
باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سعید امراء با بیان اینکه سراوان همچون سالهای گذشته پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی است، افزود: در ایام نوروز، چهار موزه فعال در این شهرستان میزبان علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ بومی بلوچستان است.
وی بیان کرد: موزه خاک کلپورگان که در روستای جهانی کلپورگان قرار دارد، یکی از شاخصترین ظرفیتهای فرهنگی منطقه بوده، در این موزه، سفالگران بلوچ، هنر کهن سفال هفتهزار ساله را بهصورت زنده تولید میکنند و گردشگران میتوانند از نزدیک با فرآیند ساخت این سفال منحصربهفرد آشنا شوند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سراوان ادامه داد: موزه محلی سراوان که در خیابان آزادی این شهر واقع شده، بخشی از هویت تاریخی، آداب، رسوم و سنتهای مردم سراوان را در معرض دید عموم قرار داده و در ایام تعطیلات بهصورت فعال به کار خود ادامه میدهد.
اسناد تاریخی، ابزارهای سنتی و اشیای مردمشناسی موجود در موزههای سراوان نشاندهنده غنای فرهنگی و پیشینه تمدنی مردمان این خطه استوی همچنین به موزه طاس و کپل در منطقه دزک اشاره و تصریح کرد: این موزه شخصی که به همت حاج عبدالله سپاهی و با هزینه شخصی راهاندازی شده، گوشهای از مردمشناسی، تاریخ و فرهنگ بومی شهرستان را به نمایش گذاشته است.
امراء با اشاره به راهاندازی موزه مات کوردر روستای کولو، گفت: این موزه که در بهمنماه سال گذشته افتتاح شد، جدیدترین ظرفیت فرهنگی شهرستان است و با نمایش آثار سنتی، ادوات کشاورزی، لباسها و ابزارهای قدیمی، گوشهای دیگر از زندگی و فرهنگ مردم این منطقه را معرفی میکند.
وی اظهار کرد: سراوان با قدمتی دیرینه، یکی از کانونهای تمدن و فرهنگ در جنوب شرق ایران به شمار میرود، آثار کشف شده در منطقه کلپورگان، قدمتی بیش از هفتهزار سال دارند و سفالگری در این روستا از نسل به نسل، بدون چرخ سفالگری و با روشهای سنتی حفظ شده؛ بهگونهای که این هنر بهعنوان یک میراث زنده، در فهرست جهانی نیز به ثبت رسیده، همچنین اسناد تاریخی، ابزارهای سنتی و اشیای مردمشناسی موجود در موزههای سراوان نشاندهنده غنای فرهنگی و پیشینه تمدنی مردمان این خطه است.
میراث فرهنگی و گردشگری استان