دومین همایش دوسالانه صنعت سیم، کابل و صنایع وابسته، اول بهمن ماه ۱۴۰۳ با حضور تعداد فراوانی از کارآفرینان، تولیدکنندگان و شرکتهای بخش خصوصی صنعتی فعال در این حوزه در تهران برگزار شد.
محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان یکی از مدعوین و سخنرانان این مراسم در حاشیه برگزاری این رویداد درخصوص نقشآفرینی صنعت هستهای در صنعت سیم و کابل و راهاندازی مجموعه پرتو فرآیند استان قزوین در این زمینه، گفت: براساس سند جامع راهبردی صنعت هستهای کشور، سازمان انرژی اتمی ایران برای توسعه خدمات خود و بردن این فناوری در همه بخشهای مختلف جامعه، تلاش ویژهای را آغاز کرده است. در این مسیر یکی از محورهای مهم استفاده از پرتوها است که در پزشکی، سلامت، محیط زیست، صنعت، کشاورزی و دیگر بخشهای جامعه نقش ویژهای در دنیا دارد که صنعت سیم و کابل نیز یکی از این بخشها به شمار میآید.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در صنایع و فناوریهای پیشرفته، به سیم و کابلهای خاصتری نیاز است؛ گفت: استفاده از پرتوها میتواند کمک فراوانی به صنعت تولید سیم و کابل کند و محصولات آنان را به درجهای از استاندارد برساند که در بخشهای گوناگون و مبتنی بر فناوریهای پیشرفته مورد استفاده قرارگیرند.
وی افزود: با پرتودهی سیم و کابلها، شاهد ایجاد ارزش افزوده خواهیم بود.
این عضو کابینه دولت چهاردهم تصریح کرد: سرمایهگذاری را در این بخش و فناوری آغاز کردیم و خدماتدهی و پشتیبانی ما از این بخش با دعوت جامعه فعال در این حوزه و همچنین انجمن سیم و کابل کشور شروع شد.
وی ادامه داد: در مسیر راهاندازی مرکز پرتودهی استان قزوین، برنامهریزی به شکلی انجام گرفت که هم بخشهایی به شکل آزمایشی برای مشاهده تفاوتها از آن استفاده کنند و همچنین بخشهای پیشرو که مشتریانی در این زمینه داشتند، محصولات خود را در این مرکز پرتودهی کنند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه صنعت هستهای کشور آماده خدماترسانی به صنعت سیم و کابل ایران است، گفت: ظرفیت ایجاد شده میتواند به گسترش خدمات پرتودهی به این بخش کمک کند.
وی افزود: در این مسیر در کنار صنعت سیم و کابل کشور هستیم و به هر میزانی که آنها نیاز به دریافت خدمات داشته باشند؛ از امکان گسترش خدمات پرتودهی و پشتیبانی برخورداریم.
اسلامی در ادامه گفت: یکی از خدماتی که این حوزه میتواند به صنعت سیم و کابل ارائه دهد مربوط به بخش ساختمانسازی است. موضوعی که در مسیر توسعه یافتگی در کشورهای مختلف دنیا از سیم و کابلهای پرتودهی شده استفاده میکنند که طعمه حریق نمیشوند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه حوزه پرتودهی سیم و کابل در صنایع گوناگون از جمله خودروسازی، کشتیسازی و هوایی نیز قابلیت استفاده را دارد، گفت: این ظرفیت منجر به سبکی و ارتقای ایمنی در این بخشها میشود و ارزش افزوده به همراه دارد.
معاون رئیسجمهور در ادامه درخصوص ظرفیت مرکز پرتودهی قزوین برای ارائه خدمت به صنایع مختلف، گفت: در خصوص ظرفیت پرتودهی مرکز پرتو فرایند قزوین از طریق یک شتابدهنده الکترون پرتوان، سعی در پوشش و ارائه خدمات حداکثری خواهیم داشت.
وی در پایان گفت: با این حال اگر تقاضایی وجود داشته باشد امکان افزایش ظرفیت وجود دارد، زیرا هدف ما ایجاد چتری است که پوششی فراگیر داشته باشد و در صورت نیاز به عنوان پشتیبان کنار صنایع مختلف در این بخش و در حوزه پرتودهی باشیم.
منبع: مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی ایران