باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - بهی مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی در برنامه ره آورد صدا و سیمای استان گفت: توسعه ارتباطات و حمایت از فناوری اطلاعات و ایدههای کسب و کار جزو وظایف ما است و در حوزه توسعه ارتباطات در بخش شهری نیز همگام با توسعههای کشوری و با کمک بخش خصوصی و اپراتورها پیش میرویم و در ۱۲ مرکز شهرستان استان ظرفیت توسعه تلفن ثابت، تلفن همراه و اینترنت ثابت وجود دارد.
او افزود: به طور مثال در زمینه توسعه ثابتِ خدمات، بحث توسعه فیبر نوری را دنبال کردیم و در بیرجند دو اپراتور شرکت شاتل و مخابرات این کار را انجام میدهند و هم اکنون حدود ۶۵ کیلومتر فیبر نوری انجام شده و آماده سرویس دهی است و شرکت شاتل نیز ۱۵ کیلومتر را انجام داده و باقی تعهدات آنها در دست اجرا است؛ متولی توسعه فیبر نوری در سایر شهرستانهای استان نیز شرکت مخابرات است.
بهی بیان کرد: بخش روستایی نیز مورد تاکید دولت و وزارت بوده و از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون با سرمایهگذاری ۲۱۴ میلیارد تومان ۱۹۶ طرح برای ۵۶ روستا در بحث اتصال آنها به شبکه ملی ارتباطات انجام شده است که ۳۹ طرح مربوط به طرحهای افتتاحیه دهه فجر امسال است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: هم اکنون ن ۸۴ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از حیث تعداد روستاها به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت متصلاند و از حیث خانوار نیز ۹۰ درصد خانوارهای مستقر در روزهای بالای ۲۰ خانوار از اینترنت برخوردار هستند؛ ۲۰۰ طرح روستایی دیگر نیز در دست اقدام است و تا پایان سال آینده به اتمام میرسد.
او عنوان کرد: پهنای باند ورودی استان در دو سال اخیر با رشد ۲۰۰ درصدی به ۴۲۰ گیگابایت بر ثانیه رسیده در حالی که نیاز استان ۵۰ گیگابایت بر ثانیه است این یعنی ۸ برابر نیاز استان ظرفیت داریم.
بهی تصریح کرد: در بحث فیبر نوری نیز تاکنون ۳۰۰ کیلومتر از مراکز مخابراتی و سایتهای تلفن همراه در استان متصل به فیبر نوری شدهاند و ۱۰۰۰ کیلومتر مصوبه داریم؛ هم اکنون طرحی از مرکز مخابراتی شهر نهبندان تا ماژان خوسف به طول ۳۰۰ کیلومتر در دست اجرا داریم که حدود ۱۱۰ کیلومتر از آن اجرا شده و مابقی در دست اجرا است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اظهار کرد: تسریع توسعه فیبر نوری و راحتتر شدن انجام آن در استان نیازمند تعامل بیش از پیش شهرداری و اپراتورهاست، کما اینکه تاکنون شهرداریها همکاری خوبی را داشتهاند.
او گفت: در زمینه توسعه متوازن شبکه ملی اطلاعات نیز فقط عشق آباد که به تازگی به شهرستانهای استان شده است پوشش ۷۹ درصدی تلفن همراه را دارد در صورتی که این درصد در سایر شهرستانهای استان بالای ۸۰ و ۹۰ درصد است.
بهی افزود: در زمینه هوش مصنوعی ظرفیتهای بسیار خوبی در دل بخش خصوصی داریم که ما هم آمادهایم با تسهیلات از کسب و کارها حمایت کنیم و با ایجاد فیبر نوری نیز بخشی از دغدغه آنها برای به کارگیری هوش مصنوعی در کسب و کارهایشان رفع میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی بیان کرد: در دو سال گذشته از محل بند الف تبصره ۱۸ تسهیلاتی برای ایدههای خلاقانه بخش خصوصی و مشاغل در حوزه اطلاعات و فناوری اطلاعات گذاشتهایم و با همت بخش خصوصی توانستیم در سال ۱۴۰۰، ۳۱ میلیارد تومان تسهیلات برای ۱۵۸ شغل و در سال ۱۴۰۱ نیز ۳۳ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال حدود ۸۰ نفر جذب کنیم و بخش خصوصی نیز میبایست از این ظرفیت استفاده و خدمات را به نفع مردم ایجاد کند.