بر اساس نتایج یک طرح تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ۶ راهکار موثر در پایداری ازدواج جوانان و پیشگیری از طلاق بویژه در سال‌های اول زندگی مشترک ارائه شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده حفظ یک رابطه زناشویی موفق سخت ترین نوع حفظ رابطه است. در بین تمامی روابط مختلف، زندگی مشترک طولانی مدت و خوشایند، کمیاب ترین نوع رابطه است که به آسانی به دست نمی آید. اگر روابط زناشویی سست باشد پایه های خانواده هم سست و لرزان می  شود. زوج هایی که خودشان مشکل دارند، نمی توانند والدین خوبی باشند. همچنین زوج هایی که از لحاظ مشکل ارتباطی نقش ها، پاسخ دهی عاطفی، مشارکت عاطفی، کنترل رفتار و کارآیی عمومی در سطح پایین تری قرار دارند نه تنها سلامت روانی آنها در معرض آسیب قرار دارد، بلکه احساس رضایتمندی در آنها نیز به مقدار زیادی کاهش می یابد.

دکتر مسعود لطفی زاده محقق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در یک مطالعه و پژوهش علمی، در بخش کيفي به منظور استخراج راهکار های افزایش سازگاری زوجین و کاهش طلاق در جوانان، نهايتا به ۶ مضمون اصلي شامل " حل و فصل موفقیت آمیز تعارضات، دلبستگی های زوجین، بلوغ ازدواج، الگوهای ارتباطی متقابل و سازنده، ویژگی های فردی، اجتماعی و خانوادگی و همسانی زوجین" دسته بندي شدند که در افزایش سازگاری زوجین و کاهش طلاق موثر بودند.
 
وی درخصوص حل و فصل موفقیت آمیز تعارضات افزود: زوج های موفق قادر به تشخیص و مدیریت احساسات خود هستند، که به آنها اجازه می دهد در هنگام اختلاف نظر آرام و منطقی بمانند.بنابراین با اولویت‌بندی عوامل موثر در بوجود آمدن تعارضات و تلاش در جهت رفع این موانع با مشورت مشاور و روانشناس، زوج‌ها می‌توانند این مشکلات را با موفقیت پشت سر بگذارند و یک رابطه قوی و سالم ایجاد کنند.

دکتر لطفی زاده درخصوص دلبستگی های زوجین نیز افزود: در واقع دلبستگی به پیوندهای عاطفی که زوج ها با یکدیگر تشکیل می دهند اشاره می کند. یکی از جنبه های مهم دلبستگی های عشقی، مفهوم سبک های دلبستگی است. چهار سبک دلبستگی اصلی وجود دارد: ایمن، مضطرب-مشغول، طرد کننده-اجتناب کننده و ترس-اجتناب کننده. درک سبک دلبستگی خود و شریک زندگی آنها می تواند به زوج ها کمک کند تا روابط خود را به طور مؤثرتری هدایت کنند.

وی با اشاره به بلوغ ازدواج یادآور شد: بلوغ در ازدواج به توانایی مقابله با چالش ها، برقراری ارتباط موثر و تصمیم گیری با هم به عنوان یک تیم اشاره دارد. که این شامل مسئولیت پذیری، احترام و حمایت از اهداف و آرزوهای یکدیگر است. یکی از جنبه های مهم بلوغ در ازدواج، توانایی مدیریت موثر تعارضات است. از دیگر از جنبه های مهم بلوغ در ازدواج، توانایی تصمیم گیری با هم به عنوان یک تیم است.. زوج های بالغ می توانند نیازها و خواسته های فردی خود را با نیازهای رابطه خود متعادل کنند و تصمیماتی بگیرند که به نفع هر دو طرف باشد. علاوه بر این، بلوغ در ازدواج مستلزم حمایت از اهداف و آرزوهای یکدیگر است. زوج های بالغ می دانند که حمایت از رشد و توسعه یکدیگر برای یک ازدواج سالم و رضایت بخش ضروری است.

این محقق به الگوهای ارتباطی متقابل و سازنده اشاره کرد و گفت: الگوهای ارتباطی متقابل و سازنده برای ایجاد یک رابطه سالم و رضایت بخش ضروری هستند. این الگوها شامل هر دو شریک می شود که به طور فعال در ارتباطی که محترمانه، حمایت کننده و سازنده است درگیر شوند. از جمله جنبه های مهم الگوهای ارتباطی متقابل و سازنده، گوش دادن فعال است.

وی ویژگی های فردی، اجتماعی و خانوادگی را ازدیگر موارد موثر در پایداری ازدواج عنوان کرد و ادامه داد: ویژگی های اجتماعی به تأثیرات فرهنگی و اجتماعی گسترده تر بر زوج اشاره دارد. این شامل مواردی مانند مذهب، قومیت، و وضعیت اجتماعی-اقتصادی است. این ویژگی ها می تواند بر نحوه تعامل زن و شوهر با یکدیگر و با جامعه گسترده تر خود تأثیر بگذارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بر همسانی زوجین تاکید کرد و افزود: در حالی که برخی از زوج ها ممکن است بر اساس علایق و ارزش های مشترک رشد کنند، برخی دیگر ممکن است متوجه شوند که تفاوت ها باعث ایجاد هیجان و رشد در رابطه آنها می شود.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.