تبدیل یکی از حمام‌های خوابگاه الغدیر دانشگاه صنعتی اصفهان به سالن مطالعه در فضای مجازی و رسانه‌ای بازتاب داشته است.

 معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه پیش از شروع فصل امتحانات، دانشگاه صنعتی اصفهان چندین سالن مطالعه مجهز را در کتابخانه مرکزی، خوابگاه‌ها و فضا‌های مرتبط در اختیار دانشجویان خود قرار داده است؛ اظهار داشت: علاوه بر افزایش فضای مطالعه در سالن کتابخانه و افزایش ساعت استفاده به صورت شبانه روزی برای دانشجویان خوابگاهی، با این‌وجود تعدادی از دانشجویان خوابگاهی درخواست اختصاص فضای بیشتر در محدوده خوابگاه داشتند.

مجتبی بابایی خورزوقی افزود: این امر مدیریت دانشگاه را مصمم کرد تا در بازه زمانی امتحانات مشکل تعداد محدود دیگری از دانشجویان متقاضی خوابگاهی را دراسرع‌وقت برطرف کرد.

وی گفت: با وجود اینکه سالن‌های مطالعه با کیفیت ما در کتابخانه مرکزی همچنان ظرفیت خالی برای پذیرش دارد، اصرار و تمایل تعدادی از دانشجویان خوابگاهی برای تسهیل در رفت‌وآمد و راحتی پوشش، استفاده از این فضا در محدوده خوابگاه بوده است.

معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی ادامه داد: لذا در بازه زمانی کوتاه و محدود موجود و بنابر درخواست دانشجویان، این فضا که به مدت ۱۰ سال کاربری انباری داشته و به هیچ عنوان استفاده حمام نشده است، با تجهیزات کاملا نو و نورپردازی لازم، آماده استفاده متقاضیان سالن مطالعه در خوابگاه صرفا برای ایام پرتقاضای امتحانات شد.

وی خاطرنشان کرد: در همین مدت، احداث استراحتگاه و سالن مطالعه خواهران، توزیع تعداد زیادی صندلی نو در سالن‌های مطالعه، بازسازی سیستم روشنایی سالن‌های مطالعه و تبدیل کلیه فضا‌های خالی در خوابگاه‌ها به سالن مطالعه، از اقدامات حوزه رفاهی دانشگاه در این بخش است.

بابایی اضافه کرد: برای رفاه حال دانشجویا، سطح دسترسی به اینترنت در خوابگاه‌ها افزایش یافته و همچنین سالن مطالعه کتابخانه مرکزی نیز آماده ارایه خدمت به دانشجویان است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: فضایی که به عنوان سالن مطالعه استفاده شده، در واقع به طور موقت و به درخواست خود دانشجویان تجهیز شده است.

فروغ رستگارمهر افزود: این فضا به دلیل محدودیت‌های خوابگاه برای مطالعه در نظر گرفته شده بود تا دانشجویان بتوانند در ایام امتحانات نزدیک به محل خوابگاه خود درس بخوانند.

وی ادامه داد: سالن اصلی مطالعه دانشگاه، شامل کتابخانه و خوابگاه، به صورت ۲۴ ساعته در دسترس است. اما به دلیل محدودیت جا در خوابگاه‌ها و تمایل دانشجویان به استفاده از فضایی راحت‌تر، درخواست شد که این فضا در اختیارشان قرار گیرد.

رستگار مهر بیان کرد: این فضا که قبلاً به عنوان انبار یکی از تشکل‌های دانشگاه مورد استفاده قرار می‌گرفته، به مدت تقریباً ۱۰ سال بلااستفاده بوده و اکنون نیز استفاده نمی‌شود.

وی تصریح کرد: برخی از دانشجویانی که اعتراض کردند، خودشان قبلاً درخواست استفاده از این فضا را داشتند و اکنون شرایط محیطی آن را مناسب نمی‌دانند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: مدیریت دانشگاه هدفش ایجاد سالن مطالعه نبوده و فقط می‌خواست نیاز معدودی از دانشجویان را برطرف کند. در واقع، این فضا قرار نبوده که به عنوان یک سالن مطالعه عمومی تلقی شود.

دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: ما اعتراض خود را در کانال اعلام کردیم و گفتیم که با این موضوع مخالف هستیم و درخواست دادیم که این سالن مطالعه بسته شود که الان هم بلااستفاده است و دانشجویان استفاده نمی‌کنند

زهری خاطرنشان کرد: گفته می‌شود استفاده از این فضا به درخواست خود دانشجویان بوده، اما هیچ دانشجویی درخواست نکرده است؛ اگر هم درخواست سالن مطالعه‌ای وجود داشته باشد، مطالعه برای دانشجو در این فضا را توجیه نمی‌کند.

وی گفت: این فضا واقعاً توهین به دانشجویان است؛ قرار نیست دانشجو در یک اتاق کوچک، درس بخواند، این مکان نه از لحاظ سلامت روان مناسب است و نه شرایطی برای مطالعه طولانی‌مدت دارد؛ تهویه و نور مناسب ندارد و واقعاً مشکل‌ساز است.

زهری گفت: از سوی دانشگاه فقط توجیهات بوده و هیچ تغییری ایجاد نشده است؛ دانشکده‌هایی که فضای مطالعه داشتند، بسته شده‌اند و طبقه دوم کتابخانه مرکزی فقط برای پسران باز شده و برای دختران بسته است.

دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان بیان کرد: در حال حاضر، درخواست دانشجویان بازگشایی فضای مطالعه در دانشکده‌های بلااستفاده است. این موضوع یکی از مشکلاتی است که بعد از مدیریت میبدی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان به وجود آمده و مشکلات زیادی در دانشگاه ایجاد کرده است. این اولین موردی است که به رسانه‌ها رسیده، در حالی که هزاران مشکل دیگر داریم.

زهری عنوان کرد: این مدیریت اشتباه است و دخالت‌های غیرضروری در حیطه وظایف رئیس خوابگاه انجام شده و ایشان خودسرانه فضایی را با کمک نیرو‌های خدماتی تجهیز کرده‌اند.

وی اضافه کرد: اعتراضات شدید دانشجویان وجود دارد که به نظرات آنها توجه نمی‌شود و مدیران دانشگاه صرفاً در حال رزومه‌سازی برای خودشان هستند؛ معاون دانشجویی دانشگاه نیز در مصاحبه‌ای گفته که بیشتر به سمت کار کردن برای دانشجویان هستند، اما در واقع کار‌های اشتباهی انجام می‌دهند و به دنبال سر پوش گذاشتن بر این اشتباهات است.

وی تاکید کرد: دانشگاه ما در این یکی دو سال دچار مشکل شده و با این سر و صدا‌ها اعتبار دانشگاه پایین آمده است که عملکرد نامناسب مدیران باعث افت جایگاه دانشگاه شده است.

زهری گفت: دانشگاه کمی به سمت افزایش استرس دانشجویان رفته است و این موضوع واقعاً جالب نیست.

دانشجویان ساکن خوابگاه الغدیر این اقدام را فاقد استاندارد‌های لازم دانسته و در متنی که در فضای مجازی منتشر و تأکید کرده‌اند: مطالعه در چنین محیط نامناسبی می‌تواند منجر به بروز استرس، اضطراب، کاهش تمرکز، سردرد، خستگی چشم و مشکلات تنفسی برای دانشجویان شود. همچنین، بی‌توجهی به نیاز‌ها و اعتراضات دانشجویان، احساس نارضایتی و بی‌انگیزگی تحصیلی را افزایش می‌دهد.

این درحالیست که ایجاد این فضا کاملا موقتی بوده و دانشگاه درصدد بهبود و ایجاد فضای مناسب‌تری در آینده برای مطالعه دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دانشجویی بوده است.

سالن‌های مطالعه مرکزی برای دختران خوابگاهی تا ساعت ۲۱ و در سالن جدید راه‌اندازی شده در کنار خوابگاه دختران تا ساعت ۲۲ و دیگر سالن‌های مطالعه خوابگاهی و سالن‌های مطالعه کتابخانه مرکزی برای دانشجویان پسر خوابگاهی به صورت ۲۴ ساعته فعال است.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.