شینا انصاری در جمع فعالان محیط زیست شهرستان عسلویه اظهار کرد: فعالان محیط زیست دلسوزان اصلی این حوزه هستند و پویایی و زنده بودن در این حوزه و انجام کنشگری برای ما بسیار مهم و ارزشمند است.
وی افزود: توصیه من به مدیران استان (بوشهر) این است که با تشکلها ارتباط مستقیم و تنگاتنگ داشته باشند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ارائه برنامه برای کاهش آلایندگی در این منطقه یک نکته مثبت تلقی میشود، تاکید کرد: حتما گزارشی از این سفر به رئیسجمهوری خواهیم داد و پیگیر هستیم که عوارض آلایندگی حتما در محل مورد نظر سازمان و برای رفع این امر هزینه شود.
انصاری اضافه کرد: علیرغم اینکه عسلویه جزء هشت شهر آلوده به لحاظ آلودگی هوا نیست، اما سعی خواهیم کرد که بحث عسلویه را در کارگروه ملی آلودگی هوا مطرح کنیم.
وی به موضوع پسماندهای ویژه در قانون مدیریت پسماند اشاره کرد و افزود: مطابق قانون، مدیریت پسماند ویژه بر عهده تولید کننده است و ما حتما این مساله را در مورد عسلویه پیگیری میکنیم تا دفع غیراصولی انجام نگیرد.
هادی کیادلیری، معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این دیدار اظهار کرد: سمنها میتوانند پشتوانه فکری سازمان باشند و ما بدون مشارکت مردم امکان حل معضلات محیط زیستی را نخواهیم داشت.
وی در ادامه گفت: روش حل مشکلات به وجود آمده به دلیل توسعه غیراصولی قطعا مردم و سمنها هستند و بدون آنها نمیتوان اقدام موثری در این زمینه انجام داد.
در این جلسه فعالان محیط زیست موضوعاتی، چون عدم رعایت پیوستهای محیط زیستی در پروژهها و طرحها، از بین رفتن کسب و کارهای محلی، آلودگی آب و خاک و هوا علیرغم میزبانی خوب از صنعت، لزوم مطرح شدن مباحث آلودگی عسلویه در هیات دولت، هزینهکرد نادرست و نابجای عوارض آلایندگی، گسترش کمربند سبز، بازنگری در محدوده تالاب نایبند، تفکر تک بعدی صنعت، ارتقای اداره محیط زیست شهرستان عسلویه، ارتقای اداره آموزش استان به معاونت، مصرف بالای سموم کشاورزی و آموزشهای محیط زیستی در مراکز تربیت مدرس و تربیت معلم را مطرح کردند.
منبع: روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست