رئیس سازمان غذا و دارو عنوان کرد

سونامی سرطان در کشور وجود ندارد

دیناروند در ارتباط با ذکر سونامی سرطان در رسانه‌ها گفت: سونامی یعنی اینکه سرطان در کشور چند برابر شده باشد در حالی که اینطور نیست.

 به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو امروز 28 آبان در حاشیه اجلاس معاونین غذا و دارو گفت: این همایش با شرکت بیش از 50 نفر از معاونین غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کشور برگزار شده که هدف ارائه برنامه و اولویت ها در سال 93 است.

وی ادامه داد: امسال چند برنامه اصلی را باید تا پایان سال به سرانجام برسانیم اولین برنامه پایش و ارزیابی آلاینده ها و سموم فرآورده‌های کشاورزی در مواد غذایی است که طرح پایش سراسری آن در حال انجام است که تلاش می‌کنیم  تا پایان سال 93 نهایی شود، باید در سال 94 در این حوزه وظایف قانونی خود را به اجرا در آوریم تا بتوانیم سلامت فرآورده‌هایی را که مردم مصرف می‌کنند را تضمین کنیم.

دیناروند اظهار داشت: برنامه دوم استفاده از سامانه رایانه‌ای و فناوری اطلاعات در تمام فرآورده های غذایی، آرایشی، دارویی و تجهیزات پزشکی است به طوریکه تمام این موارد با مجوز وزارت بهداشت به بازار ورود پیدا کند تا هم به کسب  و کار مردم خدشه وارد نشود و هم فرآورده‌های بی کیفیت اجازه ورود به بازار نداشته باشند که از طرفی این امر باعث می‌شود که با بازار قاچاق هم برخورد کنیم.

دیناروند در خصوص آمار قاچاق گفت: آمار دقیقی در این خصوص نداریم اما آنچه را که نمی‌توان کتمان کرد این است که در مورد فرآورده‌های غذایی، آرایشی، بهداشتی و دارویی قاچاق وجود دارد البته فرآورده‌های قاچاق عمدتا بی کیفیت هستند و مصرف این نوع فرآورده‌ها باعث آسیب‌های جدی و مرگ و میر در افراد مصرف کننده شده است.

وی در خصوص  آمار سرطان نیز اظهار داشت: ذکر سونامی سرطان در رسانه‌ها درست نیست سونامی یعنی که سرطان در کشور چند برابر شده باشد در حالی که اینطور نیست، پیش بینی ها نشان می‌دهد که در سال 93، 85 هزار مورد جدید سرطان داشته باشیم.

وی در خصوص داروهای سرطانی تصریح کرد: داروهای سرطانی عمدتا وارداتی هستند البته دو تا سه شرکت در داخل تولید برخی از داروهای ضد سرطانی را شروع کرده‌اند طبق آمار سالانه بیش از 100 هزار بیمار نیازمند شیمی درمانی داریم که هزینه سالانه این بیماران حدود 900 میلیارد تومان می شود که از این مبلغ بیماران تنها 10 درصد را پرداخت می‌کنند و مابقی را وزارت بهداشت و بیمه‌ها پرداخت می کنند.

وی خاطر نشان کرد: تعداد داروهای ضدسرطانی که بیمه‌ها حمایت نمی‌کنند بسیار کم است البته برخی از آنها را خود وزارت بهداشت حمایت می‌کند، برخی از این داروها هم از آنجا که نوع ارزانترشان در بازار وجود دارد نوع گرانترشان تحت حمایت کامل قرار نمی‌گیرد و خود بیمار باید مابه‌التفاوت آن را پرداخت کند.

دیناروند تاکید کرد: تلاش این است که قیمت داروهای وارداتی ضد سرطان و سهم پرداختی بیماران کاهش یابد البته باید توجه داشت که مبنای پوشش بیمه در کشور قیمت ارزانتر است که این سیاست غلط است و تنها اعتراض ما همواره به بیمه ها این بوده که قیمت ارزانتر در شرایطی مبنای بیمه باشد که داروهای تحت پوشش کافی و سراسری باشد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Germany
رویا
۰۰:۰۱ ۲۹ آبان ۱۳۹۳
چند سالیه که این سونامی خانواده ما رو درگیر کرده. پدرم , داییم.. هر روز می شنوم یکی از دوستان یا بستگان مبتلا شدن...حتی هنرمندان و ورزشکاران هم مستثنی نیستند...آقای دیناروند لطف می کنید بگید شما و خانوادتون چی کار می کنید که از این سونامی در امان موندید؟ سرتون رو از برف بیرون بیارید و فکر چاره باشید...خیلی مسخرس که دارید مسئله به این روشنی رو تکذیب می کنید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۳
آدم نمی دونه بخنده یا گریه کنه
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه 2
۲۰:۰۰ ۲۸ آبان ۱۳۹۳
ایشون صداشون از جای گرم در می اد یا در اقوامشون بیمار ندارند یا نگرانی برای درمونشون ندارند ؟ خدا میدونه چی به خورد ملت میدن که این بیماری دیگه کوچیک و بزرگ نمیشناسه . خدا نگزره از کسانی که برای سود بیشتر به جون سلامتی ملت افتادند . جناب مدیر سایت حذف نکن حداقل بزار سایتت واقعیت ها رو نشون بده
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۹:۵۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۳
طرح پایش سرارسری به کمتر کردن خطر ابتلا به سرطان در نسل های آینده کمک شایانی میکند.ممنون از دست انر کاران حوزه سلامت.
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه 2
۲۰:۱۹ ۰۱ آذر ۱۳۹۳
اقا محمد طرح پایش چند در صد قوی تر از هوای الوده از سرب و تغذیه ناسالم ملت است ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۳
خیلی خنده دار بود.ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۸ ۲۸ آبان ۱۳۹۳
دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
نایینی
۱۷:۲۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۳
آیا کسی هست که در فامیل ، دوست وهمسایه وهمکار ، خانواده ای درگیر این بیماری نباشن ؟؟؟ عدم نظارت بر سموم کشاورزی ، صنایع غذایی ولبنی ومواد افزودنی ونگهدارنده موجود در تولیدات این صنایع علت شیوع این سونامی است .آقای دیناورند آن چیز که عیان است چه حاجت به بیان است ؟
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۱۵:۱۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۳
ظاهرا اقای دیناروند از اوضاع بیمارستان ها تخصصی سرطان خبر نداره. من خودم تا چند ماه پیش شیمی درمانی میشدم. دقیقا روز آخر قبل از ترخیص یکی از دکترای بیمارستان عصبانی بود که پس از جویا شدن علت چندین نفر قریب به 20 یا 25 نفر به سرطان دچار شده بودند. و این معلومه بعضی از رؤسا روی صندلی ریاست می نشینند و فقط حرف میزنند.
البته اگر شما هم این نظر رو انتشار نکردید واقعا کم لطفی کردید در حق مردم ایران. و بنده شخصا حلالتون نخواهم کرد.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۵۹ ۲۸ آبان ۱۳۹۳
با این برنج . سوسیس و کالباس و روغن و......سرطان نگیریم شانس آوردیم
آخرین اخبار