دکتر بهزاد داورنیا روز چهارشنبه در جریان بازدید از چند واحد بیمارستانی در شهر اردبیل گفت: امروز با کاهش نرخ رشد جمعیت، جامعه ما به سمت سالمندی و عوارض ناشی از این پدیده پیش می رود.
وی بیان کرد: بر اساس برآوردها و با ادامه روند کنونی، در سال ۱۴۸۰، جمعیت ایران به ۴۰ میلیون نفر کاهش می باید در حالی که این میزان در کشورهای همسایه از جمله افغانستان و پاکستان، بیشتر از سه الی چهار برابر جمعیت ایران خواهد بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اضافه کرد: وزیر بهداشت در اجلاس اخیر روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، بر برنامهریزی موثر و سازنده جهت افزایش و جوانی جمعیت تاکید کرد و ما نیز طبق برنامه مدون در حوزه بهداشت باید بیشتر روی این موضوع کار کنیم.
وی در ادامه بر لزوم ارتقای رضایتمندی مردم به عنوان مهمترین انتظار وی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل تاکید کرد و گفت: باید نتایج کار همه ما مطابق با انتظارات سیستم سلامت و آموزش بخش بهداشت و درمان و در راستای تامین رضایت مردم باشد.
داورنیا با اشاره به شرایط سخت و پیچیده فعالیت در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با تنوع نیازها، حجم ماموریتها، رسالت بهداشتی و درمانی تعریف شده و نیز چشماندازهای ملی و استانی در حوزه سلامت اظهار کرد: علاوه بر لزوم جلب رضایت مردم، تکریم اعضای هیات علمی و ارتباط مداوم و مستمر با دانشکدهها و گروههای آموزشی و پژوهشی نیز لازم است.
استان اردبیل حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و نرخ رشد جمعیت در این استان پایین تر از نرخ جایگزینی ۲.۱ درصد و به رقم به ۱.۵۶ درصد رسیده است.
هر چند که جمعیت جوان در وضعیت کنونی بیشترین لایه جمعیتی استان اردبیل را تشکیل میدهد ولی حرکت از سمت جمعیت جوان به سمت جمعیت سالمند با شیب تند آغاز شده است.
همزمان با کاهش نرخ رشد جمعیت، شمار سالمندان استان اردبیل نیز در چند سال گذشته روندی افزایشی داشته و به ۱۱۹ هزار نفر رسیده است.
بنا بر تعریف سازمان بهداشت جهانی، افراد بالای ۶۰ سال سالمند به شمار میآیند و بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سیب، ۱۰.۳ درصد از جمعیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفری استان اردبیل در سن سالمندی قرار دارند.
منبع: ایرنا