صفحات این کتاب مقدس حدود یک قرن است که به صورت ناشناخته در کتابخانه دانشگاه بیرمنگام انگلستان باقی مانده بود.
محمد عیسی والی، متخصص نسخ خطی کتابخانه بریتانیا میگوید: این کشف هیجانانگیز باعث خوشحالی مسلمانان خواهد شد.
این نسخه خطی به همراه مجموعهای از دیگر کتابها و اسناد متعلق به خاورمیانه، بدون اینکه به عنوان یکی از قدیمیترین نسخههای قرآن جهان شناخته شده باشد، در کتابخانه نگهداری میشده است.
هنگامی که یک پژوهشگر دوره دکتری نگاه دقیقتری به این برگهها انداخت، تصمیم گرفته شد یک آزمایش تاریخگذاری رادیو کربن بر روی آن انجام شود که نتیجه شگفتانگیز بود.
سوزان ورال، مدیر مجموعههای خاص دانشگاه بیرمنگام میگوید: پژوهشگران در رؤیاهای خود هم نمیدیدند که این نسخه چنین قدمتی داشته باشد.
وی گفت: کشف اینکه ما یکی از قدیمیترین نسخههای قرآن کل جهان را داریم، بسیار هیجانانگیز است.
این نسخه به واحد آزمایش رادیوکربنی دانشگاه آکسفورد سپرده شد و بررسیها نشان داد که صفحات این قرآن قدیمی از پوست گوسفند و یا بز هستند و این قرآن در زمره قدیمیترین نسخههایی است که تاکنون به جای مانده است.
دیوید تامس، استاد اسلام و مسیحیت دانشگاه بیرمنگام در این باره گفت: این صفحات کشفشده ما را به نخستین سالهای پس از ظهور اسلام میبرد.
تامس گفت: بنابر آزمایشهای رادیوکربنی دانشگاه آکسفورد بیش از 95 درصد احتمال دارد که این نسخه بین سالهای 568 تا میلادی 645 میلادی نوشته شده باشد.
وی افزود: بنابراین کاملاً محتمل است که شخصی که این قرآن را نوشته در زمان محمد [ص] زنده بوده است.
این نسخه به خط حجازی، یکی از قدیمیترین رسمالخطهای عربی نوشته شده است.
با توجه به اینکه تاریخگذاری رادیوکربن، یک بازه زمانی برای قدمت ارائه میدهد، نسخ خطی دیگری نیز هستند که در بازه زمانی این قرآن نگاشته شدهاند. بنابراین مشخص کردن اینکه کدامیک از این نسخ قدیمیترین است، کار بسیار دشواری است.
اما آخرین تاریخ احتمالی که برای نسخه قرآن دانشگاه بیرمنگام در نظر گرفته شده (سال 645 میلادی) آن را در شمار قدیمیترین نسخههای قرآن قرار میدهد.
منبع: نشریه تایم
انتهای پیام/
اما در کل احتمال هر چیزی وجود داره و مهم اینه که قرآن حق است و حق نابود ناشدنی ست.