قلیزاده گفت: این طرحها شامل اجرای عملیات آبخیزداری به منظور مدیریت روان آبهای سطحی و کنترل سیلاب و فرسایش خاک در شهرستانهای اردبیل، خلخال، کوثر، گرمی و مشگینشهر اجرا شده و با افتتاح آنها ۹۲۵ خانوار از مزایای طرحها برخوردار خواهند شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل افزود: اگرچه سازههای آبخیزداری در مقایسه با طرحهای عمرانی بزرگ مانند سدها بسیار کوچکتر هستند، اما در عین حال این سازهها هم از بابت تقویت پوشش گیاهی، تقویت آب چشمهها و قنوات، کاهش اثرات خشکسالی و تقویت سفرههای آبهای زیر زمینی مفیدتر و موثرتر بوده و هم آثار و پیامدهای زیست محیطی کمتری برای طبیعت به همراه دارند.
به گفته او، اجرای سازههای آبخیز علاوه بر ذخیرهسازی آب منجر به مهار سیلاب و فرسایش خاک در استان شده و تلاش میکنیم با تامین اعتبارات لازم سازههای آبخیز را در نقاط سیلخیز استان احداث کنیم.
قلیزاده همچنین از ذخیرهسازی بیش از ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازههای آبخیز این استان خبر داد و گفت: تغییر اقلیم و خشکسالیهای متوالی در دهههای اخیر مناطق مختلف کره زمین را تحت تاثیر قرار داده است، هر چند ایران از گذشته هم سرزمین خشک بوده است با این حال در دهههای اخیر روند کم بارشیها و خشکسالیها برای مردم هم ملموستر شده است.
او افزود: یکی از راهکارهای مدیریت و استفاده بهینه از منابع آبی موجود ساخت سازههای آبخیزداری و ذخیرهسازی آب در این سازههاست. این سازهها میتواند هم منجر به ذخیرهسازی آب در بالادست حوضههای آبخیز شده و هم مانع از فرسایش سطحی خاک در این مناطق شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: احداث سازههای آبخیزداری در مناطق سیلخیز طی سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته و بر اساس برآورد کارشناسان بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل سازههای آبخیزداری در شمال و جنوب استان نیاز است.
قلیزاده افزود: اختصاص این اعتبار از محل منابع محرومیتزدایی مورد پیگیری قرار گرفته و در صورت تامین منابع شاهد تسریع در عملیات اجرایی سازههای آبخیزداری در استان خواهیم بود.