
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - دکتر شهرزاد حبیبی محقق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: به دنبال یک مطالعه علمی، علل بروز کمر درد در سالمندان شهرکرد مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: در این مطالعه عوامل مختلفی همچون بیماری های زمینه ای، شغل، حمایت های اجتماعی، میزان تحرک و فعالیت بدنی و ... در دو گروه سالمندان درخصوص کمردرد بررسی شد.
این دکترای تخصصی سالمندشناسی اضافه کرد: نتایج این پژوهش علمی نشان داد بیماری های مزمن مثل فشارخون بالا به علت فشار درخون رسانی در نواحی مستعد کمردرد می تواند منجر به بروز این بیماری در سالمندان گردد.
وی افزود: افراد خانه دار و شغل های دفتری که مدت زمان زیادی در وضعیت نشسته قرار دارند هم نسبت به مشاغل دیگر با کمر درد بیشتری مواجه شده اند.
دکتر حبیبی گفت: این مطالعه نشان داد سالمندانی که از حمایت های اجتماعی و حمایت های دوستان و خانواده برخوردار نبودند، بیشتر به کمردرد مبتلا شده اند.
وی ادامه داد: همچنین میزان تحرک بدنی، ورزش و فعالیت بدنی هم در بروز و یا تشدید کمردرد نقش آفرین است بطوری که عدم فعالیت و یا فعالیت زیاد هر دو می تواند باعث کمردرد شود.
دکتر حبیبی توصیه کرد: داشتن برنامه ورزشی بطور مستمر در زندگی روزمره بویژه از دوران میانسالی می تواند از بروز کمردرد در سالمندی جلوگیری کند.
وی همچنین از میانسالان خواست به منظور جلوگیری از بیماری در سالمندی، سبک زندگی سالم و تغذیه مناسب را رعایت کنند و یا درصورت ابتلا با کنترل بیماری ها، بیشتر مراقب سلامتی خود باشند.