در گفتگو با شبکه ان بی سی؛

صالحی: مقام معظم رهبری شخصاً شرایط توافق هسته‌ای را تعیین کردند/ امیدوارم شهید هسته‌ای شوم

رئیس سازمان انرژی هسته ای در اظهاراتی اعلام کرد رهبر معظم انقلاب اسلامی، شخصاً شرایط توافق هسته‌ای را تعیین کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ رئیس سازمان انرژی هسته ای کشورمان در مصاحبه اختصاصی با شبکه "ان بی سی" گفت مقام معظم رهبری شخصاً چهار شرط برای توافق هسته ای تعیین کردند.

علی اکبر صالحی در مصاحبه با ان بی سی نیوز فرآیند توافق را از نگاه ایران توضیح داد و برای نخستین بار برخی از محاسبات، پیش شرط‌ها و ادامه بی اعتمادی به واشینگتن را فاش کرد.

وی، که یکی از معاونان رئیس جمهور نیز هست، گفت آیت الله سید علی خامنه‌ای، رهبر معظم ایران، از تک تک مراحل مذاکرات محرمانه موسوم به «راه دوم» با واشینگتن مطلع بود.

صالحی گفت: «من گفتم که ما باید یک نامه رسمی از عمانی ها دریافت کنیم که به ما اطمینان دهد این پیشنهاد جدی است. وگرنه ما نمی توانیم فقط به حرف یک شخص بسنده کنیم. از این رو سلطان عمان نامه ای به رهبر معظم ما نوشت و این واقعیت را که آمریکا حاضر است وارد مذاکره دوجانبه با ایران یا به اصطلاح راه دوم شود، مطرح کرد. و سپس من نامه را به رهبری دادم و مسئله را با او در میان گذاشتم. و ایشان نیز موافقت کردند که ما این راه دوم را در پیش بگیریم. اما گفتند که باید چهار شرط را در نظر بگیریم.»

شرایط ایران
صالحی چهار شرط رهبر معظم ایران حد و حدود آنها را در مذاکره با واشنگتن اعلام کرد. وی گفت:‌«یک شرط این بود که ما باید فقط درباره مسئله هسته ای مذاکره کنیم و به هیچ حوزه دیگری ورود نکنیم. هیچ مذاکره سیاسی نداشته باشیم و فقط درباره مسئله هسته ای گفتگو شود.»

وی گفت: شرط دوم این بود که «مذاکرات  سریع باشد و ضعیف و طولانی نشود.»

صالحی افزود: «شرط سوم این بود که واشینگتن حق مسلم را که غنی سازی است، به رسمیت بشناسد. و شرط چهارم نیز شرطی  بود که اجازه دهید برای خودمان نگه داریم.»

صالحی گفت که شرط چهارم «رویه ای» بوده است اما توضیح بیشتر در این باره نداد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: «اما بعداً، وقتی نخستین بار با هم ملاقات کردیم، متوجه شدیم دوستان مشترک داریم و آنها درباره او (مونیز، وزیر انرژی آمریکا) با من صحبت کرده بودند. گویا همدیگر را می شناختیم. اگر من و پروفسور مونیز در مذاکرات نبودیم، برای کارشناسان تصمیم گیری سخت می شد. البته او به دنبال منافع ملی خودش است همانطور که من به دنبال منافع ملی خودم هستم.»

بی اعتمادی و اتهامات
مذاکرات هسته ای اوایل این ماه با بیانیه های مطبوعاتی کری و ظریف در وین به اوج رسید، اما این رویداد به طور کامل در صلح و صفا پیش نرفت. خون نیز روی زمین ریخته شد.

صالحی در ادامه اسرائیل را مسئول ترور دانشمندان هسته ای معرف کرد اما گفت واشینگتن نیز سهیم است. وی گفت: «ما اطلاعاتی داریم که نشان می دهد رژیم صهیونیستی مسئول بوده است اما فکر می کنیم  متاسفانه تایید ضمنی واشنگتن نیز وجود داشته است.»

مقامات آمریکایی دخالت در این کشتارها را رد می کنند. مقامات اسرائیلی نیز دخالت خود را تایید نکرده اند اما از کشته شدن دانشمندان هسته ای ایران ابراز خشنودی کرده اند.

وقتی از صالحی سوال شد آیا ممکن است تصویری دیگر به تصاویر شهدای هسته ای اضافه شود، حالتی را نشان داد که تا پیش از این زیر ظاهر آرام او  پنهان شده بود.

او گفت:‌«امیدوارم من باشم. زیرا مایه افتخار برای من است. ما خواستار شهادت هستیم و از آن نمی ترسیم.»


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار