باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - علی کرد نماینده مردم شهرستانهای خاش، میرجاوه، تفتان، کورین و نصرتآباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص پیشنهاد دولت برای انتقال پایتخت به سواحل مکران گفت: دولت چهاردهم، بهویژه آقای پزشکیان اعلام کردهاند که قصد دارند پایتخت را به سواحل مکران در جنوب کشور ببرند. از چابهار تا کنارک، زرآباد و بندرعباس را سواحل مکران میگویند که این منطقه شامل بخشهایی از استان سیستان و بلوچستان و استان هرمزگان میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: همچنین جناب آقای عارف، معاون اول رئیسجمهور، نیز نظرات مشابهی مبنی براینکه پایتخت را به سواحل مکران ببریم مطرح کرد و این تفکر در راستای حل مشکلات تهران نظیر ترافیک، آلودگی هوا و فشار جمعیتی قابل تقدیر است، اما انتقال پایتخت نیازمند بررسیهای دقیق و کارشناسی است و اینکه بگوییم در دوران دولت چهاردهم محقق خواهد شد اینطور نیست.
این نماینده مجلس میگوید وقتی بخواهیم پایتخت را به جنوب کشور ببریم باید امنیت در سواحل، نزدیکی با کشورهای اطراف خلیج فارس و دسترسی دشمنان این مملکت را بررسی کرد البته این را هم باید در نظر داشت که اقلیم جنوب اقلیمی گرمسیر و مرطوب است.
کرد بیان کرد: بهعنوان یک جغرافیدان میگویم مرکز جغرافیای ایران و پایتخت جغرافیای ایران از کاشان شروع میشود و تا یزد، اصفهان و کرمان ادامه دارد که اگر در این شهرها برنامهریزی شود بسیار عالی خواهد بود، چون هم مسائل سیاسی و امنیتی لحاظ خواهد شد و هم اقلیم پاسخگو خواهد بود و هم دسترسی همه استانها، اقوام و طیفهای جامعه به پایتخت مقدور خواهد بود.
نماینده مردم شهرستانهای خاش، میرجاوه، تفتان، کورین و نصرتآباد در مجلس تصریح کرد: ما جنوبیها خوشحال میشویم که پایتخت به سرزمین ما بیاید، اما امکان ۵ درصد را هم نمیدهیم، زیرا هم بحث مسائل سیاسی و امنیتی مطرح است و هم اقلیم و هم اینکه در آن سوی آبهای نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ردپای دشمنان این نظام وجود دارد و ما باید پایتخت که مرکز سیاسی تصمیمگیری است را در جایی قرار دهیم که حفاظت و حراست شود و در آنجا برای توسعه همهجانبه کشور و سربلندی ملت ایران تلاش کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: از صحبت شخص رئیسجمهور و معاون اول هیئت دولت برای انتقال پایتخت به مکران بهعنوان نماینده مردم جنوب شرق کشور استقبال میکنم، اما این امر به این زودی محقق نخواهد شد و نیاز به کار کارشناسی محکم و نظر نظر رهبر معظم انقلاب، قوای سهگانه، شورای عالی امنیت ملی و استعلامات زیست محیطی، جغرافیایی، منابع طبیعی و وزارت نیرو دارد تا پایتخت را به جایی ببریم که هم گسترش پانصد ساله را لحاظ کنیم یعنی هم زمین کافی و هم آب پایدار برای توسعه داشته باشیم و بتوانیم اشتغال پایداری را در آنجا ایجاد کنیم.
کرد بیان کرد: دولتمردان باید بهخاطر ملت ایران تصمیم بگیرند تا تهران را از این آلودگی، گستردگی و فشردگی جمعیت و گرانی مسکن نجات دهند و کمی آن را به طرف جنوب در دشتهای میان تهران و قم و میان تهران و ساوه بعد از شهر پرند ببرند و تهران را به سمت جنوب و جنوب غربی خود تهران گسترش دهند و در غرب، شرق و شمال تهران باید خط قرمزی را بهعنوان جغرافیای تهران بزرگ تعریف میکردند که ساختوساز، اسکان بیشتر و انبوه جمعیت ممنوع میشد و تهران را بعد از میدان آزادی به این دشتها میکشیدند که کار معقول همین است، اما اگر میخواهند کل پایتخت را انتقال دهند بار دیگر تکرار میکنم در مرکز و پایتخت جغرافیای ایران منتقل کنند.
جناب آقای کرد
لطفاً نظر ندهید و در صندلی خود سکوت بفرمایید
مناطق مرزی و حتی استانهای نزدیک به مرز هستند.
بهترین منطقه برای جایگزینی با تهران که از مزایای فعلی و در دسترس تهران هم برخوردار باشد، فقط استان سمنان و بویژه شهر شاهرود است.
هم با تهران فاصله کمی دارد،
هم دسترسی به آن ساده است،
هم امنیت بسیار خوبی دارد،
هم پدافند از آن دربرابر همه حملات امکان پذیر است.
خیلی کم آب نیست،
گردش آزاد هوا محیط آن را پاک نگه می دارد،
بخاطر نزدیکی به تهران مفهوم مهاجرت های گسترده به عمل در نخواهد آمد،
مدیریت همه جانبه آن ممکن و میسر است.
زاگرس باید زیبا سازی طبیعی بشه با آب فراوان و خدادیش
زاگرس باید پایتخت ترویست و طبعیت گردی با محوریت طبیعت گردی خارجی و ارز آور تبدیل بشه
که این استعداد خدادادی را هم داره
هست مسیر ترانزیتی و شاهراه
بحث امنیتی هم در این دوره بی معناست هیچ جا آمن نیست و اراده کنند سرزمینها آباد میشود و رودها جاری
در زمان شاه شهرستان دورود در لرستان قرار بود به عنوان پایتخت جدید بشه که همه امکانات از جمله آب زمین مرکزیت کشور را داره
۲-پایتخت میبایست از نظر جغرافیایی و امنیتی از مرزها فاصله داشته باشد تا دسترسی دشمنان به آن کم و کمتر شود
۳- میتوان از کشور های دیگر در آلن خصوص الگو برداری کرد مانند کشور عمان که دو پایتخت دارد پایتخت سیاسی و تجاری که از هم فاصله دارند
۴- به جای جابجایی پایتخت دولت مردان امکانات را به چند استان خاص داده اند و بسیاری از استانها مانند سیستان و بلوچستان لرستان ایلام و .... بدون امکانات هستند که مردم به علت عدم وجود کسب و کار مناسب عازم تهران شده اند
سیرجان مرکز، بافت گردشگری، چهار گنبد تا بردسیر وشهر بابک و فسنجان فوقالعاده عالی
پایتخت جدید را باید ساخت
یک شهر جدید
دشتی بین اصفهان تا اراک کمترین ریسک زلزله را دارد
بین کاشان و گلپایگان دشت تاریخی هرمزدگان
پایینتر از دلیجان و پناهگاه حیات وحش موته
نزدیک به شهر هی بزرگ تهران اراک اصفهان قم کاشان
قبلا هم کاندی
قبلا هم به عنوان کاندیدای ساخت پایتخت مطرح بود
پایتخت در کوهپایه دماوند که تمام سال برفگیر است هنوز مشکل آب و هوایی دارد آنوقت ایشان میگوید پایتخت به کویر منتقل شود دریغ از یک ذره عقلانیت. اگر بنا بر مرکزیت باشد چهارمحال بختیاری هم خوش اب و هوا هم مرکز و هم پر اب است و بهترین گزینه است یا حداقل استان فارس یا کهکلویه نه یزد و اصفهان که آب خوردن پیدا نمی شود
باید امکانات کشور، توی همه ی استانها بصورت عادلانه توزیع شود.
تا مردم از مهاجرت به تهران خودداری کنند.
که برای پایتخت کشورمون هم دستور میدن که کجا باشه
واقعا چقدر مظلومیم
الان هم از هرجای کشور مهاجرت کردن کاشان روشلوغ کردن
ببرید جای دیگه دست از سر ما بردارید
ولی شاید از بهترین راهحلها، جابجایی برخی وزارتخانهها به استانهای دیگه باشه.
همچنین همانطور که برخی گفتند، حل مسائل و معضلات اقتصادی و فرهنگی، بسیار راه گشا خواهد بود. مثلاً با توسعه مشاغل و اقتصاد در شهرهای مختلف. همچنین ایجاد امکانات مختلف علمی و فرهنگی در شهرهای دیگه ای غیر از تهران.
باید رو اینها فکر و کار کرد، نه جابجایی کل پایتخت.
تا الان مگر کم مرکز گرایی شده و همه منابع با وجود اینکه استان اصفهان و یزد و سمنان پایتخت نبودند چندین برابر درآمد خودشون و جمعیت خودشون بودجه دریافت کردند که حالا پایتخت بشن دیگه ببین چی میشه اگه اینجوری هست تبریز که سالها قبل پایتخت بود فرهنگ، و سایر زیر ساختها رو داره میتونه گزینه خیلی بهتری باشه
من مازندارنی هستم ، نمیگویم مازندارن بهتر هست .
ولی بهترین جا میتواند استان سمنان باشد . چون هم مزکزیت دارد و دسترسی به آب ، از مازندارن برایش راحتر هست .