باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - سیف الاسلام قذافی، پسر معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی در مصاحبهای گفته است که شخصا در دادن ۵ میلیون دلار پول نقد به نیکلاس سارکوزی، رئیس جمهور سابق فرانسه برای مبارزات انتخاباتیاش در سال ۲۰۰۷، در ازای امتیازات سیاسی و اقتصادی دست داشته است.
این در حالی است که رئیس جمهور سابق فرانسه و ۱۱ نفر دیگر در حال حاضر توسط دادگاه پاریس به اتهام کمک مالی غیرقانونی لیبی به مبارزات انتخاباتی آن به بهای بالا بردن قذافی در صحنه بین المللی محاکمه میشوند. با این حال سارکوزی مدتهاست که هرگونه تخلف را رد کرده است.
سیف الاسلام قذافی در حالی که در سالهای اخیر اظهارات مشابهی درباره این موضوع داشت، این اولین باری بود که قذافی از سال ۲۰۱۱ با رسانهها درباره ماجرای سارکوزی صحبت میکرد. او گفت که سارکوزی در ابتدا ۲.۵ میلیون دلار از لیبی برای تامین مالی کارزار انتخاباتی خود در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۷ دریافت کرده و در ازای آن سارکوزی قراردادهایی را منعقد و پروژههایی را به نفع لیبی انجام داد. سارکوزی در آن زمان وزیر کشور فرانسه بود.
پسر معمر قدافی که اکنون ۵۲ سال دارد، افزود که پرداخت دوم به مبلغ ۲.۵ میلیون دلار به صورت نقدی به سارکوزی تحویل داده شد. او تازیخ و زمان این پرداخت را مشخص نکرد.
به گفته قذافی، مقامات لیبی انتظار داشتند که در ازای آن، سارکوزی به پرونده حقوقی مربوط به حمله به پرواز ۷۷۲ UTA در ۱۹ سپتامبر ۱۹۸۹ که منجر به کشته شدن ۱۷۰ نفر از جمله ۵۴ تبعه فرانسوی شد، پایان دهد.۶ لیبیایی از جمله عبدالله سنوسی، برادر همسر معمر قذافی و رئیس سابق اطلاعات نظامی لیبی به دست داشتن در این حمله متهم شدند.
سیف الاسلام قذافی گفت که انتظار میرفت پرداخت دوم نیز منجر به حذف شش لیبیایی از جمله سنوسی از اطلاعیه اینترپل شود. او افزود که شخصا بر انتقال پول نقد که به گفته او توسط بشیر صالح، خزانه دار سابق پدرش به کلود گیانت، رئیس کشور وقت فرانسه در دوران سارکوزی تحویل داده شده بود، نظارت میکرد.
او گفت که گیانت در بستن چمدان پر از دلار با مشکل روبهرو و برای انجام این کار مجبور شد روی آن برود، که همه حاضران را به خنده واداشت. با این حال گیانت که هر گونه دخالت در این ماجرا را انکار میکند، از جمله کسانی است که با سارکوزی محاکمه میشوند. اگر سارکوزی، گیانت و دیگران مجرم شناخته شوند، ممکن است با ۱۰ سال زندان روبهرو شوند.
قذافی افزود که در سال ۲۰۰۵، سارکوزی شخصا در جریان سفرش به لیبی با سنوسی تماس گرفت و قول داد پس از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور، او را از فهرست اینترپل حذف کند.
قذافی همچنین گفت که سوابق تلفنی این مکالمه در اختیار سنوسی است، اگرچه مقامات فرانسوی هرگز قادر به دسترسی به آنها نبودهاند.
سنوسی، که همچنین به طراحی حمله به هواپیمای آمریکایی بر فراز لاکربی در اسکاتلند که در سال ۱۹۸۸، ۲۷۰ نفر را کشت، متهم شده است، در حال حاضر در زندان طرابلس نگهداری میشود.
سارکوزی اندکی پس از اینکه رئیس جمهور فرانسه شد، معمر قذافی را برای سفر به فرانسه دعوت کرد. او اولین رئیس جمهور غربی بود که از سران لیبی برای سفر به کشور خود از زمان مسدود شدن روابط در دهه ۱۹۸۰ به دلیل دخالت ادعایی در تروریسم دعوت کرد.
چهار سال بعد، سارکوزی و دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس حملات هوایی ناتو در لیبی را ریاست کردند که به نیروهای شورشی کمک کرد تا حکومت طولانی قذافی را سرنگون کنند. معمر قدافی سرانجام در اکتبر ۲۰۱۱ توسط شورشیان دستگیر و کشته شد.
سیف الاسلام قذافی افزود که باوجود گذشت سالها از این موضوع، رئیس جمهور سابق فرانسه از طریق واسطهها بر او فشار آورده است تا شهادت خود را در این مورد تغییر دهد. سیف الاسلام گفت که در مقابل، به او پیشنهاد حمایت در پرونده اش در دادگاه کیفری بین المللی داده شده است. او به دلیل جنایات ادعایی علیه بشریت که در زمان سلطنت پدرش مرتکب شده است، تحت تعقیب دیوان کیفری بینالمللی است.
ازسویی دیگر سارکوزی تمامی اتهامات را رد میکند. در همین راستا کریستوف اینگرین، وکیل سارکوزی به RFI گفت که ادعاهای قذافی نه تنها خیالی، بلکه بسیار فرصت طلبانه است. وکلی سارکوزی افرود: او به مدت ۱۰ سال قول داده است که اسنادی را تحویل دهد که این اتهامات را تایید کند، اما تا به امروز چیزی با این مضمون ارائه نشده است، بنابراین برای من این اتهامات صرفا توهم فروشی واهی میدانم که هیچ اهمیتی ندارد.
اینگرین اظهارات قذافی را تلاشی «انتقام جویانه» برای دخالت سارکوزی در حملات هوایی ناتو در سال ۲۰۱۱ توصیف کرد که باعث سقوط حکومت طولانی مدت پدرش در لیبی شد. این وکیل فرانسوی ادعا کرد با توجه به اینکه مقامات فرانسوی کنترلی بر احکام بازداشت بین المللی ندارند، ادعاهای مربوط به سنوسی دروغ است.
محاکمه سه ماهه سارکوزی و ۱۱ نفر دیگر در حال بررسی این است که آیا پیمانی فسادآلود بین رئیس جمهور فرانسه و دولت لیبی وجود داشته است یا خیر. این دادگاه پس از ۱۰ سال تحقیقات ضد فساد توسط مقامات فرانسوی در مورد این موضوع صورت میگیرد.
منبع: خبرگزاری فرانسه