به گفته معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت تقویت صنایع جایگزین واردات کالای ملوانی، تکمیل حلقه‌های مفقوده صنعت پتروشیمی و احداث و راه‌اندازی صنایع غذایی برای استفاده از ظرفیت دریایی، سه راهبرد اصلی برای استان بوشهر هستند.

ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت:استان بوشهر ظرفیت‌های صنعتی قابل‌توجهی دارد، اما بجز منطقه عسلویه، سایر ظرفیت‌های صنعتی این استان از جمله صنایع غذایی، دارویی، لوازم خانگی و نساجی، توسعه نیافته و این در حالی است که فرصت‌های بسیاری برای رشد و توسعه کسب‌وکار در استان وجود دارد.

وی اظهار کرد: برنامه‌ریزی شده است که صنایعی در استان بوشهر برای جایگزینی واردات کالای همراه ملوان ایجاد شوند، چراکه اقتصاد مردم این منطقه به این کالا‌ها وابسته شده و این وابستگی ثبات اقتصادی لازم را ندارد.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: برخی از ملوانان در استان بوشهر با توجه به منابعی که در اختیار دارند در اقدامی ارزشمند برای جایگزینی واردات کالای همراه ملوان، اقدام به راه‌اندازی صنایعی مانند تولید لامپ کم‌مصرف، قلم‌مو، مداد و مدادرنگی، فندک، ماژیک، کلاه و دفتر کردند.

توسعه صنعتی استان و تأمین منابع مالی

شیخ تأکید کرد: توسعه صنعتی استان بوشهر باید تحقق یابد و این موضوع ازجمله رویکرد‌های اصلی وزارت صمت برای این استان است و در این راستا، اقدامات اساسی نیز باید انجام شود.

وی بیان کرد: عمده صنایع کشور، با توجه به نوسانات نرخ ارز، با مشکل کمبود منابع مالی مواجه هستند، بنابراین باید اقدامات لازم برای تأمین مالی صنایع استان بوشهر انجام شود.

به گفته وی، سیستم تأمین مالی در کشور بیشتر بانک‌محور است و بانک‌های استان بوشهر، با همکاری بانک‌های مرکزی، باید صنایع را در تأمین منابع مالی یاری کنند که هدف این اقدام، تأمین سرمایه در گردش برای رفع نیاز‌های داخلی و خارجی صنایع و کمک به ادامه فعالیت آنها است.

وی ادامه داد: چنانچه صنعتگران کشور، بویژه با توجه به جهش نرخ ارز، نتوانند سرمایه در گردش خود را تأمین کرده و مواد اولیه را وارد کنند، در بازپرداخت اقساط تسهیلات گذشته نیز با مشکل مواجه خواهند شد.

توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی

شیخ با اشاره به مشکلات صنعت پتروشیمی در استان بوشهر گفت: حلقه‌های مفقوده‌ای در این صنعت وجود دارد، برخی مواد اولیه در کشور تولید می‌شوند، اما صنایع پایین‌دستی که به این مواد نیاز دارند، هنوز توسعه نیافته و برای تکمیل این زنجیره، باید تأسیسات مرتبط ایجاد شوند.

وی افزود: چنانچه خوراک موردنیاز صنایع پتروشیمی به استان بوشهر اختصاص یابد، می‌توان واحد‌های صنعتی مرتبط را راه‌اندازی کرد تا حلقه‌های مفقوده این صنعت تکمیل شوند.

استفاده از ظرفیت‌های دریایی در صنایع غذایی

معاون صنایع عمومی وزارت صمت تأکید کرد: با هدف استفاده بهینه از ظرفیت‌های دریایی، باید صنایعی ایجاد شوند که علاوه بر ارزش‌آفرینی، تکمیل‌کننده زنجیره تولید باشند.

وی اظهار کرد: بوشهر یکی از بهترین گونه‌های میگوی جهان را تولید می‌کند. بنابراین، فرآوری محصولات دریایی و تولید فرآورده‌های غذایی ارزشمند از این منابع می‌تواند به توسعه صادرات کمک کند و چرخه واردات به نفع صادرات تغییر یابد.

مشکلات قطع انرژی در صنایع کشور

شیخ، درباره مشکلات تأمین انرژی صنایع گفت: قطع گاز و برق، صنایع کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده است، به‌طوری‌که ۳۰۳ هزار میلیارد تومان زیان ناشی از عدم فعالیت صنایع به دلیل قطع انرژی، در اقتصاد کشور عدد قابل‌توجهی محسوب می‌شود.

وی افزود: با توجه به نوسانات نرخ ارز، برای حفظ سطح تولید کشور، بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی موردنیاز است.

معاون وزارت صمت بیان کرد: در راستای حمایت از تولید، طرح جبرانی تولید در نظر گرفته شده است که بر اساس آن، در ماه‌های اسفند تا خرداد، صنایع با حداقل قطعی انرژی و با تمام توان به فعالیت خود ادامه دهند.

وی افزود: طرح حمایت از تولید، که مورد تأیید رئیس‌جمهور نیز قرار گرفته، شامل تخفیف، تقسیط و امهال بدهی صنایع به دستگاه‌های دولتی است.

شیخ بیان کرد: این اقدامات به صنایع کمک خواهد کرد تا فعالیت خود را ادامه داده و برنامه‌های تولیدی خود را مطابق با برنامه هفتم توسعه کشور اجرا کنند.

وی گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه، نرخ رشد صنعتی کشور باید به ۸.۵ درصد برسد و ۲۳ درصد صادرات برای بخش صنعت در نظر گرفته شده است.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.