اهواز؛

سد سازی در عراق مستلزم نظارت سازمان ملل

معاون دبیرکل سازمان ملل در خصوص سدسازی در ام الرصاص عراق گفت: این طرح ها حتما باید بار نظر سازمان ملل اجرایی شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، معاون دبیرکل و رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در خصوص انتشار برخی خبرها مبنی بر ساخت سد در ام الرصاص عراق و احتمال بروز مشکل برای آب اروندرود، گفت: این طرح ها حتما باید بار نظر سازمان ملل اجرایی شود.

بر اساس گفته های کارشناسان، برداشت آب از سرشاخه های کارون و اجرای طرح های سدسازی در بالا دست کارون باعث نفوذ آب شور به زمین های مستعد کشاروزی شده و زمین ها و درختان مثمر در حال خشک شدن است.


بر این اساس، اگرچه حبس آب های شیرین در دستور کار تمامی کشورهاست و کشورها با توجه به کمبود بارش ها، درصدد حبس آب های درون سرزمینی می باشند تا بیشترین بهره برداری از آبهای شیرین داشته باشند.


در حالی که سالانه 21 میلیارد مکعب آب پر املاح از کارون به اروندرود و دریا می ریزد، عراق تصمیم دارد تا آب دجله و فرات را با سدسازی در 'ام الرصاص' مهار کند و از ورود آن به اروندرود جلوگیری کند که در صورت اجرای این طرح، مابقی نخلستان های حاشیه اروند نیز از بین می رود.


'اریک سولهایم' معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در حاشیه برگزاری 'کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار، چالش ها و راه‌ حل‌ها ها' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تجلیل از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مقابله با ریزگردها و تشکر از ایران برای میزبانی این اجلاس بین المللی، در خصوص ساخت سد در عراق گفت: در خصوص اجرای پروژه های مشخص، اگر قرار است سدی در بالادست ساخته شود باید از روش های علمی پیگری شده و در خصوص عواقب این طرح ها حتما از کمک متخصصان سازمان ملل متحد استفاده شود.


سولهایم تصریح کرد:ماه گذشته در عراق بودم و با دولت عراق صحبت کردم و دولت عراق نیز نظیر ایران مصمم است که مشکل گرد و غبار حل شود.


معاون دبیرکل و رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در پایان سخنانش تصریح کرد:برای مقابله با کانون های گرد و غبار در عراق این مشکل را داشتیم که بیشتر این کانون ها در دست تروریست های داعش بود که امیدواریم با آزادسازی مناطق بیشتری از عراق از دست تروریست ها، فرصت های بیشتری برای حل این مشکل فراهم شود.


وی ادامه داد: بهمن ماه سال گذشته که به ایران سفر کردم، شهروندان ایرانی با شبکه های اجتماعی و ایمیل از من خواستند که به کانون های گرد و غبار در خوزستان سفر کنم، البته این سفر در آن زمان محقق نشد ولی امروز -سه شنبه - با حضور خانم ابتکار به استان خوزستان سفر کرده و کانون های گرد و غبار را در آن استان بررسی می کنیم.


سولهایم در بخش دیگری از سخنانش در خصوص راهبردهای کاهش آسیب های گرد و غبار، اضافه کرد:بسیاری از مشکلات در خصوص کانون های گرد و غبار باید از درون کشورها حل شود، اگرچه بعد دیگر آن بین المللی است، ولی اگر کشورها این مشکل را از درون و داخل کشور پیگیری کنند، بخش زیادی از این مسائل حل می شود.


معاون دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرد:ممکن است نظرات و نگاه های متفاوتی در خصوص حل این مشکل در کشورهای منطقه باشد ولی برای حل مشکل گرد و غبار همه باید در کنار هم بوده و راهکارهای مشترکی وجود دارد که این مشکل را حل کرد.


همچنین مشکلاتی برای حل مشکلات رودهای بالادستی وجود دارد، در مورد ایران نیز کم آبی دجله و فرات در بالادست موضوع قابل بررسی است ولی این مشکل در دیگر نقاط جهان نظیر هندوستان بین ایالت ها وجود دارد.


سولهایم اضافه کرد:سازمان ملل متحد نیز می تواند به کشورهای دنیا در صورت بروز اختلاف کمک کند، به این صورت که در وهله نخست فضای مذاکره و تعامل را به وجود آورده و در وهله دیگر هنگامی که اختلاف نظر بالا رفت، این مشکلات از بعد علمی حل شده و تازه ترین روش های علمی را در اختیار کشورهای مختلف قرار دهد.


انتهای پیام/م

بررسی کم آبی دجله و فرات

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.