محصولاتی وجود دارند که با افزایش کشت آن‌ها می‌توان به حل بحران تغییرات آب و هوایی کمک کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - محصولات درختی از جمله سیب، گیلاس، زیتون، آجیل، قهوه و کاکائو بیش از ۱۸۳ میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی در سراسر جهان را تشکیل می‌دهند.

علی‌رغم سهم قابل توجهی که در تولید مواد غذایی، معیشت و تعادل زیست محیطی دارند، این محصولات تا حد زیادی در سیاست گذاری کشاورزی نادیده گرفته شده‌اند.

یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی پتانسیل این محصولات را برای مقابله با چالش‌های پایداری جهانی، حفاظت از تنوع زیستی و کاهش تغییرات آب و هوا تأیید کرده است.

اهمیت محصولات درختی

بر اساس یافته‌های منتشر شده در مجله Nature Sustainability، محصولات درختی مزایای زیست‌محیطی فراتر از توانایی آن‌ها در تولید غذا دارند. از جمله این که لایه‌های متعدد گیاهان و درختان، تنوع زیستی و ثبات اکوسیستم را ارتقاء می‌دهند.

دکتر Elena Velado-Alonso از دانشگاه گوتینگن به Physics.org گفت که مناطق کاشت درخت اغلب با مناطق غنی از تنوع زیستی همپوشانی دارند و مدیریت پایدار را برای حفظ محیط زیست ضروری می‌کند.

مزایای اقتصادی و اجتماعی کشت محصولات درختی

 این سیستم‌های کشاورزی، زمانی که به طور پایدار مدیریت شوند، به اشتغال روستایی و کاهش فقر، به ویژه در کشور‌های با درآمد کم و متوسط کمک می‌کنند.

همچنین اتکا به کشت دستی، به جای روش‌های مکانیکی، از اقتصاد‌های محلی نیز حمایت می‌کند. دکتر کارلوس مارتینز نونیز، هماهنگ کننده این مطالعه و محقق ایستگاه بیولوژیکی دوننا، بر نقش محصولات درختی در تولید بیش از ۱۰۰۰ میلیون تن غذا در سال تاکید کرد و در عین حال راه حل‌هایی را برای کاهش تغییرات آب و هوایی و توسعه روستایی ارائه کرد.

خواهان اصلاح سیاست و حمایت

محققان از سیاستگذاران خواستند تا با اجرای مقررات اختصاصی، مشوق‌های مالی و سیستم‌های حمایتی، محصولات درختی را در برنامه‌های کشاورزی اولویت‌بندی کنند و بر مزایای زیست‌محیطی سیستم‌های ریشه‌ای چندساله، جلوگیری از فرسایش خاک و ترسیب کربن به‌عنوان عوامل حیاتی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل تاکید شد.

به گفته کارشناسان، ارزیابی مجدد استراتژی‌های کشاورزی می‌تواند مزایای زیست محیطی و اجتماعی ارائه شده توسط محصولات درختی را به حداکثر برساند و برخی از چالش‌های مهم جهان را برطرف کند.

منبع: youm۷.com

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سعید‌آریایی
۱۷:۳۴ ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
در‌خصوص‌کشت‌دومحصول‌درایرانمسئولین‌میتوانند‌با‌توجه‌به‌جغرافیا‌وآب‌وهوایی‌استانها‌کشت‌پیاز‌زعفران‌وپسته‌پیوند‌زده‌شده‌متناسب‌با‌آب‌وهوای‌منطقه‌را‌با‌کارشناسی‌مهندسین‌نخبه‌درمزارع‌کلان‌پرورش‌دهند‌ورایگان‌به‌کشاورزان‌تا‌مرحله‌تکمیلی‌کشت‌عرضه‌کنند‌کشور‌ایران‌قطب‌بزرگ‌این‌دومحصول‌هست‌ودرضمن‌درخت‌بادام‌بومی‌‌که‌پیوندی‌نباشد‌درشرایط‌آب‌وهوایی‌ایران‌خیلی‌عالی‌جواب‌می‌دهد‌اما‌بادام‌پیوندی‌هرنوع‌آن‌رادرنظر‌بگیرید‌هم‌نیاز‌به‌آب‌بیشتر‌دارد‌وهم‌سریع‌آفت‌می‌گیرد‌که‌مسبب‌درگیری‌درختان‌بومی‌به‌این‌آفت‌هستند‌درخت‌بادام‌بومی‌اگر‌کارشناسی‌شود‌گونه‌پرمحصول‌ومقاوم‌به‌سرما‌ازسال‌سوم‌به‌بعد‌نیاز‌به‌آبیاری‌ندارد‌فقط‌شرط‌کشت‌آن‌اینگونه‌هست‌که‌چتله‌های‌عمیق‌۱تا‌۲متری‌با‌خاک‌غنی‌که‌هسته‌بادام‌درآن‌کشت‌شود‌که‌ریشه‌مستقیم‌درعمق‌زمین‌رود‌ازسال‌سوم‌به‌بعدنیاز‌به‌آبیاری‌ندارد‌حتی‌بهتراز‌پسته‌درنیاز‌آبی‌تنش‌راتحمل‌می‌کند‌ودرخت‌توت‌هرات‌هم‌تا‌۵سال‌عین‌بادام‌مراقبت‌شود‌نیاز‌آبی‌ندارد‌وانجیر‌وسنجد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
پس محصولات درختی مثل گردو و زیتون و بادوم باید بشدت زیاد بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
هر گونه کشتی اب مصرف میکند،یکی کمتر و یکی بیشتر ولی هیچ کدوم وضعیت کم آبی را بهتر نمیکنند.
آخرین اخبار