رئیس جمهور اوکراین می‌گوید توافقنامه کلیدی که هدف آن جلب نظر مثبت ترامپ است، هنوز به طور کامل تدوین نشده است. 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی -  ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که توافقنامه دوجانبه با آمریکا درباره مواد معدنی در خاک اوکراین هنوز آماده نیست و مفادی که از منافع اوکراین محافظت کند هنوز تدوین نشده است.

این توافقنامه در تلاش‌های کی‌یف برای جلب نظر مثبت ترامپ نقش محوری دارد، زیرا دولت جدید آمریکا به دنبال پایان سریع جنگ است و کی‌یف نگران است که نتواند تضمین‌های امنیتی لازم را دریافت کند. زلنسکی هفته گذشته در مصاحبه‌ای با رویترز نقشه‌ای را نشان داد که ذخایر معدنی متعددی را نشان می‌دهد و گفت که قرار است با آمریکا «شراکت» کند و هدف او بخشیدن این ذخایر معدنی نیست. 

در میان عناصر کمیاب در خاک اوکراین، بیش از همه تیتانیوم، اورانیوم و لیتیوم اهمیت دارد. این عناصر در صنعت کاربرد وسیعی دارد، اما استخراج آن آلودگی‌های محیط زیستی زیادی را به همراه خواهد داشت. 

ترامپ که علاقه‌ای به ادامه تامین نظامی اوکراین ندارد، می‌گوید تامین کی‌یف بدون دریافت چیزی در ازای آن «احمقانه» است. او گفت: «به آنها گفتم که معادل این مبلغ، یعنی حدود ۵۰۰ میلیارد دلار از مواد معدنی کمیاب را می‌خواهم، و آنها اساسا با این موضوع موافقت کرده‌اند». 

شبکه ان‌بی‌سی صبح امروز در گزارشی به نقل از منابع آگاه خود اعلام کرد که دولت ترامپ به اوکراین پیشنهاد داده است که اگر اوکراین ۵۰ درصد مالکیت مواد معدنی کمیاب خود را به واشنگتن اعطا کند، در صورت توافق با روسیه، آماده استقرار نیرو برای محافظت از آنها خواهد بود.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۹ ۲۷ بهمن ۱۴۰۳
این دیگه به احتمال زیاد پایان جنگ اوکراین است
آخرین اخبار