ژنرال‌های بازنشسته آمریکایی با نوشتن نامه‌ای به اوباما خواستار تعطیلی گوانتانامو شدند

31 افسر بازنشسته ارتش آمریکا در نامه‌ای به باراک اوباما از وی درخواست کردند روند تعطیلی زندان گوانتانامو را سرعت ببخشد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه، 31 ژنرال‌ و دریادار سابق ارتش آمریکا در نامه‌ای که از سوی "گروه حقوق بشری نخست" منتشر شده است، اعلام کردند: ما رهبری باراک اوباما،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا را در یک سال گذشته تحسین می‌کنیم و از او می‌خواهیم تا زندان گوانتانامو  را تعطیل کند.

در این نامه آمده است: گوانتانامو منافع آمریکا را به خطر می‌اندازد و بر اساس منافع کشور ما عمل نمی‌کند. تا زمانی که این زندان وجود داشته باشد، امنیت و جایگاه آمریکا به عنوان کشوری که حقوق بشر و اجرای قانون در آن اهمیتدارد، تضعیف خواهد شد.

امضاکنندگان این نامه شامل ژنرال "چارلز کرولاک"، فرمانده سابق نیروی دریایی آمریکا، ژنرال "مریل مک‌پیک"، رئیس ستاد مشترک سابق نیروی هوایی آمریکا و ژنرال بازنشسته "جوزف هوآر"، رئیس سابق فرماندهی مرکزی ارتش که بر نیروهای آمریکایی در خاورمیانه نظارت دارد، هستند.

5سال پیش نیز همین ژنرال‌ها و دریاداران در دفتر کار باراک اوباما گرد هم آمدند و شاهد امضای دستوری برای تعطیلی گوانتانامو از سوی اوباما بودند. آن‌ها همچنین بر امضای دستوری از سوی اوباما مبنی بر منع شکنجه بازداشتی‌های گوانتانامو برای اعتراف گرفتن از آن‌ها نظارت داشتند.

اما این زندان همچنان و پس از 5 سال از امضای این دستور توسط رئیس‌جمهوری ‌آمریکا فعالیت می‌کند و از 779 بازداشتی که به این زندان منتقل شدند، 155 تن همچناندر زندان به سر می‌برند. در میان زندانیان باقی مانده 78 تن یمنی هستند و 55 تن نیز برای آزاد شدن از اتهاماتشان مبرا شدند.

این در حالیست که هنوز دهها نفر از زندانیان گوانتانامو در اعتراض به شرایط بد زندان در اعتصاب غذا به سر می برند.

 زندانیان اعتصاب کننده در گوانتانامو نظامیان آمریکایی را که این زندان را اداره می کنند، به بد رفتاری متهم می کنند.

 زندان گوانتانامو لکه سیاهی در کارنامه آمریکا در اصطلاحا جنگ علیه تروریسم است. از زمانی که این زندان در سال دوهزار و دو به دست دولت جورج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا باز شده، زندانیان بارها اعتصاب غذا کرده اند.

 گزارشهای جدید نشان می دهد شمار زندانیانی که اعتصاب غذا کرده اند از ماه دسامبر تا کنون دو برابر شده است.

موسسه خیریه «ریپریو » در گزارش خود آورده است هم اکنون سی و سه زندانی هنوز در اعتصاب غذا هستند که به شانزده نفر آنها به زور و با شیلنگ و از طریق بینی غذا داده می شود. در دوازده سال گذشته زندانیان دچار آسیبهای جسمی و روحی شدیدی شده اند.

کنگره آمریکا در دسامبر 2013 برخی موانع را برای انتقال زندانیان گوانتانامو به خارج از این زندان لغو کرد و به اوباما این امکان را داد تا اقدامات بیشتری برای انتقال این زندانیان و در نهایت تعطیلی گوانتانامو انجام دهد.

این ژنرال‌ها همچنین از اوباما خواسته‌اند تا هر چه سریعتر انتقال زندانیان را انجام دهد چرا که باقی ماندن این افراد در زندان باعث افزایش تهدیدها علیه آمریکا می‌شود.

در این نامه افسران ارتش بازنشسته نیز نگرانی خود را در مورد تداوم استفاده از شکنجه از سوی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا ،سیا، برای اقرار گرفتن از بازداشتی‌ها اعلام داشتند و از دولت  خواستند تا با کمیته اطلاعات سنای آمریکا برای افشای گزارش‌های مربوط به اقدامات سیا در شکنجه و برنامه اقرار گرفتن به وسیله اجبار و زور پس از حملات 11 سپتامبر 2011 همکاری کنند.

در این نامه همچنین آمده است: مقام‌های سابق سیا که به اعمال شکنجه علیه زندانیان و بازداشتی‌ها مجوز داده‌اند، در کتاب‌ها و فیلم‌ها و در نظر مردم آن را خوب جلوه داده و از این اقدامات دفاع می‌کنند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار