گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب به موضوع مذاکرات آتش بس میان حماس و رژیم صهیونیستی اختصاص داشت.

احمد زارعان کارشناس مسائل غرب آسیا در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به مذاکرات آتش بس میان غزه و رژیم صهیونیستی اظهار کرد: طی ۱۵ ماه گذشته تا به این حد آتش بس در دسترس نبود و احتمال اجرایی شدن این توافق بیش از هر زمان دیگری وجود دارد ،اما باز هم نمی‌توان با قطعیت نظر داد و باید منتظر باشیم. 

وی ادامه داد: یکی از عللی که رژیم صهیونیستی نرمش بیشتری در مذاکرات نشان می‌دهد این است که مقاومت در طی ماه‌های گذشته مردانه ایستاد و اسرائیل نتوانست به پروژه حذف حماس دست پیدا کند و هرچه زمان می‌گذرد این ناکامی بیشتر خود را نشان می‌دهد.

یمنی‌ها دریای سرخ را برای اسرائیل ناامن کرده اند/ رژیم صهیونیستی در یک بن‌بست راهبردی قرار گرفته است

زارعان بیان کرد: اگرچه رژیم صهیونیستی زنان و کودکان غزه را به شهادت رساند اما افراد آنها نیز در حال کشته شدن هستند، همچنین اکنون جبهه کرانه باختری و یمن فعال هستند و رژیم را تحت فشار قرار داده‌اند و یمنی‌ها دریای سرخ را برای اسرائیل ناامن کرده اند.

کارشناس مسائل غرب آسیا بیان کرد: اکنون رژیم صهیونیستی برای تامین نیروی انسانی برای ادامه جنگ ناتوان شده است عده‌ای می‌گویند که تهدید ترامپ در این زمینه که اسرائیل نرمش بیشتری در مذاکرات آتش بس نشان دهد تاثیر داشته است که البته این تهدید پوشالی است چرا که ایالات متحده طی ۱۵ ماه گذشته از هیچ حمایتی برای تجهیز اسرائیل فروگذار نکرده است. 

در ادامه علیرضا کمیلی دبیر اتحادیه بین المللی امت واحده گفت: اسرائیل وارد ۹۰ درصد غزه شده است،در حالی که اکنون نهایتا سی و پنج درصد آن را در اختیار دارد و نتوانست تهدیدها را علیه خود نابود کند و از شمال که تصور آن را نیز نمی‌کردند مورد حمله قرار گرفتند و نیروی انسانی آنها کشته شد. 

زارعان گفت: اکنون صهیونیست‌ها در یک بن‌بست راهبردی قرار گرفته‌اند چرا که به اهداف خود دست پیدا نکردند و نتوانستند حماس را نابود کنند،همچنین موفق نشدند که اداره سیاسی و اقتصادی غزه را بر عهده بگیرند و طی جنگ نیز نتوانستند اسرای خود را پس بگیرند. 

کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: هرچه جنگ جلوتر می‌رود هزینه‌های اقتصادی و انسانی اسرائیل بیشتر می‌شود،همچنین اسرائیل در افکار عمومی بسیار منفور است چرا که هزاران نفر را به شهادت رسانده است و دادگاه‌های بین‌المللی حکم بازداشت نخست وزیر اسرائیل را صادر کرده اند ،همچنین تظاهرات اهالی سرزمین‌های اشغالی فشار مضاعفی را به کابینه رژیم وارد کرده است. نتانیاهو خواهان ادامه جنگ است اما می‌داند که با آمدن ترامپ احتمالاً سطح حمایت از کابینه اسرائیل کاهش خواهد یافت.

ترامپ تمایلی به ادامه جنگ ندارد/ طبق گزارش دستگاه‌های امنیتی اسرائیل حماس خود را بازیابی کرده است

کمیلی تصریح کرد: ترامپ به دنبال این است که هزینه‌های آمریکا را کاهش دهد و تمایلی به ادامه جنگ ندارد و اخیراً نیز فیلمی را در فضای مجازی بازنشر کرده است که یکی از کارشناسان درباره جنگ طلبی نتانیاهو سخن می‌گوید که ایالات متحده نباید در تله جنگ گرفتار شود که این مسئله و اشتراک چنین ویدیویی از سوی رئیس جمهور منتخب آمریکا پیام بسیاری داشت. 

وی ادامه داد: اخیراً سازمان‌های امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش‌هایی را منتشر کردند که بر اساس آن حماس موفق شده خود را بازیابی کند و در حال ساخت موشک است در واقع شرایط کنونی حماس به گونه ای است که رژیم اسرائیل نمی‌تواند آن را نابود کند و تنها می‌تواند زنان و کودکان را به شهادت برساند. 

در ادامه علیرضا مجیدی کارشناس مسائل غرب آسیا در ارتباطی تلفنی گفت: ترامپ بسیار عجله دارد که به جنگ غزه پایان دهد، بایدن در همین حال که از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کرد اما نسبت به شخص نتانیاهو موضع انتقادی داشت در حالی که ترامپ نسبت به نخست وزیر رژیم صهیونیستی موضع بدی ندارد. 

وی گفت: ترامپ کسی بود که ایده معامله قرن را به میان آورد که این مسئله نقطه پایانی برای ایده دو دولتی بودن است،در حالی که بایدن معتقد بود باید اراضی اشغالی دو دولتی شود.

زارعان متذکر شد: پایه و اساس آتش بسی که قرار است در غزه صورت گیرد همان قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت سازمان ملل است که سه مرحله ای بوده و در مرحله نخست حماس بخشی از اسرا را آزاد می‌کند و متقابلاً رژیم صهیونیستی بخشی از نیروهای خود را از محور فیلادلفیا خارج می‌کند. 

وی ادامه داد: در مرحله دوم تبادل مجدداً صورت می‌گیرد و گفته می‌شود به ازای هر اسیر صهیونیست سی الی پنجاه فلسطینی آزاد می‌شود و در نهایت پس از پایان مرحله سوم رژیم صهیونیستی موظف است تمام نیروهای خود را از غزه خارج کند که این پروسه ۴ الی ۵ ماه زمان خواهد برد. 

کارشناس مسائل غرب آسیا متذکر شد: رژیم صهیونیستی طی ۱۵ ماه گذشته چند دستاورد تاکتیکی به دست آورد اما نتانیاهو قادر نیست که این دستاوردها را به دستاوردهای راهبردی تبدیل کند،معتقدم که ترامپ به دنبال اعاده توافق ابراهیم یا چیزی شبیه آن است رژیم  صهیونیستی در منطقه روند عادی شدن را طی کند. 

ترامپ به دنبال عادی‌سازی رژیم صهیونیستی در منطقه است

زارعان بیان کرد: ترامپ برخلاف روسای گذشته جمهور آمریکا به دنبال طرح‌های جدیدی است که رژیم صهیونیستی در منطقه پذیرفته و مشروع شود که این پروژه بسیار خطرناک است و از همین الان باید آمادگی‌های لازم برای آن فراهم شود.

کمیلی ادامه داد: معتقدم که اسرائیل پس از آتش بس در بازسازی غزه سنگ اندازه خواهد کرد چرا که می‌خواهد این منطقه ضعیف بماند و بعد از آتش بس سراغ یمن و کرانه باختری خواهند رفت و فکر می‌کنم که در آینده بحرانی را در کرانه خواهیم داشت. 

مجیدی بیان کرد: در لبنان حزب الله تمایل به حفظ آتش بس دارد اما در غزه طی بازه شش الی نه ماهه آیا اسرائیل خواهد پذیرفت که حماس دولت خود را مستقر کند؟با توجه به این نکته احتمال نقض آتش بس وجود دارد.

زارعان بیان کرد: غایت صهیونیست‌ها در منطقه این است که به عنوان یک دولت نرمال شناخته شوند و همچنین در منطقه دست برتر را داشته باشد که البته آمریکا این هدف را از بدو تشکیل رژیم غاصب دنبال می‌کرد. 

کارشناس مسائل غرب آسیا متذکر شد: معتقدم که محیط امنیتی رژیم صهیونیستی در داخل و حوزه پیرامونی ناامن‌تر از طوفان الاقصی شده است و با وجود دستاوردهای تاکتیکی رژیم صهیونیستی مانند حذف چهره‌های مقاومت و تخریب زیرساخت‌ها اسرائیل وضعیت خوبی به لحاظ امنیتی ندارد. اکنون دولت نتانیاهو در معرض فروپاشی است و مسأله محاکمه وی نیز مطرح است در مجموع خیلی اوضاع به نفع اسرائیل نیست. 

کمیلی در پایان گفت: قابلیت عملیاتی حماس همچنان پابرجاست و این نقطه امید تلقی می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار