شهابالدین سروری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سیگار باعث افزایش ریسک سرطانهای حنجره، دهان، مری، پانکراس و کلیهها و مجاری ادراری میشود.
فوق تخصص بیماریهای ریه و مراقبتهای ویژه با بیان اینکه مصرف سیگار موجب افزایش ریسک بیماریهای گوارشی مانند زخمهای معده و ریفلاکس اسید میشود، تصریح کرد: مصرف سیگار همچنین میتواند موجب افزایش ریسک عفونتهای تنفسی از جمله سل ریوی و عفونتهای باکتریال، یائسگی زودرس در زنان، ایجاد پوکی استخوان، کاهش بینایی و همچنین بیماریهای خشکی پوست و چین و چروک زودرس پوستی نیز شود.
سروری با اشاره به اینکه سیگار یک علت مهم و قابل پیشگیری در بیماریهای ریوی و بسیاری از سرطانها است، گفت: بیماریهای قلبی و عروقی از جمله بیماریهایی است که حتی در افرادی که به میزان کمی سیگار در روز مصرف میکنند، نسبت به افراد غیر سیگاری زمینه ابتلا بیشتری ایجاد میکند.
فوق تخصص بیماریهای ریه و مراقبتهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ترمیم زخم در بیماران سیگاری کندتر از سایر افراد انجام میشود، افزود: مصرف سیگار با بسیاری از داروها به خصوص داروهای فشار خون تداخل اثر دارد و میتواند باعث افزایش یا کاهش بیماریها شود.
وی تاکید کرد: مجاورت با افراد سیگاری نیز میتواند خطرات زیادی به همراه داشته باشد، زیرا به صورت مداوم در معرض دود دسته دوم و دسته سوم قرار دارند که این نوع از دودها نیز میتواند خطرات زیادی برای خانواده فرد سیگاری به همراه آورد.
منبع: وزارت بهداشت