
باشگاه خبرنگاران جوان - هادی کیادلیری سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه نشست با نمایندگان سمنها، تشکلها و فعالان محیط زیست شاهرود به فعالیت معادن در کشور اشاره کرد و گفت: معادن باید در مکانهایی فعالیت داشته باشند که از نظر مسایل زیست محیطی مشکلی ایجاد نکنند.
وی با اشاره به اینکه حدود کل دامنه فعالیت معادن دارای جواز در کشور بنا بر میزان فعالیت معادن متغیر است، بیان کرد: معادنی که دارای جواز اکتشاف هستند عرصه عملیاتی محسوب میشوند و در این مکانها هیچ شخص حقیقی و حقوق دیگری اجازه فعالیت ندارد.
سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: عوارض معادن از جمله تخریب، طریقه نگهداری و استخراج باید براساس معیارها و شاخصهای محیط زیستی اصلاح شود.
سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این سازمان به پشتوانه فکری، مالی و سیاسی تشکلهای مردمنهاد برای بهبود وضعیت محیط زیست کشور نیاز دارد. تشکلهای زیست محیطی، انجمنها و سمنها در واقع نقش بزرگی در توزیع آگاهی به مردم دارند.
وی به افزایش سطح آگاهی مردم در زمینه مسایل محیط زیست طی ۱۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: این افزایش آگاهی مردم مرهون زحمات تشکل، سمنها و فعالان محیط زیستی است.
کیادلیری با بیان اینکه آگاهی آغاز تغییرهای خوب است، ادامه داد: پذیرش از طرف مردم و اقدامهای مسوولان، این تغییرات را ثمربخش میکند.
وی با اشاره به اینکه تشکلها بازوان اصلاح وضعیت محیط زیست هستند، ابراز کرد: از تشکلها در قالب مشارکتهای مردمی در حوزههای مختلف استفاده میشود و آنها پیشزمینه توسعه منابع انسانی هستند.
سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: حدود ۲ هزار تشکل محیط زیستی به اشکال مختلف در کشور فعال هستند که برخی فعالیت کمتری دارند و غربالگری این مجموعهها در دستور کار است.
وی با اشاره به فعالیت دفتر مشرکتهای مردمی در سازمان حفاظت محیط زیست، افزود: با تشکلهای تمام استانها در ارتباط هستیم. آنها به عنوان ناظر، منتقد، و مطالبهگران مسوولیتپذیر این سازمان عمل میکنند.
برگزاری کارگاههای آموزشی با استفاده از هوش مصنوعی
کیادلیری با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست به منابع و تفکر مردم برای پیشبرد اهداف خود نیاز دارد، اظهار کرد: آموزشهای رسمی و غیررسمی برای تشکلها و سازمانها نسبت به نیاز و مشکلات هر منطقه برنامهریزی شده است.
وی ادامه داد: برگزاری این دورههای آموزشی با موضوعات متنوعی از جمله آگاهی در خصوص مسایل محیط زیست، راهکارهای فنی و علوم روز با استفاده از هوش مصنوعی در دستور کار قرار دارد.
سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: تشکلهای استان سمنان یکی از فعالترین نهادها در کشور هستند.
منبع: ایرنا