امیرخان متقی، وزیر امور خارجه طالبان، در نشست هماهنگی میان طالبان و نهادهای ملل متحد گفت چندین دهه جنگ در کشور آسیبهای زیادی به افغانستان وارد کرده است که امکانات مالی طالبان برای جبران آن کافی نیست.
به گفته او، افغانستان تنها کشوری نیست که به کمکهای بشری و توسعهای نیاز دارد و کشورهای دیگر نیز به دلیل جنگ و حوادث طبیعی به کمکهای بشردوستانه نیازمندند.
متقی افزود تفاوت افغانستان این است که این کشور دیگر در جنگ دخیل نیست و در وضعیت پس از جنگ قرار دارد.
او تأکید کرده است که برای استفاده بهینه از کمکهای جهانی، این کمکها باید براساس نیازها و اولویتهای مردم افغانستان و در هماهنگی بیشتر انجام شوند.
وزیر خارجه طالبان اظهار داشت: «کمکها، بهویژه در بخش اسکان دایمی بازگشتکنندگان، بدیل معیشت برای کشاورزان، دسترسی افغانستان به کمک مالی بودجه مبارزه با تغییرات اقلیمی، حمایت از سکتور خصوصی، توجه به بخش ماینپاکی، و کمکهای بشردوستانه به بخشهای نیمه انکشافی و توسعهای باید ارتقا یابند.»
او همچنان اضافه کرده است که تلاش شود کمکها در بدل کار و در بخش برنامههای درازمدت زیربنایی هزینه شوند و از تولیدات داخلی استفاده شود تا تأثیر مثبت کمکها بیشتر شود.
پیش از این صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان اعلام کرده بود که در زمستان امسال برای ۳۲ هزار خانواده کمک نقدی ارایه کرده است.