمی را نخوانده امضا کنید. جالب است چه کسانی میخواستند تحریمها را دور بزنند؟ شما قراردادی با این عظمت را نخوانده امضا کردید آنوقت میخواستید تحریمها را دور بزنید؟ 160 میلیون دلار از پول نفت را با امضای این تفاهمنامه به بانک ملت دادید.
فلاح هروی پاسخ داد: این برداشت شما است. خدا خودش شاهد است و بنده یاد نگرفتهام که دروغ بگویم.
نماینده دادستان گفت: آقای هروی در جلسه خرید و فروش حضور داشته و چون چانه میزند به وی پاداش نیز داده میشود.
فلاح هروی در دفاع از خود گفت: بنده قبول دارم که در فروش سهام بانک خارجی حضور داشتهام اما در فروش سهام بانک ملت اصلاً دخالتی نداشتهام البته همانگونه که گفتم اصلا سهامی بین این دوبانک جابه جا نشده است و برا ساس یک تفاهم نامه این اقدام انجام شده است.
وی افزود: چون بانک ملت نمیتوانست سهام این بانک را مستقیما بخرد تصمیم گرفته شد که بروند ترکیه و آنجا سهام را منتقل کنند.
رئیس شعبه 28 دادگاه انقلاب در رسیدگی به این پرونده اظهار کرد: شما میگویید که من قرارداد فروش را امضا کردهام لطفا بگویید که چه چیزی را فروختهاید؟
هروی پاسخ داد: فروش سهام.
قاضی مقسیه گفت: زودتر همین را بگویید که شما سهام فروختهاید. پس نگویید که من تفاهم نامه را نخوانده امضا کردهام.
در رسیدگی به پرونده فلاحتی وکیل متهم ردیف سوم نسبت به رسیدگی اعتراض داشته و با کسب اجازه از ریاست دادگاه در جایگاه قرار گرفت و گفت: جناب آقای قاضی من فقط یک سوال از شما دارم. سوال من این است که این پول بیت المال که اینقدر به آن اشاره میکنید به بانک ملت داده شده است چرا کسی درباره آن پول سوال نمیکند و کسی درباره آن پول شکایتی نکرده است اگر بانک پول بیت المال راببرد مگر نباید پیگیری کرد.
نجفی در پاسخ به سوال این وکیل گفت: اولا اینکه این 160 میلیون دلار از وجوه شرکت نیکو بوده است که به بانک ملت پرداخت شده است اما به دستور بازپرس پرونده این مبلغ درحساب بانک ملت توقیف شده است که نشان می دهد دادگاه نسبت به آن پول هم حساس بوده و آن را پیگیری کرده است.
پس از پاسخ نماینده دادستان به سوال وکیل متهم نفتی قاضی مقیسه خطاب به وکیل متهم گفت: آقای فلاحتی این نوع دفاع کردن اصلا خوب نیست. خوب بود شما حداقل پرونده را به طور کامل مطالعه میکردید. خوب نیست که صرفاً با مطالعه کیفرخواست دردادگاه حاضر شوید. پاسخ شما را آقای نجفی دادند که این مبلغ هم توسط بازپرس پرونده توقیف شده است.
قاضی مقیسه گفت: باید بدانید که بازپرس پرونده نماینده دادستان و حتی خود دادستان نسبت به تمام این مبالغ حساس هستند و تمام تلاش خود را میکنند که این پول به بیت المال بازگردد.
پس از اظهارات قاضی مقیسه فلاح هروی متهم ردیف سوم این پرونده اظهار کرد که دچار خستگی شده است و لذا قاضی مقیسه دستور ختم جلسه را اعلام و ادامه رسیدگی را به فردا موکول کرد.
انتهای پیام/
میخواستم بدانم مگر جرم این آقا ثابت شده