باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیه سلیمانی _ فرزاد پیشکاری در جلسه هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون در سنندج، اظهار کرد: ۷۰ درصد جمعیت استان مخاطب اداره کل تعاون هستند.
وی یادآور شد: جامعه کارگری کردستان بیش از ۲۳۰ هزار نفر را شامل میشود که با حانوار خود حدود ۷۰۰ هزار نفر را در بر میگیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان افزود: در حوزه فنی حرفهای جوانان جویای مهارت از جمعیت مرتبط با این اداره کل به شمار میروند و در زمینه بهزیستی نیز ۸۰ نوع خدمت به جامعه هدف ارائه میشود.
پیشکاری ادامه داد: ۳۳ هزار نفر عضو صندوق بازنشستگان کشوری کردستان هستند و ۵۸ هزار کارگر ساختمانی در استان فعالیت دارند.
وی به همراهی تشکلهای کارگری با این اداره کل اشاره و اضافه کرد: در سه سال اخیر کوچکترین تنشی در حوزه کارگری در کردستان نداشتهایم.
۲۱ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده در کردستان
مدیرکل تامین اجتماعی کردستان هم به ۲۱ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده در استان، گفت: لیست هوشمند حق بیمه در کردستان بخوبی جا افتاده است و کارفرمایان از آن رضایت دارند.
سیدصلاح قریشی با اشاره به اینکه ۲۹۴ هزار بیمه شده و مستمری بگیر، افزود: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه، ۵۷ هزار میلیارد ریال تعهدات پرداخت شد.
وی با اشاره به فعالیت ۱۹ هزار کارگاه در استان، ادامه داد: جامعه کارگری و کارفرمایی و ادارات و دستگاههای اجرایی رابطه نزدیکی دارند و مشکلی در حوزه روابط کار و تامین اجتماعی وجود ندارد.
مدیرکل تامین اجتماعی کردستان یادآور شد: باید مشاغل سخت و زیان آور به سمت واقعی شدن برود تا حمایت از کارگر و کارفرما قانونمندتر شود۹۶ درصد جمعیت کردستان یارانه دریافت میکنند
مشارکت مسئولیتهای اجتماعی در کردستان نیازمند بازنگری مثبت است
مدیرکل بهزیستی کردستان هم در این نشست گفت: مشارکت مسئولیتهای اجتماعی در استان پایینتر از دیگر استانهاست و این مهم نیازمند بازنگری مثبت است.
حسین رسولی، اظهار کرد: سازمان بهزیستی به عنوان مولود انقلاب بعد از چهار دهه در حوزه پیشگیری توانبخشی و حمایت و بیش از ۱۷۰ فعالیت در دست اجرا دارد.
وی افزود: نوع مسائل و مشکلات مددجویان این نهاد متفاوت از دیگر جمعیت جامعه است و گروههای ویژه جامعه قلمداد میشوند.
مدیرکل بهزیستی کردستان با اشاره به اینکه ۴۰۰ مرکز و موسیه غیر دولتی بهزیستی را در رسیدن به اهداف یاری میکنند، اضافه کرد: سه هزار حانوار در انتظار برقراری مستمری و حق پرستاری در استان داریم.
رسولی با بیان اینکه افزایش ۴۰ درصدی مستمری جامعه هدف در سال آینده جای قدردانی دارد، ادامه داد: برقراری ماده ۲۷ قانون جامع حمایت از معلولان خواسته و مطالبه معلولان استان است.
وی متوسط مستمری هر خانوار تحت پوشش را ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال اعلام کرد و گفت:۱۰ درصد جمعیت استان تحت پوشش برنامههای مستمر و غیرمستمر بهزیستی هستند و ۲.۲ جامعه هدف بهزیستی کشور به کردستان اختصاص دارد.
رسولی یادآور شد: ۵۳ مرکز مثبت زندگی که ۲۱ هزار خانوار توسط این مراکز انجام میشود و ۱۵ هزار خانوار نیز از خدمات مراکز دولتی بهرهمند هستند.
وجود ۳۰ هزار بیمه شده غیرفعال در کردستان
مدیر صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر کردستان هم اظهار کرد: ۹۰ هزار بیمه پرداز فعال و پنج هزار و ۸۹۶ مستمری بگیر در استان داریم.
احمد توانا با اشاره به اینکه براساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۲۱۳ هزار نفر جامعه هدف این صندوق در استان است، افزود: ۳۰ هزار بیمه شده غیرفعال و ۶۰ کارگزاری فعال در استان داریم.