باشگاه خبرنگاران جوان؛ لیلا پورذاکری- نقیایی رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: سوء تغذیه در کودکان دو طیف اصلی دارد که یک طیف آن لاغری و طیف دیگر آن اضافه وزن و چاقی است که به طیف دوم کمتر توجه میشود در حالی که میتواند یکی از چالشهای اصلی سلامت در افراد در دوران بزرگسالی باشد.
او بیان کرد: یکی از معیارهای اصلی برای چاقی وزن کودکان است که نسبت به سن آنها سنجیده میشود و اگر این اندازه گیریها و معیارها از استاندارد فاصله بگیرند به آن کودک چاق یا دارای اضافه وزن گفته میشود.
نقیایی ادامه داد: ملاک اصلی برای قرار دادن کودک در این دسته وزن گیری کودک و قرار دادن او در نمودارهای رشد متناسب با سن کودک است و این کار را با حدس، گمان و نگاه با چشم نمیتوان انجام داد.
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: در یزد روند اضافه وزن و چاقی به صورت کلی در حال افزایش است و یکی از شهرستانهای استان یزد که بیشتر دچار این مشکل است شهرستان ابرکوه است که در بحث اضافه وزن و چاقی در بزرگسالان رتبه اول و در کودکان رتبه دوم را دارا است که نیاز به توجه و پیگیریهای ویژه دارد.
او تصریح کرد: در سنین بالاتر نیز در دوران نوجوانی، جوانی و بزرگسالی این روند ادامه دارد بنابراین این امر مهم باید به طور ویژه پیگیری شود.
نقیایی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برنامههای اصلی برای چاقی کودکان و نوجوانان در نظر دارد همچنین برنامهای به نام ایران اِکو که متوقف کردن روند چاقی در کودکان و نوجوانان است نیز وجود دارد که اجرای آن ضروری است.
او بیان کرد: در طرح ایران اِکو کودکان شناسایی میشوند و به مراکز بهداشتی و درمانی ارجاع داده میشوند و در آن مراکز مشاورههای دقیق و برنامههای غذایی برای این افراد صورت میپذیرد و توصیهها و پیگیریهای لازم انجام میشود.
رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: توصیه میشود مادران نسبت به وزن زیاد کودکان نیز حساسیت داشته باشند و آن را مشکل اصلی بدانند و بعد از تایید اضافه وزن کودکان در مراکز بهداشتی برای درمان و پیگیری مراجعه کنند همچنین با مراجعه به این مراکز همه این فرآیندها را انجام دهند.