سفیر ایران در روسیه از امضای موافقت‌نامه راهبردی همکاری‌های جامع ۲۰ ساله کشور در روسیه خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطیما میرزایی - محمود شوری، معاون اندیشکده ایران و اوراسیا درمورد توسعه تجارت ایران و روسیه گفت: رویدادی که در حال برگزاری است یک اتفاق مهم بین ایران و روسیه است و بعد از کش و قوس‌های فراوان قرار است توافق‌نامه بلندمدت میان این دو کشور امضا شود که این توافق‌نامه مجموعه‌ای از تمامی مواردی است که می‌توان به آن‌ها فکر کرد و اعم از مسائل اقتصادی، سیاسی، نظامی، حمل و نقل و گمرکی و فرهنگی است و به نوعی، یک جامعیتی دارد که می‌تواند روابط ایران و روسیه را بازتعریف کند.

او تصریح کرد: مشکل اصلی ما در روابط ایران و روسیه امضای چنین توافق‌نامه‌هایی نیست. چون عملاً بسیاری از توافقات را در گذشته داشته‌ایم و الان توافق‌نامه مهم تجارت با اوراسیا را داریم که اگر اجرایی شود تجّار ما می‌توانند کالا‌های خود را با تعرفه صفر به کشور‌های حوزه اوراسیا ارسال کنند؛ بنابراین این توافق‌نامه حتماً یک یادآوری جدی است و تعهدی را برای هر دو طرف ایجاد می‌کند تا منجر به گسترش همکاری‌ها شود ولی باید توجه کرد که نباید نه آن را خیلی کوچک‌انگاری و نه خیلی بزرگ‌انگاری کرد.

در ادامه، کامبیز میرکریمی، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه گفت: ما تا سال ۹۶-۹۷ خیلی روابط جدی برای سامانه کسب و کار نداشتیم و همکاری میان ایران و روسیه محدود به چند دستگاه دولتی بود و زیرساخت‌های زیادی وجود نداشت و علت عقب‌ماندگی در حجم روابط به سال‌های قبل از ۹۶-۹۷ برمی‌گردد که هیچ عزمی از سمت طرفین دیده نشد.

نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه تصریح کرد: فکر می‌کنم هر دو کشور متکی به درآمد‌های نفت خام و مواد طبیعی بوده‌ و از زیرساخت‌های تجاری از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری غافل شده بودند. چون وقتی قرار است تجارت صورت بگیرد باید هزینه تجارت کاهش پیدا کند و برای این منظور باید مسیر‌های ریلی و... باز باشند ولی ما مشکلات زیادی داشته‌ایم و الان روابط بانکی در آن‌جا داریم و سرمایه‌گذاری خوبی در کریدور شمال و جنوب از مسیر آذربایجان انجام شد و کشتی‌های زیادی خریداری شده و به دریای خزر اضافه شده‌اند.

میرکریمی ادامه داد: از سال ۹۸ جهش صادرات ما شروع شد و تا قبل از آن، میزان صادرات و واردات ما ۱ به ۴ و در بهترین حالت، ۱ به ۳ بود. یعنی ۳ برابر آن‌چه که صادر می‌کردیم واردات انجام می‌دادیم و اگرچه هنوز منفی است ولی روند به گونه‌ای است که به سرعت به نفع صادرات ایران شکل می‌گیرد و صادرات ما صادرات کالای با ارزش افزوده است و معدن و نفت خام و مواردی از این دست به روسیه و کشور‌های اوراسیا صادر نمی‌کنیم؛ بنابراین رسیدن به ۳۰ میلیارد دلار با توجه به این که تعرفه صفر می‌شود در صورتی اتفاق می‌افتد که موانع ارز برداشته شوند و بانک مرکزی و دولت، برنامه ارز تک‌نرخی را به سرعت اجرا کنند و شرایط رقابتی صادرکنندگان معتبر فراهم شود. 

در ادامه، کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه گفت: فردا سفر رئیس‌جمهور به مسکو انجام خواهد شد و هدف اصلی این سفر امضای موافقت‌نامه راهبردی همکاری‌های جامع ۲۰ ساله کشور است که این موافقت‌نامه در طول ۳ سال گذشته بین کشور ما و روسیه کار شده و موافقت‌نامه آماده شده است تا دو رئیس‌جمهور آن را امضا کنند و ان‌شاءالله فردا امضا خواهد شد و در کنار این، آقای پزشکیان با نخست‌وزیر روسیه و با جمع محدودتری با پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دیدار خواهد کرد و سپس، جلسه وسیع‌تری برگزار خواهد شد که وزرای هر دو کشور در آن حضور خواهند داشت تا به مسئله روابط دو کشور پرداخته شود.

سفیر ایران در روسیه گفت: اگر موانعی برای روابط وجود داشته باشند دو رئیس‌جمهور جمع‌بندی‌های خود را انجام خواهند داد تا چاره‌ای بیندیشند و پس از آن موافقت‌نامه امضا خواهد شد و با فعالان اقتصادی روس جلسه‌ای خواهیم داشت و پس از اتمام مصاحبه آقای پزشکیان، فردا سفر ایشان و هیئت همراه به پایان خواهد رسید. 

جلالی افزود: این سفر بیشتر برای امضای معاهده جامع دو کشور است و تجّار و اتاق بازرگانی ما باید در روسیه حضور داشته باشند و از آن‌جایی که ۳ سال از جنگ اوکراین می‌گذرد و این فرصتی بوده است که غربی‌ها رابطه اقتصادی‌شان با روسیه را قطع کرده‌اند و به همین دلیل، بازار روسیه تشنه است و می‌توان در آن کار کرد و لازمه‌اش این است که بخش خصوصی ما در چنین فضایی حضور داشته باشد و امیدواریم در دوره جدید اتاق بازرگانی این اتفاق بیفتد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار