به گفته رئیس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان زرند قدرتو غذای خاص یزدان آباد در مسیر ثبت ملی قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان، رسول سیف الدینی _ محمد اسلامی  در بازدید از نمایشگاه صنایع دستی و تولیدات محلی که در شهر یزدان شهر در حال برگزاری است با اشاره به اهمیت غذا‌های سنتی در حفظ سلامتی مردم گفت: یکی از مهم ترین دلایل ما برای شناسایی و ثبت ملی علاوه بر حفط آداب و سنت‌های ملی و محلی، ترویج استفاده بیشتر از غذا‌های سالم و محدودکردن فضای جولان دهنده‌ اغذیه‌های ناسالم و وارداتی در فرهنگ جوامع محلی است.

وی افزود: قدرتو خاص‌ترین غذای ملی در کشور است و به جرات می‌توان گفت که به دلیل آداب و رسومی که در امر تولید این غذا وجود دارد، می‌تواند در سطح جهانی هم مطرح شود.

رئیس میراث فرهنگی زرند بیان داشت: ۴۰ روز برای تهیه‌ این غذا زمان لازم است و یزدان آبادی‌های اصیل در هنگام تولید این غذا نسبت به اعمال و اذکار معنوی نیز دقت داشته‌اند و در تمام مراحل تولید و آماده سازی ۴۰ روزه هیچ فرد نابالغی حق ورود به اتاق تولید را ندارد.

وی تصریح کرد: رسم  پخت غذای قدرتو از ۴۰ روز مانده به نوروز شروع و برای سفره هفت سین از این غذا استفاده می شود.

اسلامی بیان داشت: این غذا برای خانم‌هایی که حامله هستند، ممنوع است؛ زیرا اهالی اعتقاد دارند به دلیل انرژی زیاد این غذا و قدرتی که در رشد جنین خواهد داشت، ممکن است باعث مشکلاتی در هنگام تولد کودک برای مادر و فرزند شود، اما اولین غذایی که پس از وضع حمل به زائو می دهند، همین قدرتو است تا از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل و او را قوی بار بیاورد.

وی افزود: از دیگر آداب خاص یزدان آبادی‌ها این بوده است که از روز اول شروع به کار برای پخت این غذا با اذکار همراه است و  از مهم ترین و پرتکرارترین اذکار باید به این مورد اشاره کرد: یا الله یا رحمان یا رحیم یا محمد یا علی یا فاطمه یا حسن یا حسین.

محمد اسلامی تصریح کرد: با ثبت ملی  قدرتو گامی دیگر به سوی معرفی داشته‌های تاریخی و فرهنگی منطقه یزدان آباد بر خواهیم داشت.

قدرتو از موادی همچون : آردگندم، آردسهن، روغن حیوانی، ادویه، زعفران و مغزپسته سبز تشکیل شده است. 

 

برچسب ها: ثبت ملی ، غذای سنتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.