حسین امیرعضدی در چهارمین کنگره و نمایشگاه داروهای بیوتکنولوژی و صنایع وابسته که در هتل المپیک برگزار شد، افزود: صنعت بیوتکنولوژی دارویی ۲ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی برای کشور دارد و ۶۰ درصد صادرات دارویی کشور مربوط به این صنعت است.
وی اظهار داشت: بخش خصوصی برای احداث ۲ پالایشگاه پلاسما با ظرفیت ۳۰۰ هزار لیتر ۵ همت سرمایهگذاری کرده است.
وی با بیان اینکه در زمینه قیمتگذاری به صنعت بیوتکنولوژی دارویی ظلم شده است، تصریح کرد: تقاضا داریم که از این پس نماینده بخش خصوصی در تصمیمگیریهای مربوط به قیمتگذاری صنعت بیوتکنولوژی دارویی در سازمان غذا و دارو حضور داشته باشد.
امیرعضدی تاکید: امروز از ۱۵۰ محصول دارویی جهانی حوزه بیوتک، ۴۰ محصول در ایران تولید میشود که این دستاورد فرایندی ۲۵ تا ۳۰ ساله بوده است.
وی گفت: محصولاتی که در این حوزه، امروز در کشور تولید شدهاند فرایندی ۵ تا ۷ ساله را فقط برای تحقیق و توسعه را طی کردهاند، صنعت بایوتک ایران صنعتی است که بدون حضور آن، صنایع دارویی کشور هیچگاه به تراز مثبت نمیرسد.
صنعت بیوتکنولوژی نیازمند نگاه جدید
همچنین رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران در این همایش گفت: صنعت بیوتکنولوژی نیاز به سیاستگذاری جدید و نگاه جدید دارد و موفقیتهای امروز حاصل برنامهریزیهای سالهای گذشته است و موفقیتهای آتی، از هدفگذاریهای امروز حاصل میشود.
هوشمند ایلکا ادامه داد: یکی از بزرگترین چالشهای امروز ما در این صنعت مباحث مالی است، بنابراین توجه به قیمت تمام شده، توجه به حوزه قیمتگذاری و توجه به بازگشت سرمایه در آن بسیار مهم است.
ایلکا تصریح کرد: ارزشگذاری در صنعت بیوتکنولوژی یکی از حیاتیترین مباحث است که به شکلگیری دیدگاهها در این حوزه کمک میکند، اگر قیمتگذاری و سیاستگذاری تخصصی در این حوزه به شکل مطلوب انجام نشود این صنعت نمیتواند به فعالیت خود ادامه دهد.
چهارمین کنگره و نمایشگاه داروهای بیوتکنولوژی و صنایع وابسته از ۱۶ تا ۱۸ بهمن ماه بر پا است.
منبع: ایرنا