افزایش تعرفه پلکانی گاز مشترکان بدمصرف در راس برنامه‌های دولت است که زمینه ساز بهبود و رفع ناترازی انرژی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران‌جوان؛ محبوبه‌کباری - همزمان با افزایش سرما در کشور و پایداری میزان مصرف گاز در کشور ما شاهد رشد چشم گیر مصرف گاز در کشور هستیم به طوری که  در طی این هفته به دلیل افزایش میزان مصرف گاز و تشدید تاترازی ها شاهد تعطیلی چند روزه در کشور بودیم و حتی شاهد بازگشت  قطعی برق بوده ایم.

رکورد مصرف گاز در کشور شکسته شد

در همین راستا مصطفی کوشکی در برنامه تلویزیونی از شکسته شدن رکورد مصرف گاز در کشور خبر داد و گفت:کوشکی رئیس مرکز راهبری شرکت ملی گاز ایران گفت: طبق پیش بینی های صورت گرفته از سوی سازمان هواشناسی هفته بسیار سردی را پیش روی داریم و در روزهای پایانی هفته دمای هوا بسیار کاهش خواهد یافت. 

وی ادامه داد: ابتدای این هفته یک سامانه بسیار پر بارش و توده هوای سرد وارد کشور شده به طوری که میزان مصرف گاز در بخش خانگی و غیر تجاری را با ۶۱۰ میلیون متر مکعب آغاز کردیم و رفته رفته بر میزان مصرف گاز افزوده شود.

او بیان کرد: روز گذشته میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به عدد ۶۸۱ میلیون متر مکعب رسید و رکورد مصرف طی امسال شکسته شد و طی امروز هم میزان مصرف به عدد ۶۸۰ میلیون متر مکعب رسید.

کوشکی اظهار کرد: با توجه به تدوام دمای هوای سرد در کشور از مردم درخواست می کنیم که برای پایداری شبکه گاز در تمامی نقاط اقدام به رعایت الگوی مصرف کنند.

۳۹ درصد میزان مصرف گاز در کشور افزایش یافت

همچنین امروز سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران  گفت: نسبت به سال گذشته میزان مصرف گاز ۳۹ درصد ما افزایش میزان مصرف   در بخش خانگی تجاری و صنایع جز داشته ایم و  این عدد ۷۸ درصد از میزان گاز تولید در کشور است .

او بیان کرد: بسیار بسیار رکورد زیادی است در ۵ روز به صورت متوالی افزایش مصرف گاز داشته ایم و میزان مصرف به هیچ عنوان کم نشده است. 

توکلی بیان کرد: براساس برآورده های ۲۰تا ۲۵ میلیون متر مکعب تاثیر گذاشته و علاوه بر پویش و سایر کارهای فرهنگی و هموطنان بر پایداری مصرف گاز تاثیر داشته و امیدواریم همچنان کاهش دو درجه دمای محیط ادامه داشته باشد.

او اظهار کرد: در حال حاضر شبکه گاز در تمامی نقاط کشور برقرار و پایدار است و تنها به صورت مقطعی در منطقه کلاردشت و برخی از روستاهای چمستان به دلیل اشکالات فنی با قطعی موقت روبرو شده بود که خوشبختانه رفع شد.

توکلی تاکید کرد: بیش از ۷۰ درصد از شبکه گاز در مناطق شمالی کشور مصرف شده و زمانی که قطعی گاز داشته ایم همکاران تک تک به واحدهای مسکونی مراجعه کرده و رگولاتور آنها را ریست کنند و در نتیجه ظرف ۲ ساعت این مشکل برطرف شد.

یکی از اقداماتی که زمینه ساز رفع ناترازی ها و همچنین کاهش میزان مصرف گاز می شود مربوط به‌ بالا بردن تعرفه های مشترکان پر مصرف است.

افزایش تعرفه  پلکانی گاز مشترکان پر مصرف 

در همین زمینه مسعود ایوبی کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه باید به طور قطع برای رفع ناترازی ها تعرفه گاز پلکان ۱۱ و۱۲ را افزایش داد گفت: باید متناسب با میزان مصرف قیمت تعرفه مشترکان را هم افزایش داد به طوری که هر چقدر افراد بیشتر از گاز استفاده می‌کنند، باید مبالغ بالاتری بپردازند.

وی ادامه داد: باید مشترکان پرمصرف هزینه گاز مصرفی خود را بپردازند. تعرفه‌گذاری پلکانی روش درستی برای تعیین بهای گاز مصرفی خانوارهاست.  

کارشناس انرژی  اظهار کرد: افزایش قیمت گاز تمامی مشترکان اقدام درستی نیست و در عوض باید به افزایش تعرفه گاز پرمصرف‌ها مبادرت کنیم.  

ایوبی گفت: تعرفه‌گذاری پلکانی شیوه موثری برای تعیین تعرفه گاز مشترکان است. در این شیوه، حمایت از کسانی که مصارف معقول دارند، در دستور کار است.

نقره داغ شدن مشترکان خارج از الگو ی مصرف 

همچنین در ادامه بیگدلی نماینده مجلس  در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه  گفت:کسانی که در چارچوب الگو از گاز استفاده می‌کنند، آن را با قیمت یارانه‌ای در اختیار دارند و مشترکان پرمصرف، باید قیمت‌های واقعی‌تری بپردازند. 

این نماینده مجلس  با بیان اینکه بر اساس کار کارشناسی به تعیین الگوی مصرف پرداخته می‌شود گفت: این میانگین مصرف، قسمت اعظم جامعه را در برمی‌گیرد و مصارف ضروری را شامل می‌شود. کسانی که خارج از این استاندارد به استفاده از گاز مبادرت می‌کنند، باید هزینه بالاتری بپردازند. 

بیگدلی گفت: این که برخی مشترکان خارج از الگو از گاز استفاده می‌کنند، دلایل مختلفی دارد. به هر حال، این مشترکان میانگین مصرف استاندارد را رعایت نمی‌کنند.

وی ادامه داد: مصارف بالا یا بر اثر عدم رعایت مصرف بهینه است و یا اینکه این مشترکان امکانات زیادی دارند و به همین دلیل فراتر از میانگین مصرف از گاز استفاده می‌کنند.

براساس این گزارش ایران بیشترین میزان پرداخت یارانه را در حوزه انرژی دارد به طوری که حامل‌های انرژی از جمله گاز با قیمت بسیار پایینی به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.  

قیمت‌های یارانه‌ای، سرکوب شده و غیرواقعی مشکلات جدی برایمان ایجاد کرده است. به نحوی که هر چه بر میزان تولید اضافه می‌کنیم، مصرف پیشی می‌گیرد و ناترازی بروز می‌کند.

شرکت ملی گاز در اقدامی مثبت به افزایش تعرفه گاز پرمصرف‌ها مبادرت کرده است. از نظر بسیاری، این امر گامی به سوی عدالت است.

کارشناسان بر این عقیده‌اند که قیمت‌های پایین دلیلی برای عدم توجه به الگوی مصرف است. استفاده از ابزار قیمتی می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

واقعیت این است که پرمصرف‌های انرژی در بخش خانگی اغلب از اقشار مرفه هستند، بنابراین، افزایش قیمت گاز باید به نحوی باشد که برایشان قدرت بازدارندگی داشته باشد. اگر این ابزار قیمتی کارساز نبود، باید از قطع گاز مشترکان بدمصرف استفاده کنیم.

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار