نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: میزان پرداخت تسهیلات مسکن که طبق قانون جهش تولید باید سالانه ۲۰ درصد باشد طبق آمار‌ها زیر ۴درصد بوده است.

باشگاه خبرنگاران‌جوان؛ محبوبه‌کباری - سید منان رئیسی نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس در برنامه میزگرد سیاست های تامین مسکن برای دهک‌های کم درآمد جامعه گفت: متاسفانه آمارها حاکی از آن است که روند ساخت مسکن و اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن در چند ماه گذشته با کندی و عقب ماندگی های بسیار زیادی روبرو شده و همین امر هم باعث نگرانی های متقاضیان شده است.

وی با بیان اینکه بازار مسکن تابع دو سیاست تامین مالی و زمین است گفت: دولت در تامین مالی نتوانسته است موفق عمل کند و طی ۸ تا ۹ ماه اخیر بانک‌ها همکاری لازم را برای تامین مالی مسکن نداشتند و از سوی دیگر روند عرضه زمین در دولت جدید نسبت به دولت قبل خیلی کند شده است‌.

رئیسی بیان کرد: در حوزه تامین مالی بانک ها بر خلاف قانون جهش تولید مسکن عمل کرده اند چرا که بانک ها موظف بودند  ۲۰ درصد از منابع خود را به تسهیلات مسکن اختصاص دهند اما طبق آخرین آمارهای اعلام شده‌ بانک هازیر۴درصد تسهیلات به بخش مسکن پرداخت کرده‌اند. 

وی ادامه داد: بانک ها همکاری لازم را برای تامین مالی پروژه‌های نهضت ملی مسکن نداشته اند.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: در دولت جدید عرضه زمین به پروژه‌های‌نهضت ملی مسکن نسبت به دولت قبل بسیار کند شده‌ و آن چیزی که‌ طبق قانون باید برای پروژه‌های نهضت ملی تخصیص یابد محقق نمی شود.

رئیسی تاکید کرد:تا زمانی که زمین تامین نشود و بانک ها هم همکاری لازم را انجام ندهند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن با کندی پیش می رود.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس ياد آورشد: بانک ها نه تنها تسهیلات مسکن حمایتی را پرداخت نمی کنند بلکه در سایر بخش‌ها از جمله خود مالکی هم تسهیلاتی پرداخت نمی شود.

وی ادامه داد: پیش از این در دولت شهید رئیسی با توجه به آنکه دغدغه آقای رئیسی مسکن بود تقریبا هر ماه جلسه شورای‌عالی مسکن برگزار می‌شد در نتیجه همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن بهتر بود  چراکه این موضوع به صورت جدی رصد می‌شد.

او بیان کرد:اما در  ۸ ماه گذشته که دولت چهاردهم تشکیل شده فقط یک بار جلسه شورای عالی مسکن برگزار شده است .

هزینه آماده سازی مسکن هر متر مربع ۵۰ میلیون تومان است 

در ادامه این میزگرد حسین عبده تبریزی کارشناس مسکن گفت: مسکن در هیچ تاریخی بعد از انقلاب  به ویژه در سه ،چهارسال اخیر  به این شیوه نبوده و تقریبا در حوزه مسکن در بن بست کامل قرار داریم.

وی ادامه داد: در کلان شهرها نه تنها اقشار ضعیف جامعه بلکه اقشار متوسط هم نمی توانند اقدام به خرید مسکن حتی با متراژ ۵۰ متری کنند.

عبده تبریزی بیان کرد: قیمت های مسکن به گونه ای شده که از دهه ۹۰ تا ۱۴۰۱ به شدت رشد یافته اما دستمزدها متناسب با آن تغییری نکرده است.

کارشناس مسکن تاکید کرد: مسکن در حال حاضر تبدیل به یک کالای تجاری شده است و مردم  به عنوان یک وسیله پس انداز به آن نگاه می‌کنند. به طوری که در یک سال ما ۳۶ درصد رشد قیمت داشته ایم.

او بیان کرد: شرایط بازار مسکن به گونه ای شده است که دیگر  جایی برای افزایش قیمت‌ندارد ومسکن دچار شرایطی شدهکه دیگر رشد قیمت متوقف شده است.

عبده تبریزی گفت: برای آماده سازی مسکن هم باید هزینه‌های زیادی صورت گیرد به طوری که‌ قیمت هر متر مربع آماده سازی مسکن حدود ۵۰ میلیون تومان است بنابراین با این اوصاف تعداد واحد چندانی هم در دولت قبل ساخته نشده چراکه منابعی  وجود نداشت اما بحث و دغدغه ساختن بود ولی نتیجه نداشته است.طبق آمارهابیشترین ساخت مسکن مربوط به پیش از دولت نهم بوده است.

بخش خصوصی و انبوه‌سازان مسکن همچنان گرفتار طرح مسکن مهر است 

در ادامه ایرج رهبر رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران گفت: از قدیم ساخت مسکن و تصدی گری مسکن در اختیار بخش خصوصی بوده است و دولت در بخش مسکن هیچ دخالتی نداشته است و بیشترین اقدامات هم در حوزه مسکن از طریق بخش خصوصی انجام شده بود.

رهبر بیان کرد: پیش از این ساخت مسکن تماما به عهده بخش خصوصی بوده  واگر رشدی هم در حوزه مسکن صورت گرفته  ناشی از ساخت و ساز توسط بخش خصوصی بوده چراكه اختیار کامل را داشت.

او اظهار کرد:اجرای طرح های  دولت از جمله طرح‌های حمایتی  بدون حضور بخش خصوصی امکان پذیر نیست.

رهبر تاکید کرد: ما تجربه طرح مسکن مهر را داشته ایم که البته تجربه خوبی برای ما نبود چراکه ساخت وساز ها در مکان های نامناسب صورت گرفت و با یک قیمت ثابت  و مشخص شده ای برای سازندگان  تمام شد که با توجه  به تورم موجود  در کشور  سازوکاری برای تعدیل قیمت مسکن در این بخش صورت نگرفت و مشکلات عدیده ای برای انبوه‌سازان ایجاد شد که هنوز هم این مشکلات ادامه داردو ما گرفتار بدهی بانکی متقاضیان هستیم به طوری که‌ متقاضی از بانک تسهیلات گرفته اما معوقه‌ای دارد که باعث شده برای انبوه‌سازان مشکلاتی ایجاد شود.

او بیان کرد: برای تسریع در روند اجرای پروژه های مسکن باید به گونه‌ای اقدام شود که کل اختيارات توسط بخش خصوصی صورت گیرد و اگر تامین منابع مالی هم توسط بخش خصوصی در حوزه مسکن صورت گیرد ما شاهد آن خواهیم بود که‌  تولید تسریع میشود.

از سال ۹۷ هیچ رشدی تولیدی در حوزه مسکن نداشته ایم

در ادامه این میزگرد علی فرنام تحليل‌گر ارشد بخش مسکن گفت: من شرایط بازار مسکن را در یک برهه یک ساله و یک برهه ۴ساله تحلیل می کنم در بازه زمانی یک ساله با توجه به آنکه در سال ۱۴۰۲ تحولات متعددی بخش مسکن رخ داد این بازار را تحت تاثیر قرار داد و از سوی دیگر بسیاری از سرمایه های که وارد بازار  مشابه  شد باعث برهم زدن بازار مسکن گردید به طوری که ما شاهد اسقبال گسترده سرمایه ها در بازارهای موازی از جمله طلا و ارز بوده ایم.

فرنام بیان کرد:  از سال ۹۷ تاکنون برخلاف موج های قبلی که همزمان با افزایش هزینه‌های ساخت ما شاهد افزایش تولید و عرضه بودیم بازار وارد یک شرایط سکون قیمتی شود  .

وی ادامه داد: در حوزه  استطاعت مسکن ما هیچ پیشرفتی نداشته ایم و با سکون قیمتی و سکون ساخت مواجه شده ایم.

برچسب ها: مسکن ، بازار مسکن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار