قم، شهری با تاریخ و فرهنگ غنی، این روز‌ها با چالشی جدی به نام آلودگی هوا مواجه است.؛هوای پاک و سالم، در این شهر به یک آرزو تبدیل شده و نفس کشیدن در آن به یک معضل اساسی مبدل شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه آقامحمدی  ـ بر اساس گزارش‌های اخیر، میزان آلاینده‌ها در هوای قم به سطح خطرناکی رسیده است. به طوری که دیگر هوای پاک و سالم وجود ندارد و کارشناسان برای بیان کیفیت هوا از هوای قابل قبول استفاده می‌کنند، بر اساس آمار سازمان محیط زیست، طی این چند سال اخیر به طور متوسط هفتاد روز هوای ناسالم به شهر قم تحمیل می‌شود و در برخی روزها، کیفیت هوا در قم به حدی پایین می‌آید که به حالت خطرناک برای همه گروه‌ها اعلام می‌شود.

چه عواملی باعث آلودگی هوا شده است؟

ریزگرد‌ها و توسعه صنعتی: در حال حاضر شماری از صنایع آب بر و همچنین فعال در عرصه بازیافت و همچنین وقوع پدیده گرد و خاک موجب شده تا شرایط محیط زیستی استان قم مشکلاتی را برای شهروندان به همراه داشته باشد.

پسماندسوزی: استان قم با وجود آنکه در منطقه خشک کشور واقع شده و شرایط مناسبی برای دفع پسماند دارد، پسماندسوزی در آن رخ می‌دهد که همه دستگاه‌های مسئول باید در این زمینه اقدامات لازم را داشته باشند.

مشکلی که باید جدی گرفته شود

آلودگی هوا نه تنها بر سلامت جسمی شهروندان تاثیر می‌گذارد، بلکه بر روان و کیفیت زندگی آنها نیز اثرات منفی دارد. افزایش بیماری‌های تنفسی، قلبی و عروقی، کاهش توانایی کار و تحصیل، و حتی افزایش هزینه‌های درمان از جمله پیامد‌های ناگوار این بحران هستند.

برای مقابله با این معضل، نیاز به اقداماتی فوری و جدی داریم:

 توسعه حمل و نقل عمومی: تشویق مردم به استفاده از وسایل نقلیه عمومی و کاهش ترافیک.

کنترل صنایع آلاینده: نظارت دقیق بر فعالیت‌های صنعتی و الزام به رعایت استاندارد‌های زیست‌محیطی.

 آگاهی‌بخشی عمومی: افزایش آگاهی مردم درباره تبعات آلودگی هوا و روش‌های کاهش آن.

آلودگی هوای قم یک بحران جدی است که نیاز به توجه فوری دارد. اگرچه این مشکل پیچیده است، اما با همکاری همه جانبه مردم، مسئولان و نهاد‌های دولتی می‌توان به کاهش آلودگی هوا و بازگرداندن هوای پاک به این شهر مقدس امیدوار بود. وقت آن است که برای آینده‌ای سالم‌تر دست به کار شویم!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.