اظهار نظر کارشناسان در مورد داوری های جام جهانی

کارشناس داوری فوتبال کشورمان در خصوص داوری‌های جام جهانی درمرحله گروهی گفت: بطورکلی مسابقات جام جهانی دریک استاندارد بالا برگزار می‌شود و این انتظار اذعان عمومی را از جامعه داوری بالا می‌برد.

* موسوی انتخاب کوبلی ، داوران را به قهقرا می برد

فیفا با برنامه ریزی‌هایش پیش از جام جهانی و  با در نظرگرفتن ظرفیت‌ داوران و لیست ارائه شده توسط کنفدراسیون‌های مختلف داورها را به صورت کوبلی انتخاب کرد.

سید صدر الدین موسوی در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران گفت: فیفا با در نظر گرفتن داورهایش و دادن بازی‌های مختلف انها را دسته بندی کند. این درصورتی است که مثلاً از AFC یک کوبل داور وسط، یک کوبل داور ذخیره و کمک استفاده شده، چرا نباید فیفا اجازه این کار را به خود بدهد که اگر اشتباهی از سوی داوران صورت می‌گیرد داورذخیره را جانشین کند.
وی تصریح کرد : اشتباه نشیمورای ژاپنی را در بوق و کرنا کردند و  حتی در بازی‌های بعد به او بازی هم ندادند ولی هرگز جانشین او داوری از آسیا نبود.
وی درخصوص ارزیابیش از داوری های بازی ایران درجام جهانی گفت: باتوجه به این که ما در داوری از وجدان کاری برخورداریم ولی باید گفت در بازی ایران مقابل آرژانتین داور بازی مازیچ صربستانی پنالتی ایران را به ناحق نگرفت. اینها به عدم جای گیری مناسب، وضعیت روحی و روانی داور، سرعت و عکس العمل های آن داور در لحظۀ مورد نظر برمی‌گردد.
موسوی عنوان کرد: قضاوتها درمرحله گروهی با مشکلاتی هم همراه بوده ولی تفکر همه بر این است که با توجه به نزدیک به 2 سال کارکردن این داورها زیرنظر فیفا نباید اشتباهی صورت گیرد.باید گفت این فشارها را باید از روی داوران برداریم و با حذف انتخاب کوبلی داوران، حق آنها را تضییع نکنیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: عملکرد علیرضا فغانی و حسن کامرانی فر در این دوره از مسابقات در مرحلۀ گروهی ستودنی بود.  فغانی با درایت، عقل و تربیت و بهره گیری دانش روزتوانست بر این مهم نائل شود. ولی با انتخاب داوران به سبک کوبلی حق فغانی وکامرانی فر‌ها پایمال می شود.

*خسروی: فیفا از داوران را دونده‌ی ماراتن ساخته است
کارشناس داوری  کشورمان در خصوص داوری‌های  جام جهانی درمرحله گروهی گفت: درسالهای گذشته داوران را به صورت کوبلی یا گروهی نمی بردند بلکه هر داور با توجه به شایستگی و لیاقتش از هر کشور در قالب 33 نفر از 33 کشور مختلف انتخاب می شدند. دراین دوره فیفا از داورانی بهره می‌برد که به لحاظ فیزیک بدنی از فرم و شکل خوبی برخوردار باشند.
این داوران زیر نظر دکتر هلسن ورنر بلژیکی تحت سخترین تستهای آمادگی جسمانی قرار می‌گیرند که اتفاقاً همین موضوع سبب ضعف در روح وروان داوران شده و قیافه‌ای خشمگین از آنها ساخته است.
علی خسروی افزود: در این دوره با سیاست های اتخاذ شده‌ی فیفا حداقل در دوره ی گروهی از داوران بیشتر به عنوان یک دونده استفاده شده و داوران درابعاد دیگر خیلی عملکرد قابل قبولی از خود ارائه نکردند. درگذشته که داوران را از روی ظرفیت داوریش انتخاب می‌کردند اشتباهات داوری به 5درصد کاهش پیدا می‌کرد.
داورانی همچون کولینا، فریسک، ویسیر طوری بازیها را قضاوت می کردند که جای هیچ شبهه‌ای باقی نمی‌ماند در مقابل در طی 10 سال به خصوص درجام جهانی 2014 با بهره گیری از داورانی همچون مازیچ صربستانی، رودریگوئز از مکزیک که به دراکولامعروف است یا نشیمورا سطح داوری‌ها را به طور خیلی محسوسی پایین آورد.
وی تصریح کرد: اگر نشیمورا در بازی افتتاحیه بکارگرفته می شود چرا تا پایان مرحله گروهی روی یک اشتباه صورت گرفته دیگر از او استفاده نمی‌شود را نوعی رانت و لابی دانست و به بیان این موضوع که روحیات این داور در حال تخریب است.
خسروی در خصوص ارزیابیش ازداوری‌های در بازی ایران گفت: به واقع شاهد 3 سبک متفاوت از داوری درسه بازی بودیم داوری در این سه مسابقه به خصوص در بازی آرژانتین ما را متضرر کرد و تاوان این اشتباه را تیم و مردم دادند من عملکرد ولاسکو کابایو اسپانیایی را در بازی آخر از آقای مازیچ بهتر دیدم.
وی خاطر نشان کرد: اعضای کمیته داوران در AFC که در FIFA عضویت دارند درحدی نیستند که از حقوق داوران آسیایی دفاع کنند. کامیکا وای ژاپنی و دلاور بحرینی هرگز نمی توانند حق فغانی و کامرانی فر را از جامعه جهانی داوری بگیرند.

*فنایی: تکنولوژی پیشرفته دوربینها، اشتباهات داوری را بزرگتر جلوه می دهد
داور فوتبال کشورمان در خصوص داوری مسابقات جام جهانی در مرحلۀ گروهی گفت: داوری ها در مرحله گروهی جام جهانی زیاد بوده و دلیل اصلی گسترده نشان دادن اشتباهات فاحش، بهره مندی مسابقات ازسیستم ها و دوربین‌های پیشرفته در این دوره از رقابتهاست، چرا که دراین بازیها بهره گیری از تمام زوایا توسط دوربین های فوق العاده پیشرفته سبب شده تا  کوچکترین اشتباهات نمایان شود.
محمدفنایی  افزود: داورها هم به مانند همه از دو چشم برخوردارند و تصمیماتشان در بعد زمان و لحظه‌ای صورت می‌گیرد.
وی در ادامه گفت: داوری هر سه بازی ایران را اکثر فوتبال دوستان دیدند اشتباه فاحش مازیچ در بازی ایران مقابل آرژانتین در مورد نگرفتن پنالتی و قرار گرفتن مکرر در مسیر توپ این بازی را تحت الشعاع ضعف داوریش قرار داد تا خودش هم وداع تلخی با دور بعدی مسابقات داشته باشد. در مورد بازی نیجریه و بوسنی خیلی شاهد اشتباهات داوری نبودیم در بازی بوسنی داور اسپانیایی عملکرد قابل قبولی از خود به نمایش گذاشت.
کارشناس داوری کشورمان بیان کرد: با توجه به کم شدن تعداد بازی ها در مرحلۀ یک شانزدهم، ازتعداد داورها هم کاسته می شود و می‌توان توقع داشت داورانی همچون مازیچ، ریدو زولی، رولاند ویلماز از دور بعدی حذف شوند و از داورانی که تیم‌هایشان از دور رقابتهاحذف شدند استفاده شود.
وی در خصوص انتخاب داوران جام جهانی هم بیان کرد: سهمیه‌ها از قبل برنامه ریزی می شود و ازقاره‌ی آسیا هم چهار کوبل داوری حضور پیدا کردن که دو داور شایسته ایران هم دراین کوبلها به عنوان داور چهارم و پنجم در بین داوران ذخیره قرار گرفتند.
وی خاطر نشان کرد: داوری‌ها در مراحل بعدی جام از حساسیت بالایی برخورداراست و دقت، دید، انعطاف بدنی ،  سرعت و زمان سنجی داوران را می طلبد.

انتهای پیام/

برچسب ها: موسوی ، ایران ، داوران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
صدرالدین موسوی
۱۳:۲۴ ۰۷ تير ۱۳۹۳
مطالب نوشته شده از قول موسوی کامل نیست.اولا احتیاج به ویرایش درست دارد.مطلب گفته شده در مورد نیشیمورا اصلا به این صورت نبوده است.موسوی اعتقاد دارد که با سیستم جدید آموزش در داوری و گزینش داور بصورت تیمی یا گروهی چندان موفقیتی نداشته است.
Iran (Islamic Republic of)
misagh
۱۲:۲۵ ۰۷ تير ۱۳۹۳
با نظر کارشناسان ایرانی موافقم...
Iran (Islamic Republic of)
misagh
۱۱:۴۶ ۰۷ تير ۱۳۹۳
شاید اگر اشتباه داور صرب در مورد نگرفتن پنالتی برای ایران نبود وضعیت تیم ایران بهتراز این رقم میخورد. من با نظر آقای موسوی کارشناس داوری کشورمان موافقم
آخرین اخبار