
باشگاه خبرنگاران جوان - ذوقی اظهار کرد: ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان آذربایجان شرقی در آبان ماه سال ۱۴۰۳ با فرمان ریاست جمهوری همزمان با کل کشور به اجرا درآمد. بررسی آخرین وضعیت فعالیت در بخش کشاورزی با توجه به اهمیت امنیت و سلامت مواد اولیه غذایی از محوریترین دلایل اجرای این سرشماری بوده است.
وی افزود: بر اساس آخرین نتایج اعلامشده توسط مرکز آمار ایران استان آذربایجان شرقی با ۲۵۰ هزار و ۱۷۸ بهرهبردار کشاورزی و داشتن ۵،۸ درصد از کل بهرهبرداران در رتبه ۶ کشور قرار گرفته است و از این تعداد ۵۰ هزار و ۶۷۰ بهرهبردار به صورت غیرساکن فعالیت کردند.
ذوقی گفت: ترکیب جنسی این بهرهبرداران نشان میدهد ۱۳ هزار و ۶۶ بهرهبردار زن در سال ۱۴۰۳ در استان فعالیت داشتند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی گفت: نتایج نشان دهنده سطح پایین سواد تخصصی در بخش بهرهبرداران کشاورزی استان بوده است به طوری که فقط سه هزار و ۹۱۲ بهرهبردار دارای مدرک تحصیلی فوقدیپلم کشاورزی و بالاتر مورد سرشماری قرار گرفته است.
ذوقی افزود: بر اساس نتایج سرشماری ۱۷۳ هزار و ۹۸۴ بهره بردار بخش زراعی، ۱۳۷ هزار و ۸۷ بهرهبردار باغی،۴۳۶ بهرهبردار کشت گلخانهای و هشت هزار و ۵۹۷ بهرهبردار پرورش زنبور عسل در استان مشغول فعالیت بودهاند که نسبت به سال ۱۳۹۳ تعداد بهرهبرداران کشت گلخانهای و پرورش زنبور عسل با افزایش روبرو بوده است.
وی اعلام کرد: مساحت اراضی زراعی و باغی استان بر اساس این سرشماری به ترتیب یک میلیون و ۱۹۵ هزار و ۱۱۴ و ۹۵ هزار و ۵۶۳ هکتار بوده است که رتبه دوم کشور در اراضی زراعی و پنجم کشور در مساحت باغ و قلمستان را داشته است.
وی با بیان اینکه نکته حائز اهمیت اختصاص ۷،۷۳ درصد از کل سطح کاشت گندم در کشور با جایگاه سومی در کشور بوده است که ۶۵ هزار و ۵۳۰ هکتار آن بهصورت کشت آبی و ۵۸۱ هزار و ۱۲۸ هکتار یعنی حدود ۹۰ درصد به صورت دیم بوده است ادامه داد:در توزیع شهرستانی بیشترین سطح اراضی کشاورزی استان در شهرستان میانه قرار داشته و شهرستان مراغه نیز بیشترین سطح اراضی باغ و قلمستان را دارا بوده است.
ذوقی گفت: در پرورش دام و طیور در استان نتایج نشاندهنده وجود ۴۸ هزار و ۲۱۱ بهرهبردار دام سنگین و ۵۱ هزار و ۹۳۸ بهرهبردار دام سبک بوده است که با دو میلیون و ۵۵۷ هزار و ۴۹۵ راس دام سبک، ۴،۸۳ درصد از کل دام سبک در کشور به خود اختصاص داده است و با ۳۴۴ هزار و ۸۱۲ راس دام سنگین، ۶.۲۹ درصد از کل دام سنگین کشور را شامل میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی افزود: در سطح شهرستانهای استان بیشترین تعداد دام سنگین و سبک به ترتیب متعلق به شهرستانهای سراب و میانه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از نکات قابل توجه در این سرشماری افزایش نسبی تعداد بهرهبرداران در شهرستانهای واقع در حاشیه رود ارس نسبت به حاشیه دریاچه ارومیه در طی ده سال اخیر میباشد همچنین افزایش مکانیزاسیون در بخش کشاورزی و افزایش بهرهبرداران غیر ساکن از نتایج حائز اهمیت در نتایج حاصل از اجرای سرشماری کشاورزی سال ۱۴۰۳ در استان بوده است.
منبع:خبرگزاری صدا و سیما