مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل گفت: تاکنون ۶۶ هزار و ۳۷۰ هزار واحد مسکن روستایی در اردبیل مقاوم‌سازی شده است.

حامد کیخسروی با تشریح اقدامات انجام شده در زمینه مقاوم‌سازی مسکن روستایی در این استان گفت: در سال ۱۳۸۴ که طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی شروع شد، در سطح کشور هفت درصد مسکن روستایی مقاوم بود و این در حالی است که امروز بیش از ۸۴ درصد مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده و در افق ترسیم شده در سال ۱۴۱۰ باید کل واحدهای مسکونی روستایی مقاوم‌سازی شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل با بیان اینکه در این استان ۳۸ هزار مسکن روستایی باید مقاوم‌سازی شود، گفت: بر این اساس ۶۴ درصد مسکن روستایی واقع در استان مقاوم‌سازی شده و اردبیل جزو استان‌های رده بالا در سطح کشور به شمار می‌رود.
او ارتقای ایمنی و کاهش خطرات جانی و مالی در حوادثی مانند سیل و زلزله را از جمله مزایای مقاوم‌سازی مسکن روستایی ذکر کرد و افزود: بهبود کیفیت زندگی، حفظ سرمایه در بلندمدت ، کاهش هزینه‌های خانوار از بابت تعمیر و نگهداری، رونق صنایع مرتبط با صنعت ساختمان و افزایش اشتغال‌زایی محلی و منطقه‌ای ، ایجاد انگیزه ماندگاری روستاییان و شکل‌گیری مهاجرت معکوس در روستاها از دیگر مزایای اجرای این طرح به شمار می‌رود.
کیخسروی پرداخت تسهیلات مالی و خدمات فنی را از جمله مزایای این طرح برشمرد و گفت: وجود مسکن مناسب تاثیر مثبتی در ماندگاری روستاییان در روستاها داشته و حتی منجر به شکل‌گیری مهاجرت معکوس می‌شود.
او افزایش ارزش ملک را از دیگر مزیت‌های طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی عنوان کرد و ادامه داد: در اجرای این برنامه برای حفاظت از هویت روستاهای تاریخی و گردشگری شاخص‌هایی تعریف شده است ، برای مثال در عنبران نمین چشم‌انداز گردشگری، فروشگاه صنایع دستی، اشتغال‌زایی و بوم‌گردی مدنظر بوده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل در خصوص فرایند معرفی واحدهای روستایی برای نوسازی و مقاوم‌سازی تصریح کرد: این واحدها معمولا به شکل خودمالکی هستند و مالک پس از اخذ معرفی‌نامه از دهیاری به بنیاد مسکن مراجعه می‌کند. در ادامه شرایط زمین معرفی شده از بابت مسائلی مانند قرار داشتن در محدوده روستا، کاربری مسکونی بررسی و برای دریافت تسهیلات معرفی می‌شود.
کیخسروی با بیان اینکه طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی در قالب طرح نهضت ملی مسکن اجرا می‌شود ، گفت: اگر فرم (ج) متقاضی به هر شکل قرمز باشد، نمی‌تواند از این تسهیلات استفاده کند و فرقی نمی‌کند در روستا و یا شهر از این تسهیلات استفاده کرده باشد.
او در خصوص مشارکت بنیاد مسکن در اجرای نهضت ملی مسکن اظهار کرد: علاوه بر اجرای مقاوم‌سازی مسکن روستایی بنیاد مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر هم در این طرح مشارکت دارد و در این شهرها بنیاد مسکن هم پالایش متقاضی ، واگذاری زمین و اجرای طرح‌ها را بر عهده دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.