ایجاد ارتباط با اقتصاد بین‌الملل تنها راه برون رفت از شرایط پساتحریم

مدیر عامل منطقه آزاد کیش گفت: یکی از ویژگی‌های مهم اقتصاد ایران این است که رشد درآمد نفت همواره با افزایش تولید در سایر بخش های صنعتی کشور همراه باشد بنابراین در شرایط حاضر تنها مسیر سریع برون رفت از شرایط پساتحریم در اقتصاد کشور و ایجاد ارتباط با اقتصاد بین‌الملل است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اصغر مونسان رئيس هيات مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: نیاز جهانی به انرژی اولیه در حال حاضر حدود 12 میلیارد تن SKE (واحد زغال سنگ) در سال است و مسلما این مقدار انرژی مورد نیاز، پیوسته بیشتر و بیشتر هم خواهد شد و این در حالی است که اگر انسانها با صرفه جویی زیاد هم انرژی را مصرف کنند، تا یکصد سال دیگر موادی مثل نفت خام و گاز به پایان می‌رسند و زغال سنگ نیز حداکثر تا دو قرن دیگر پاسخگوی بخشی از نیاز شدید انسان به انرژی خواهد بود. ذخایر اورانیوم قابل استخراج جهان نیز نهایتاً توانایی تولید 153 میلیارد تن SKE انرژی را دارند.

 وی تصریح کرد: در این بین نفت خام به دلیل مشتقات فراوان و کاربردهای مختلف هم در بخش انرژی و هم به عنوان مواد اولیه تولیدات صنعتی، جایگاهی ویژه به عنوان یک کالای استراتژیک داردو به نظر نمی‌رسد درحال حاضر و حداقل تا یک قرن آینده جایگزین مناسبی برای نفت و مشتقات پر مصرف آن وجود داشته باشد، به ویژه اینکه سرعت صنعتی شدن جهان با ورود کشورهای جدید به عرصه دنیای صنعتی بیشتر شده و طبیعتاً نیاز به تامین مواد اولیه صنایع هم افزایش یافته است.

 مونسان افزود: درهمین اساس , سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش بینی کرده بود که میانگین مصرف نفت در سال 2015 به 93 میلیون و 300 هزار بشکه در روز برسد , در حالیکه این رقم در سال 2014 به طور متوسط روزانه 92 میلیون و 400 هزار بشکه بود.

 وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های مهم اقتصاد ایران این است که رشد درآمد نفت همواره با افزایش تولید در سایر بخش های صنعتی کشور همراه بوده و موجب رونق در کسب و کار به ویژه در بازار مالی کشور می‌شود و بدیهی است که در شرایط حاضر نفت و اقتصاد وابسته به آن , تنها مسیر سریع برون رفت از شرایط پساتحریم در اقتصاد کشور و ایجاد ارتباط با اقتصاد بین‌الملل است. 

مدیر عامل منطقه آزاد کیش اظهار داشت: پیش بینی می‌شود چنانچه درخصوص بازاریابی، فروش، انتقال پول و جلب سرمایه براي نفت اقدامات مناسبی انجام دهیم تولید نفت کشور یک میلیون بشکه به ظرفيت فعلي افزوده شده و با مديريت و برنامه ريزي مناسب این ظرفيت به حدود 4 ميليون بشكه در روز برسد.

وی تصریح کرد: از طرفي با توجه به نیاز سرمایه گذاری در این صنعت , با آزاد سازی سرمایه های ایران در خارج از کشور و همچنين از طریق جذب سرمایه‌گذاري خارجی امكان تامین منابع مالي طرح هاي توسعه اي امکان پذیر خواهد شد .

مونسان گفت:جذابيت ها‌ی صنعت نفت ایران شامل بهره‌مندی از امکانات خوب نظیر دسترسی به گاز و آب برای تزریق به چاه‌ها و هزینه‌ی پایین تولید در ایران، میان سرمایه‌گذاران و شرکت‌های خارجی در کشورهای اروپایی، آمریکایی و آسیایی رقابت برای ورود به بازار ایران به وجود می‌آورد، همانطور که در گذشته این جاذبه ها در مقاطعی باعث نادیده گرفتن تحریم‌ها از سوی برخی از شرکت‌های خارجی شده بود.

وی افزود:قطعا در حالی که کشور به لحاظ ساختار قراردادی و تبیین فرصت‌های سرمایه‌گذاری , خود را آماده کرده است بدیهی است که شرکت‌هایی که در میدان‌های بسیار گران آلاسکا، سیبری، دریای شمال، آب‌های عمیق آفریقا و استرالیا و حتی در اعماق فراتر از سه هزار متری کار می‌کنند و هزینه های سنگین 60 دلاری را برای یک بشکه پرداخت می‌کنند، به طور طبیعی برای هزینه‌ی10 دلاری تولید یک بشکه نفت به تکاپو خواهند افتاد.

 مدیر عامل منطقه آزاد کیش ادامه داد: برآیند این رخدادها در داخل کشور و کسب درآمدهاي حاصل از نفت , استغناء دولت و شكوفايي ديگر ظرفيت‌هاي توليدي و درآمد ملي را در پی خواهد داشت به طوری كه حتی چنانچه سهم نفت در اقتصاد ملی نیزکاهش یابد , بالفعل كردن این ظرفيت‌ها و استفاده بهينه از منابع موجود , رونق در سایر بخش‌های تولیدی را بهبود بخشیده و کشور را در مسیر كاهش وابستگي به درآمدهاي حاصل از نفت قرار داده و موجب تقویت هرچه بیشتر اقتصاد در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی خواهد شد.

مونسان گفت:علیرغم همه فشارها و مشکلاتی که در مسیر حرکت مدبرانه دولت تدبیر و امید به منظور شکست تحریم‌ها و آزادسازی اقتصاد كشور از بند آنها ایجاد شد، خوشبختانه دستگاه دیپلماسی کشور موفقیتی بزرگ را در عرصه جهانی و در طول مذاکراتی نفس‌‌‌گیر و طولانی به کام مردم ایران چشاند.

 وی افزود:قطعاً این مسیر پر فراز و نشیب در راه توسعه اقتصادی ادامه خواهد یافت و دولت مقتدر جمهوری اسلامی ایران تا رسیدن به اهداف ملی از پای نخواهد نشست. اما باید بدانیم که دولت یعنی همه آحاد کشور و برای رسیدن به آمال‌های نظام مقدس اسلامی‌‌مان , مردم نقش آفرینان اصلی خواهند بود و یکپارچگی و اتحاد و اتفاق همه اقشار مردم می تواند تمام تلاش‌های بیگانگان را در جلوگیری از پیشرفت ایران خنثی کند.

مونسان اظهار داشت: توسعه اقتصادی کشور در کنار توسعه فرهنگی و اجتماعی مهم‌ترین هدف دولت می‌باشد و قطعا اجرای برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت اقتصادی بدون مشارکت مردم به ویژه شما سرمایه گذاران، متخصصان , کارشناسان و دست اندرکاران حوزه انرژی روندی سخت و دست و پا گیر خواهد داشت.

مونسان تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی انرژی در جزیره کیش در سال جاری تفاوت عمده ای با سال‌های گذشته دارد و آن تغییر رخ داده در ساختار سیاست‌های خارجی و گشوده بودن درهای جهان امروز به روی اقتصاد کشور است که در وهله اول این حوزه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.لذا باید به خاطر داشت روزها و حتی ساعت‌های پیش رو فرصت‌هایی است که نباید از دست برود و فرصتی که امروز به عنوان نمایشگاه انرژی پیش روی ما است می‌تواند منشا و مبدا اتفاق مهم و تاثیرگذاری در سرمایه گذاری و اجرای طرح‌های توسعه صنعت انرژی کشور باشد.

وی بیان کرد: جزیره کیش که خود امروز علاوه بر بهره‌مندی از مزایای یک منطقه آزاد تجاری - صنعتی و گردشگری، یکی از منابع بزرگ گازی کشور را در خود جای داده است شاید بهترین مکان برای خلق فرصت‌های جدید در حوزه انرژی باشد.فرصت‌هایی که در جای جای کشور نهفته است و باید این فرصتها از بالقوه به بالفعل تبدیل گردد

 گفتنی است دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژی کیش با حضور مسولان فعالیت خود را آغاز کرد.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار