![در بازار میوه چه میگذرد؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20323974_278.jpg)
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - یک مطالعه علمی تازه نشان داده است که میزان گرم شدن اقیانوسها در چهار دهه گذشته چهار برابر شده که نشان دهنده شتاب قابل توجهی در تغییرات آب و هوایی است.
از آن جایی که اقیانوسها ذخیره اولیه گرما در سیاره زمین هستند، این افزایش سریع در جذب گرما پیامدهای جدی برای آب و هوای جهانی به همراه خواهد داشت.
محققان هشدار میدهند که اگر اتکا به سوختهای فسیلی ادامه یابد، نرخ گرمایش با سرعت بیشتری در دهههای آینده افزایش مییابد که منجر به بالا آمدن سطح آب دریاها، رویدادهای شدید آب و هوایی و اختلال در امنیت غذایی خواهد شد.
بر اساس مطالعهای که در مجله Environmental Research Letters منتشر شده است، دمای سطح اقیانوسها با سرعت فزایندهای در حال افزایش است و دادهها نشان میدهد که نرخ گرمایش در دهه ۱۹۸۰، ۰.۰۶ درجه سانتیگراد در هر دهه بود؛ اما اکنون به ۰.۲۷ درجه سانتیگراد در هر دهه افزایش یافته است.
این مطالعه پیش بینی کرده است که این شتاب تا بیست سال آینده ادامه یابد و در صورت عدم کاهش انتشار گازهای گلخانهای، وضعیت بدتر شود.
تغییرات آب و هوایی عدم تعادل انرژی در زمین را تشدید میکند
نتایج نشان میدهد که عدم تعادل انرژی زمین - تفاوت بین مقدار انرژی جذب شده توسط سیاره و مقدار تابش آن - در ۲۰ سال گذشته دو برابر شده است.
محققان این عدم تعادل را به افزایش سطح دی اکسید کربن و متان نسبت میدهند که گرما را در جو به دام میاندازد و دمای اقیانوسها را افزایش میدهد.
نویسنده اصلی این مطالعه، پروفسور کریستوفر مرچنت، استاد رصد اقیانوس و خشکی در دانشگاه ریدینگ، به لایو ساینس گفت: «دادهها نشان میدهد که تغییرات آب و هوایی سریعتر از آنچه قبلاً انتظار داشتیم، اتفاق میافتد و نیاز به واکنش فوری جهانی دارد.»
اثرات فاجعه بار بر آب و هوا، سطح دریا و امنیت غذایی
افزایش دمای اقیانوسها چندین پدیده خطرناک را تشدید میکند، از جمله:
• بالا آمدن سطح دریا به دلیل ذوب شدن یخهای قطبی
• بدتر شدن شرایط آب و هوایی، مانند طوفان و سیل
• تهدید امنیت غذایی، به دلیل تأثیر بر اکوسیستمهای دریایی و اقلیم کشاورزی
کاهش پوشش ابر و کاهش سطح یخ و برف نیز گرمای بیشتری را جذب میکند و گرم شدن اقیانوسها را حتی بیشتر تسریع میکند.
دانشمندان در مورد نیاز به کاهش انتشار هشدار میدهند
محققان هشدار میدهند که بدون کاهش قابل توجه مصرف سوختهای فسیلی، اثرات تغییرات آب و هوایی شدیدتر خواهد شد و این مطالعه تاکید کرد که کاهش انتشار کربن و روی آوردن به منابع انرژی تجدید پذیر تنها راه حل برای جلوگیری از یک فاجعه زیست محیطی جهانی است.
منبع:.youm7