وزیر ارشاد در اختتاميه ششمین جشنواره مد و لباس فجر:

پر کردن ویترین مغازه‌ها با لباس‌های خارجی ظلم به جوانان است/ ولنگاری فرهنگی را نفی می‌کنیم

اختتامیه ششمین دوره جشنواره مد و لباس فجر با حضور وزیر ارشاد و دبیر جشنواره و تولیدکنندگان برگزار شد.

ششمین جشنواره مد و لباس فجر به خط پایان رسید
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در واپسین روزهای اسفند پرونده فرهنگی هنری فجر بسته شد.

ششمین جشنواره بين المللی مد و لباس با حضور  صالحی امیری وزیر ارشاد، حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین تولید کنندگان و دانشجويان این رشته هنری به کار خود خاتمه داد.

پیش از آغاز مراسم اصلی قبادی دبیر جشنواره از دستاوردهای ششمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر رونمایی کرد.

وی در این رابطه گفت: مقالات ششمین دوره جشنواره را رونمایی می‌کنیم. در بخش دیگر از پوستر جریان ساز کتاب حوزه مد و لباس که تهیه و تولید شده رونمایی خواهیم کرد. از الان ناشران آماده باشند برای جریانی جدید در حوزه مد و لباس.

برای اولین بار بعد از قول های مکرر، انتشار کتاب جامع مد ولباس ایران را در دو مجلد تاریخ لباس و مجموعه مقالات و آمار مد و لباس ایران در دستور خواهیم داشت. همچنین  در بخش علمی از ده عنوان پایان نامه با مشارکت دانشگاهیان رونمایی خواهد شد.

در ادامه مراسم، صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: قبل از هرچیزی باید یادی کنیم از شهدای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس. کسانی که خارج از این تاریخ و فراتر از جغرافیا جنگیدند و خون خود را به جامعه اهدا کردند.

صالحی امیری مقوله مد و لباس در ایران را مختص ادوار مختلف تاریخی ایران دانست و در خصوص تغییرات مد و لباس در ادوار اخیر و معاصر توضیح داد: بحث امروز ما ورود مدرنیته در دوره‌های تاریخی قاجاریه و پهلوی در حوزه لباس ایرانی است که خود منجر به تحولات فرهنگی، اجتماعی و در پایان ماحصل آن تغییر در زندگی ایرانی شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در 4 دهه گذشته به دلیل تغییرات مختلف در جامعه ایران، لباس و مد هم در جامعه ما معنا و مفهوم جدیدی پیدا کرد که سرعت آن بسیار زیاد است و منجر به بروز هنجارهای ارزشی، زبانی، روابط اجتماعی، روابط زیستی و مهاجرت‌های وسیع شده است.
 
وی ادامه داد: حدود 50 هزار میلیارد تومان گردش مالی حوزه پوشاک است، ضمن اینکه 72 مرکز علمی و دانشگاهی در طراحی لباس،‌ دوخت و پارچه فعالیت می‌کنند. لذا ما نیازمند سازوکار ملی برای لباس و مد با رویکرد عقلانی هستیم. همچنین رویکرد جزم‌انگاری و ولنگاری را در این حوزه نفی می‌کنیم.
 
وی در ادامه اظهار داشت: ارسال 5 هزار و 200 اثر به دبیرخانه جشنواره نشان‌دهنده تنوع بالای جامعه ایرانی است، اما این تنوع بالای مد و لباس نباید منجر به تخریب هویت ایرانی شود؛ چراکه هویت بن‌مایه و بخشی از ارزش‌های بنیادی جامعه محسوب می‌شود.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: لباس در ایران نوعی رسانه برای انتقال پیام است، ضمن اینکه لباس، رسانه و شخصیت افراد در جامعه محسوب می‌شود. لذا نباید این لباس به تفاخر و تحقیر ملی و در راستای تبلیغ فرهنگ غربی باشد.
 
صالحی امیری افزود: وجود لباس‌های خارجی در ویترین‌های مغازه‌ها ظلم بزرگ به نسل جوان است، در حالی‌که سالیانه بیش از یک میلیون و 200 هزار جوان آماده به کار داریم در حالی‌که حداکثر توان دولت ایجاد اشتغال برای 700 هزار نفر است که نشان‌دهنده پشت در ماندن 500 هزار جوان در امر اشتغال است، اما حوزه لباس می‌تواند بخش زیادی از اشتغال کشور را به دوش بکشد و درنهایت همین اشتغال هم منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.
 
وی افزود: پر کردن ویترین مغازه‌ها با لباس‌های خارجی تلاش برای افزایش شمار جوانان بیکار جامعه ایران و ظلم به آنهاست.
 
صالحی امیری ادامه داد: 11 هزار کانال تلگرامی با بیش از 5 هزار دنبال‌کننده در ایران وجود دارد، لذا آنها باید دقت کنند مبادا مروج کالای خارجی بوده و منجر به تخریب کالای ایرانی شوند.
 
وزير ارشاد اظهار داشت: ما نیازمند ساز و کاری هستیم که با رویکرد عقلانی در این مسیر گام برداریم. ما رویکرد ولنگاری را نفی کرده و رویکرد عقلانی با ارزش‌های ملی و اسلامی را ترویج خواهیم داد. ما نباید ذائقه غربی را وارد سلیقه ایرانی کرده و تبلیغ کنیم.

صالحی اميری با اشاره به اینکه هر نوع رفتار تحریک آمیز، هنجار رفتاری و ولنگاری به ناکجا آباد کشیده خواهد شد، اظهار داشت: در ادوار گذشته نیز دیدیم که هرگونه ناهنجاری و ولنگاری در حوزه ایرانی به نتیجه نرسیده است و ما می بینیم که خانواده های ایرانی کماکان جزو مستحکم ترین نهادهای اجتماعی محسوب می شوند.

وی خطاب به حضار و نهادهای مختلف این حوزه توصیه کرد تا برای طراحی مد و لباس نیازسنجی و ذائقه سنجی مردم را با توجه به ارزش‌های ملی و تاریخی مد نظر بگیرند. همچنين دو مولفه مهم اخلاق گرایی و هنجارمندی را در دستور کار خود قرار بدهید.
 
صالحی امیری گفت: لباس نه در ایران بلکه در تمام جوامع زبان انتقال پیام و فرهنگ است؛ زبان بیان شخصیت افراد است و طراحی آن از هر جهت باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: اگر بناست جامعه اخلاقی داشته باشیم، باید لباسی ایرانی متناسب با اخلاقیات ایرانی داشته باشیم. لباس نباید باعث شکاف طبقاتی افراد شود. من معتقد هستم که ما نیازمند بحث آموزشی از دوران تحصیل هستیم. در اين بين هم نباید نقش رسانه ها بخصوص صدا و سیما را در انتشار و تبلیغ کالای ایرانی نادیده گرفت.


در ادامه، برگزيدگان در بخش های مختلف به شرح زير معرفی شدند:
 
در بخش مانتوی اجتماع، رتبه اول به سمیه مختاری فرد، رتبه دوم نوشین پورسلطان و رتبه سوم به غزل ترکی شریف آبادی و رعنا مدبر تعلق گرفت. همچنین محبوبه علی‌بلندی شایسته تقدیر شد.
 
رتبه دوم در بخش چادر به رقیه اعتقادی و رتبه سوم به میترا کاکاوند اختصاص یافت. فاطمه منصوری و موسسه هنری اطلس پوشان ممتاز صدف نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.
 
در قسمت مانتوی مجلسی رتبه اول به محبوبه علی بلندی، دوم به ژاله مباشر و سوم به فاطمه زراعت پیشه اختصاص یافت. رحیمه جعفری و غزال بهمنی نیز شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش پوشش سر هم رتبه سوم به طور مشترک به شرکت موژان نگار پارسیان و مریم قلی زاده اختصاص یافت. در این بخش کسی شایسته دریافت رتبه اول و دوم شناخته نشد.
 
در بخش مانتو مشاغل هم رتبه اول به الهه رضایی و زهرا نصیری و رتبه دوم به فریبا یوسف پور تعلق گرفت.
 
در بخش مانتو کاربردی رتبه اول به محمدرضا ملک شاهی و دوم به یوسف اسماعیلی تعلق گرفت. سمیه هنروری هم شایسته تقدیر شد.
 
در بخش لباس اجتماع آقایان، حمید و سعیدعظیمی فمی تفرشی شایسته تقدیر شناخته شدند.
 
در بخش لباس کاربردی آقایان هم شاهرخ جعفری، بنیامین اسلامی و مرجان صدرالعلمایی شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش لباس اجتماع کودک و نوجوان نیز رتبه دوم به پوشاک بهشتی کودک و نوجوان سندس تعلق گرفت و نازلی معصومیان و حمید یوسفی هم شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش لباس مجلسی کودک و نوجوان هم رتبه سوم به نرگس محسن درویش اختصاص یافت.
 
همچنین از قمر امامی، مینو پدرام و صدیقه پاک بین به عنوان پیشکسوتان حوزه مد و لباس تقدیر شد.
 
طناز سعیدی رتبه اول، ژیلا پرویزی میلانی دوم و کینوش معماری رتبه سوم در بخش طرح های اولیه زیورآلات را به خود اختصاص دادند و انوشه سادات مهدوی و زهرا بابایی شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش طرح های سه بعدی زیورآلات هم محمد آزادی احمدآبادی رتبه اول، فرانک نوری دوم و آرزو جعفری رتبه سوم را کسب کردند و سمیرا فاتحی و خورشید جولایی شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش طرح های ساخته شده زیورآلات هم فهیمه نوری دهنوی رتبه اول، بنفشه هستی دوم و امیرحسین دلبری رتبه سوم را از آن خود کردند و ابوالفضل رحیمی و علیرضا صادقی شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش طراحی پارچه رتبه اول به نگین فرامرزی، دوم به الناز گشتاسب و سوم به انیس ایمری تعلق گرفت. سحر محمدعلی رستم آبادی و تینا اصغرپور ماسوله هم شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش کیف رتبه اول به ساغر علیزاده، دوم به امید مولودی و سوم به فهمیه فدایی راد اختصاص یافت.
 
در بخش کفش هم رتبه اول از آن داریوش جعفری، رتبه دوم علیرضا جعفری و سوم حمید صادقی شد. حسن خدادادی و فاطمه اصغری سلیمانی هم شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش پایان نامه دوره کاشناسی رشته طراحی لباس رتبه اول به الهه رضایی، دوم به زهرا خیروشر و سوم به فرنوش احمدی و مژده بختیاری تعلق گرفت. مرجان شمسی خانی و زرین حسن زاده هم شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش پایان نامه کارشناسی ارشد هم سمیه خلیلیان رتبه اول، افسانه دادخواه دوم و سحر ایازی یزدی رتبه سوم را از آن خود کرد. همچنین پریا تنها، سمیه اکبرنیا و مهدیه محمدی خجسته نیز شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش طرح های پژوهشی هم سجاد سرایانی و فائزه عظیم زاده اردبیلی شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش مقالات تخصصی هم رتبه اول به علی اکبر مرآتی، دوم به زیبا آرون و سوم به مریم غریب حسینی و شهناز نایب زاده تعلق گرفت. زهرا میرزایی و ابوالفضل داوودی هم شایستته تقدیر شدند.
 
در بخش مقامات میانه رشته هم رتبه اول به حسین مهربانی‌فر و دوم به بهار هاشمیان و صدرالدین طاهری تعلق گرفت.
 
الهام میرکمالی، پیام زین العابدینی، اطهم زرغام، شمسی کاکاوند و اصغر فهیمی فرد شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش پایان نامه کارشناسی در رشته طراحی پارچه هم رتبه اول به مریم آشتیان، دوم به مهرنوش روحی و سوم به مهسا شهبال اردبیلی اختصاص پیدا کرد.
 
در بخش مسابقه زنده طراحی ویژه لباس اجتماع بانوان رتبه اول به گروه هگمتانه سیدسعید فاضل‌زاده همدانی، فاطمه خلجی جو، اکبر خدابندلو یگانه و رتبه دوم به گروه داوین، رتبه سوم به سیاه و سفید تعلق گرفت.
 
موسسه عالم تاج و ساتین کویر یزد هم شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش لباس آقایان نیز رتبه اول به گروه پوشاک برتر ایرانی سودابه شاه کمان، علی کردانی و جعفر عنایت حبیب اختصاص پیدا کرد، رتبه دوم به گروه مرسانا از کرمانشاه و رتبه سوم به گروه کیدی از تهران تعلق گرفت.
 
گروه لیلین از کرمانشاه هم شایسته تقدیر شدند.
 
در بخش مسابقه زنده طراحی در حوزه محصولات عفاف و حجاب هم رتبه اول به گروه صدف دریا از بوشهر یعنی مهران هنرمند نجف آبادی، آفتاب قنبری و زهره تمیمی، رتبه دوم به گروه لیلین و سوم به گروه نیکونگاران پوش از ایلام اختصاص یافت.
 
در بخش مطبوعات و خبرگزاری ها در قسمت نقد، مقالات تحلیلی و سرمقاله از جواد حسینی نصر و حمید باباوند، در بخش خبر، مصاحبه، گزارش و مقاله از زهره نیلی خبرگزاری مهر، الهه رفیع نژاد خبرگزاری فارس و زهرا ایرجی خبرگزاری ایلنا تقدیر شد.
 
همچنین عطیه پژم خبرگزاری هنر آنلاین افشین حسینخانی و مجید فراهانی راد نیز شایسته تقدیر شدند.
 
فضه سادات حسینی، مبینا نصیری و مژده لواسانی به عنوان مجری های برگزیده رادیو و تلویزیون شناخته شدند و شبکه ۲ شبکه برتر شد.
 
در میان شبکه های استانی هم مرکز کردستان، شبکه برگزیده معرفی شد.
 
رادیو گفتگو به عنوان به عنوان رادیو برگزیده و اداره کل خبر رادیو به عنوان بخش برگزیده معرفی شدند.
 
همچنین از برنامه «غیرمحرمانه» و «چه کسی مرا بیکار کرد» به عنوان برنامه های شایسته تقدیر تلویزیونی و برنامه «زنده باد زندگی» به عنوان برنامه تلویزیون برتر معرفی شدند.



انتهای پيام/






اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.