مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: ۴ هزار و ۱۸۶ دستگاه کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاه‌های مجاز نصب شده است.

ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین در گفت‌و‌گو با با برنامه روی خط باشید گفت: بیشترین کنتور‌های نصب شده در بوئین زهرا و کمترین در آوج است.

وی اضافه کرد: هزار و ۷۰۵ حلقه چاه فرم ۵ شناسایی و پر شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: هزار و ۱۹۰ حلقه فرم یک هم داریم که تعدادی از آنها پروانه دارند.

ستوده افزود: آخرین تخصیصی که برای بخش استان در خصوص حق آبه سد طالقان در نظر گرفته شده است حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب برای بخش کشاورزی، ۶۰ میلیون متر مکعب برای شرب و نهایتا ۲۰ میلیون متر مکعب برای تغذیه مصنوعی است.

وی گفت: از سال ۸۹ که ظرفیت ذخایر آب‌های زیر زمینی حدود ۱۳ میلیارد متر مکعب بوده اکنون به ۱۰ میلیارد مترمکعب رسیده و به طور متوسط سالی ۳۰۰ میلیون متر مکعب کسری مخزن است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: اگر با همین روند مصرف پیش رویم ممکن است دشت قزوین در ۲۰ سال آینده دچار چالش‌های جدی شود.

ستوده افزود: وضعیت منابع آب زیر زمینی خوبی نداریم و دلیل آن هم بارگذاری بیش از حد بر روی آب سفره‌ی زیرزمینی از سنوات ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته بوده است.

وی اضافه کرد: در ۶۰ سال گذشته سطح آب‌های زیر زمینی دشت قزوین ۴۲ متر کاهش پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: متاسفانه متوسط بارش استان در ۵ سال گذشته حدود ۳۱۷ میلیمتر در سال است و در سال‌های گذشته کمتر از نرمال بوده است.

ستوده افزود: از مهرماه امسال ۱۱۲ میلیمتر باران ثبت شده است و نسبت به بلند مدت حدود ۲۵ درصد کاهش بارندگی داریم که باعث محدود شدن منابع آبی و مشکلاتی برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنایع ایجاد می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.