معاون سیاسی هیئت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان تصریح کرد مسئله رسمیت‌شناسی حکومت طالبان صلاحیت مجمع عمومی است و یوناما صلاحیتی دراین‌باره ندارد.

 جورجیت گانیون معاون سیاسی هیئت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان(یوناما) از وضع محدودیت‌های روزافزون بر زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرد.

وی اوضاع زنان و دختران در افغانستان را نگران‌کننده خواند و تأکید کرد: اینگونه محدودیت‌ها روند کمک‌رسانی درمانی برای زنان و دختران در کشور را تحث تاثیر قرار می‌دهد. این یک وضعیت خیلی جدی است و می‌تواند باعث تأخیر در کمک‌رسانی به زنان، دختران، کودکان و مردم در سراسر کشور شود و همچنان مسئله توسعه را متأثر خواهد کرد.

گانیون مأموریت خود را مانند پل ارتباطی میان جامعه جهانی و هیئت حاکمه افغانستان دانست، اما تصریح کرد یوناما صلاحیتی در راستای به رسیمت‌شناسی و سپردن کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان ندارد.

معاون یوناما با اشاره به اینکه تصمیم درباره شناسایی حکومت طالبان به کشورهای عضو سازمان ملل بستگی دارد، گفت: همان طور که گفتم وضعیت چالش‌برانگیز است. فکر کنم از اعلامیه‌هایی که منتشر شده است، این موضوع روشن است که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، برای حرکت به آن نقطه(شناسایی حکومت طالبان) بسیار بسیار مشکل خواهد بود.

وی در ادامه تصریح کرد: یوناما صلاحیت معامله و میانجی‌گری با هیچ کشوری برای به رسمیت‌شناسی را ندارد، این صلاحیت اعضای سازمان ملل است که تعداد آن به 193 کشور می‌رسد و مجمع عمومی سازمان ملل را تشکیل می‌دهند. این گروه از کشورها می‌توانند از مجرای یک راهکار قابل اطمینان تصمیم بگیرند مبنی بر اینکه کدام کشور به رسمیت شناخته شود یا خیر؟ به این ترتیب این موردی نیست که سازمان ملل بتواند آن را انجام بدهد.

گانیون همچنین از ادامه کمک‌ها از سوی جوامع کمک‌رسان و نهادهای سازمان ملل در سال جاری میلادی به افغانستان اطمینان داد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.