شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در ارزیابی مهندسی در کشور موفق به کسب رتبه اول و در حوزه hsd موفق به کسب رتبه سوم شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی -  دادگر مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در برنامه ره آورد صدا و سیمای خراسان جنوبی گفت: ۳۹ شرکت توزیع برق در کشور وجود دارد و در آخرین ارزیابی‌ها شرکت توزیع نیروی برق استان موفق به کسب رتبه اول در ارزیابی مهندسی، رتبه سوم در حوزه hsd و دریافت لوح شرکت برتر در حوزه سیستم اطلاع مکانی و GIS شد و همچنین در حوزه تلفات برق نیز شرکت برق با ۷ درصد تلفات، از میانگین کشوری پایین‌تر است؛ همچنین در حوزه خاموشی‌های منازل نیز شاخص ما ۵ تا ۵ و نیم برابر تا میانگین کشوری فاصله داشته و وضعیت بهتری داریم.

او افزود: هم اکنون ۲۰ هزار کیلومتر شبکه برق رسانی در سطح استان اجرا شده و در مورد برق رسانی به روستا‌ها نیز تمام روستا‌هایی که در سرشماری دارای جمعیت ۵ خانوار و یا حتی کمتر بودند برق رسانی شده و ضریب نفوذ و پوشش برق در روستا‌ها صد در صد است در حالی که در قبل از انقلاب تعداد روستا‌های دارای برق به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسید.

دادگر بیان کرد: بعد از برق رسانی به روستا‌ها با توجه به اینکه ما چهارمین استان از نظر جمعیت عشایری هستیم رسالت‌مان برق رسانی به عشایر بود در نتیجه سامانه‌های خورشیدی قابل حمل برای آنها تهیه کردیم که ۹۰ درصد هزینه آن از سمت تهران تأمین می‌شود و ۱۰ درصد توسط عشایر پرداخت شده و مالکیت آن به نام عشایر است؛ تاکنون ۲ هزار و ۱۰۰ سامانه خورشیدی عشایری قابل حمل با هزینه ۲۷ میلیارد تومان تهیه و تحویل شده و خرید ۸۵۰ دستگاه دیگر نیز در دستور کار است. 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی ادامه داد: در چهار نوار مرزی ما که نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه را شامل می‌شود و ۳۳۱ کیلومتر نوار مرز مشترک با افغانستان و مرزبانی ۵۰ کیلومتر هم از حوزه سرزمینی سیستان و بلوچستان را داریم به تمام پاسگاه‌ها و برجک‌های نوار مرزی برق رسانی صورت گرفته است؛ به ۵۱ پاسگاه مرزبانی، ۷ پاسگاه نیرو زمینی ارتش و ۹۶ برجک و ایست بازرسی برق رسانی شده و آخرین برجکی که ساخته شده نیز تا پایان بهمن به شبکه برق متصل می‌شود.

او عنوان کرد: یکی از فرصت‌های طلایی استان بحث انرژی‌های تجدید پذیر است و هم اکنون ۴۳ مگاوات انرژی تجدید پذیر تولید شده و به شبکه برق سراسری و استانی متصل می‌شود؛ ۸ نیروگاه بزرگ مقیاس که در مجموع ۳۰ مگاوات برق تولید می‌کنند، ۱۰ نیروگاه بادی در سربیشه و هزار و ۱۱۵ نیروگاه پشت بامی داریم؛ از ابتدای سال افراد ۵۱ میلیارد تومان درآمد از نیروگاه‌های پشت بامی خود از طریق فروش برق تولیدی کسب کرده‌اند بدین صورت که برق تولیدی را ۱۰ تا ۲۰ برابر قیمتی که خودشان برای برق می‌دهند خریداری می‌کنیم.


بیشتر بخوانید


دادگر تصریح کرد: از بخش صنعت و کشاورزی می‌خواهیم که با نصب نیروگاه خورشیدی به بحث ناترازی تولید و مصرف برق کمک کرده و با این کار خود را از برنامه خاموشی تابستانه حذف کنند؛ در بخش خانگی نیز روی سازه نظارت می‌کنیم و اگر شرایط آن تأمین شود قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله با قیمت خرید برق مناسب با مشترکین خانگی می‌بندیم. 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اظهار کرد: آیین نامه‌ای وجود دارد که طبق آن دستگاه‌های دولتی موظفند ظرف ۴ سال ۲۰ درصد از مصرف برق خود را از طریق انرژی خورشیدی تأمین کنند؛ ۱۳۵ اداره، دستگاه اجرایی و ساختمان در این مورد شناسایی شد که می‌توانند با انجام این کار ۲.۷ مگاوات نیروگاه به شبکه متصل کنند؛ از این تعداد تاکنون ۳۷ اداره ۸۱۰ کیلووات به شبکه برق متصل کرده اند و از بقیه می‌خواهیم که در این امر تسریع کنند و طبق قانون برای تمام دستگاه‌هایی که نیروگاه نصب نکرده باشند هزینه برقِ آن میزان از تکیلفشان که می‌بایست از طریق انرژی خورشیدی تامین می‌کردند، اما نکردند با نرخ تابلو سبز بورس انرژی و غیردولتی محاسبه می‌کنیم. 

 او گفت: ۲۲ پست فوق توزیع در استان داریم که سرمایه‌گذاران می‌توانند در کنار آن از این ظرفیت استفاده کرده و نیروگاه‌های خورشیدی در مقیاس‌های کوچک‌تر ایجاد کنند. 

دادگر افزود: در بحث برق رسانی به نهضت ملی مسکن نیز در کلیه سایت‌هایی که واحد‌ها فعال شده اند برق رسانی کرده‌ایم و تاکنون ۱۷۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط و فشار ضعیف و ۱۴۰ دستگاه پست در این مناطق اجرا کرده‌ایم. 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در پایان بیان کرد: در حوزه ناترازی‌های انرژی نیز امسال برق ۸۰ اداره پرمصرف را برای یک بازه زمانی قطع کردیم.

برچسب ها: توزیع برق ، شرکت برق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.