باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - دکتر معصومه معزی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و دکترای تخصصی پزشکی اجتماعی در ارائه نتایج یک طرح تحقیقاتی با عنوان "بررسی ارتباط میان پیروی از درمان با عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در بیماران دیابتی شهرکرد" اظهار کرد: حدود نیمی از سالمندان یا به بیماری دیابت مبتلا هستند و یا در معرض ابتلا (پره دیابت) قرار دارند.
دکتر معزی یادآور شد: دیابت به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مزمن در جهان در طولانی مدت منجر به بروز بیماریهای قلبی عروقی، نارسایی کلیوی، نابینایی، دیالیز و ... میشود از این رو توجه به آن مهم و ضروری است.
وی ادامه داد: امسال در یک طرح تحقیقاتی (مقطعی- تحلیلی) با بررسی ۱۵۰ بیمار مراجعه کننده به کلینیک دیابت در شهرکرد، مشخص شد که بین تبعیت از درمان و کنترل بیماری دیابت ارتباط معناداری وجود دارد.
دکترای تخصصی پزشکی اجتماعی تصریح کرد: همچنین نتایج این مطالعه نشان داد سبک زندگی سالم، خودکارآمدی بالا، نداشتن بیماری همراه، مصرف نکردن سیگار، سطح بالای تحصیلات، متاهل و شاغل بودن و مصرف تک دارویی خوراکی متفورمین، رابطه معنادار و مستقیمی با پیروی بیماران دیابتی از نسخه پزشک و درمان دارد.
وی یادآور شد: این عوامل مرتبط میتواند به افزایش پایبندی به درمان توسط بیماران کمک کند و از پیشروی بیماری و ایجاد عوارض جلوگیری نماید.
معزی ادامه داد: بیماران دیابتی میتوانند با پیروی از درمان و توجه به توصیههای پزشک از پیشرفت این بیماری و بروز عوارض آن مثل نارسایی کلیوی، نابینایی، قطع عضو و ... تا حد زیادی جلوگیری کنند.
وی در پایان گفت: به دنبال این مطالعه تاکید و توصیه به بیماران در داشتن سبک زندگی سالم، توانمندسازی آنان در زمینه خودکارآمدی و توجه پزشکان به فاکتورهایی که منجر به افزایش تبعیت بیمار از درمان میشود، ضروری بنظر میرسد.