دعا و ارتباط قلبی با پروردگار عالمیان یک راه تسکین دهنده بسیار موثر در شرایطی است که فرد احساس ناتوانی کرده و یا مشکلی دارد که احساس می‌کند به تنهایی از پس آن برنمی آید.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه فرمانی- همه ما در شرایطی که مستأصل هستیم استرس انجام کاری داریم یا حتی زمانی که با شرایط ناراحت کننده مانند از دست دادن عزیزمان یا حتی از دست دادن شغل و امثال این برخورد می‌کنیم فقط به یک ریسمان چنگ می‌زنیم و آن دعا کردن و راز و نیاز با خداوند مهربان است.

دعا و ارتباط قلبی با پروردگار عالمیان یک راه تسکین دهنده بسیار موثر در شرایطی است که فرد احساس ناتوانی کرده و یا مشکلی دارد که احساس می‌کند به تنهایی از پس آن برنمی آید.

دعا کردن و نیایش با خداوند متعال همچنین می‌تواند به عنوان نوعی انگیزه ذهنی متمرکز برای رسیدن به اهداف شخصی نیز مفید باشد.

معصومه وحدانی  از خادمان حرم حضرت معصومه (س) می گوید: پدرم من را با دعا و نیایش از خداوند متعال و بانو حضرت معصومه (س) طلب کردند و به همین دلیل نام مرا معصومه گذاشتند و مرا که خادم حرم هستم نظر کرده‌ خدا و این بانوی مهربان نامیدند؛من اینجا میبینم هر روز  زائران زیادی با دلی شکسته  با توسل به بانوی کرامت به دعا و نیایش می پردازند حس امید در من جوانه می زند.

انسانی که دعا می‌کند محبوب خداست

حجت الاسلام سید احمد مشرف،معاون فرهنگی و معارف قرآن و عترت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علی‌ها در رابطه با فضیلت دعا  در ماه مبارک رمضان گفت:انسانی که دعا می‌کند محبوب دست خداست همچنین در سوره عود آیه ۷۵ امام باقر علیه السلام در روایتی در بیان این آیه می‌فرمایند اواه؛ یعنی کسی که بسیار دعا می‌کند حضرت ابراهیم اواه بودند ایشان  سی بود که بسیار دعا می‌کردند.

او افزود: یکی از آثار و برکات دعا جلب روزی است خداوند متعال خالق و رزاق و روزی دهنده همه موجودات و مخلوقات است انسان با  دعا کردن می‌تواند باعث جذب روزی فراوانی و منافع زیادی شود همچنین حضرت محمد(ص)فرمودند رزق و روزی به عدد قطرات باران از آسمان بر زمین وارد می‌شود تا هر کس به اندازه خود دریافت کند پس از فضل خداوند نعمت‌های بیشتری درخواست کنید چرا که به واسطه دعا انسان می‌تواند به روزی و نعمات بیشتری دریافت کند.

مشرف همچنین اضافه کرد: با زیاد دعا کردن دفع بلا، شفای درد‌ها و آثار و برکات دیگری هم می‌یابید نباید از آنها غفلت کرد؛ 

آداب باطنی و ظاهری دعا

او همچنین افزود:آداب باطنی در دعاکه یکی از مهم‌ترین آداب دعاست با داشتن قلبی پاک دور از وسوسه‌های شیطانی بااخلاص باشدانسان با توجه کامل قلب و ذهن و انقطاع کامل از غیر خدا، همینطور حالت خوف و ترس داشته باشد در استجابت دعا بی تاثیر نیست و همچنین انسان حالت ذلت و گدایی و خضوع به درگاه خداوند متعال داشته باشد .

مشرف گفت :از جمله آداب ظاهری دعا شامل ۱-گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در هر کاری برای درست پیش رفتن آن کار ضروری است .
۲-حمد و ثنای خداوند را به جای آوریم 
۳-صدقه دادن که پیامبر اکرم صلی الله فرمودند هر کس قبل از دعا کردن صدقه دهد دعایش رد نمی‌شود 
۴-صلوات فرستادن امام صادق علیه السلام فرمودند هر کس از درگاه خداوند حاجتی دارد ابتدا و انتهای هر دعایش صلوات بر محمد و آل محمد (ص) بفرستدخداوند کریم‌تر از آن است که دعای مابین صلوات را مستجاب نکند .

وازامیرالمومنین علی علیه السلام نقل شده است که هنگام دعا کردن انسان دست‌هایش را بالا رو به آسمان ببرد چرا که رزق و روزی از آسمان نازل می‌شود.

ترک گناه مساوی است با اجابت دعا 

معاون فرهنگی و معارف قرآن و عترت حرم حضرت معصومه (س) می‌گوید:انسان نفسش و شخصیتش در سایه‌ی ارتباط با خدا شکل میگیرد در سوره‌ی شوری آیه ۲۶خداوند می‌فرمایند:خداوند دعای کسانی راکه ایمان داشته و عمل صالح انجام می‌دهند اجابت میکند.

او افزود:همچنین امیرالمومنین حضرت علی (ع) می‌فرمایند:پرهیزکار باشید اعمالتان راصالح، درونتان را برای خدا خالص کنید تا خداوند دعایتان را اجابت کند پس یکی از شرط اجابت دعا ترک گناه است.و همانطور که امام زین العابدین (ع) فرمودند:دعای مومن اگر به صلاحش باشد دعایش مستجاب میشود ولی اگر خداوند صلاح ندانددر قبر و قیامت و آخرت برایش ذخیره می شود.

برچسب ها: اجابت دعا ، ماه رمضان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.